Eurprivacy.nl
Image default
Muziek

Wanneer moet je kiezen voor een bluetooth headset

Een bluetooth headset is bedoeld als koppeling om geluid en heen en weer te transporteren, naar en vanuit je telefoon, als oortelefoon. Er is er geen koord nodig om verbinding tot stand te brengen. In plaatst van een koord die de headset en de telefoon of pc verbind, gaat dit via bluetooth (draadloze verbinding). Dit technologisch snufje is populair voor gebruik op onder andere: mobiele telefoons, bureau telefoons, notebooks, pc’s en diverse media spelers.

 

Waar er naar wordt gekeken bij het kopen van de beste Bluetooth headset?

 

  1. Gebruikt het een USB kabel voor het opladen. Deze methode is handig, want zodoende kan het apparaatje ook via de pc of powerbank opgeladen kunnen worden. Deze mogelijkheid vermindert het aantal kabels dat nodig is, op het bureau of als je van plan bent op reis te gaan. Een USB kabel kan overal gekocht worden, indien het vergeten of verloren is.
  2. Is er een veilige oor lus optie. Deze optie is handig, want dan zit het apparaatje goed om het oor. Dit vooral wanneer je hoofd in beweging is. Goed voorbeelden hiervan zijn: tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, joggen, enz.
  3. Hoe en onder welke omstandigheden zo een headset gebruikt zal worden. Dient het voor het joggen, op kantoor of om onderweg telefoontjes te plegen. Bij buitengebruik is het handig dat de bluetooth headset een krachtige microfoon en ruis onderdrukkingstechnologie heeft.
  4. Het is ook van belang dat er rekening wordt gehouden met de spreektijd. Het is dus ook voor verkopers raadzaam om de modellen aan te schaffen die tussen 8 en 10 uur spreektijd hebben, omdat die ook eerder gevraagd zijn.
  5. Als je een multi-tasker bent en het vereist is dat de headset van het één naar het ander apparaat overschakelt, is het belangrijk dat de headset de optie heeft multipoint connectiviteit te ondersteunen. Het bespaart kostbare tijd om anders steeds handmatig te koppelen.
  6. Geef aandacht aan het geluid. Hiermee wordt bedoeld dat er rekening wordt gehouden met de locaties waar er gesprokken zal worden. Dan wordt er gedacht aan drukke werkruimte. Hiervoor zijn er headsets met wind reducerende en sound focus technologie.
  7. Het ervan. Het moet lekker zitten, want de meesten die een bluetooth headset aanschaffen gebruiken deze dagelijks.

Draadloze headset voor pc

 

Ook voor de pc of Mac zou je een draadloze headset kunnen gebruiken. Je kunt vrijer bewegen en je hoeft niet de hele tijd achter je bureau te zitten. Dit soort headsets werken op deze apparaten net als op de draadloze telefoons. Een standaard mogelijkheid van de meeste van dit soort modellen is een ruis-onderdrukkingsmicrofoon en / of wide-band audio. Weer anderen hebben voor de draagstijl een bonus bij, zoals: een oor haakje, een nekband of hoofdband.

 

Wat soms een nadeel kan zijn, is dat er geen bluetooth mogelijkheden zijn. Dat is heel eenvoudig op te lossen door een bluetooth adapter aan de pc aan te sluiten.

 

Zoek je een goede headset kijk dan eens hier: https://www.bluetoothkoptelefoon.com/beste-bluetooth-headset-top-5/