Eurprivacy.nl
Image default
Auto's en Motoren

Ontdek wat chiptuning is en hoe het uw auto verbetert

Doet u niets liever dan tijdens het weekend aan uw auto sleutelen om zijn prestaties nog te verbeteren? Heeft u al eens gehoord van chiptuning, maar weet u niet echt wat het betekent. Chip Performance, de specialist in chiptuning, legt het graag uit. Op de site schrijft deze specialist dat chiptuning een manier is om het vermogen van een auto te vergroten, zonder de motor te beschadigen. Een moderne auto bevat namelijk chips die heel wat programma’s en processen van het voertuig besturen. Zo ook het vermogen, de turbodruk, de ingespoten hoeveelheid brandstof en het ontstekingstijdstip. Chiptuning maakt het mogelijk deze programma’s te optimaliseren en zo ook de prestaties van uw auto op te krikken.

Meer vermogen en zuiniger rijden dankzij chiptuning en ecotuning

U zoekt een manier om het vermogen van uw voertuig te verhogen omdat u niet tevreden bent met de huidige prestaties. Of bent u tevreden met het vermogen, maar niet met de energiezuinigheid van uw voertuig. In beide gevallen staat een specialist als Chip Performance u bij met raad en daad. Zij verkrijgen toegang tot de chips in het bestuurssysteem van uw voertuig, de Electronic Control Unit (ECU). Door de processen en programma’s op deze chips te optimaliseren via chiptuning, krijgt uw auto meer vermogen. Via ecotuning zorgt de specialist dat uw auto tot wel 20% bespaart op brandstofverbruik. Bovendien behoudt u nog steeds de garantie op uw auto na ecotuning.

Chiptuning bij uw auto leidt tot een aanzienlijke prestatiewinst

U wilt de prestaties van uw voertuig auto verbeteren. U wilt dit echter doen zonder zelf aan de auto te sleutelen en mogelijk iets verkeerd te doen. In dat geval bent u op zoek naar een specialist als Chip Performance die een chiptuning uitvoert. De meerderheid van de moderne auto’s wordt namelijk aangestuurd door een Electronic Control Unit (ECU). Deze ECU zit vol chips die verantwoordelijk zijn voor het motormanagement van uw auto. Door de programmering van de chips te optimaliseren via chiptuning, creëert u een beter vermogen voor uw auto. Al dit zonder dat u zelf de hele motor moet verwijderen en enkele onderdelen moet vervangen. Handig, nietwaar?

Gerelateerde artikelen

De beste prijs bij het verkopen van je camper via de automakelaar

Hoe interessant is een goedkope autoverzekering echt?

Prive auto leasen