Eurprivacy.nl
Image default
Auto's en Motoren

Peilbaken voor wagenparkbeheer

Iedere wagenparkbeheerder streeft naar efficiëntie en effectiviteit. Hoe kan het wagenpark zo worden ingericht dat het meeste rendement eruit wordt gehaald? Met behulp van een peilbaken in de voertuigen, valt er veel winst te halen op verschillende gebieden. Door de geïnstalleerde peilbakens, heeft de wagenparkbeheerder altijd inzicht in de exacte locaties van de voertuigen, toegang tot een volledige rittenregistratie en kan er jaarlijks duizenden euro’s bespaard worden met het juist brandstof management.

 

Wat is een peilbaken?

Een peilbaken is een kleine GPS tracker die gemonteerd wordt in de voertuigen van het wagenpark. De wagenparkbeheerder beschikt over een eigen online account, waar hij met de fleet management software van de peilbakens altijd de recente locatie van de voertuigen ziet. Heeft u bijvoorbeeld een bezorgdienst en wilt u weten wanneer de auto weer terug is, kunt u de auto live volgen met de ingebouwde GPS trackers.

Fleet management software

Het gebruik van peilbakens in voertuigen heeft veel voordelen. Het zorgt voor het perfecte fleet management. Weet altijd waar de voertuigen staan, hoelang ze op locatie hebben gewerkt bij een klant, bekijk wanneer er is getankt en of er zuinig is gereden sinds de laatste tankbeurt en u heeft inzicht in de volledige rittenregistratie, die u zo kunt indienen bij de fiscus bij een controle.

 

Brandstofbesparing door fleet management

Het stationair laten draaien van auto’s is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook niet goed voor de portemonnee. De motor van de auto aan laten staan terwijl je even snel naar binnen gaat of een pakket aflevert lijkt niet veel uit te maken, maar niets is minder waar. Een auto verbruikt gemiddeld 3,42 liter brandstof wanneer die stationair draait. Staat de auto 5 minuten stil? Dat is niets, zou je denken. Maar gebeurt dit 12 keer op een dag, gedurende een maand lang (uitgaande van 21 werkdagen), staat de auto 21 uur per maand stationair te draaien. Bij een dieselprijs van € 1,20 en een benzineprijs van € 1,55 per liter, kost het stationair draaien van de auto respectievelijk € 86,- en € 111,- per voertuig per maand. Heeft u een wagenpark van 5, 10 of 20 auto’s? Dan lopen de kosten aardig op. Met fleet management software van TrackJack heeft u inzicht in rijgedrag en brandstofverbruik, waarmee u de kosten kunt terugdringen.

https://www.trackjackeurope.com/peilbaken/