Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

Miconazol, waar gebruik je dat voor?

Je hoort de begrippen regelmatig. Daktarin, miconazol, iedereen heeft het wel eens gebruikt? We kennen het allemaal wel, alleen er wordt niet over gesproken. Maar wat is het dan precies? Persoonlijk kende ik het niet, tot de televisiereclame langs kwam. Toen ben ik even gaan Googlen en de resultaten verklaarde veel.

Daktarin, Miconazol en andere zalfjes worden gebruikt tegen schimmelinfecties. En dan voornamelijk bij schimmelinfecties aan bijvoorbeeld de eikel. Vandaar dat veel mensen het kennen, want bij geslachtsgemeenschap wordt dit vaak snel overgedragen en vrouwen hebben snel last van schimmelinfecties. 

Miconazol, dat kenden we nog niet, maar wordt wel het meest aangeraden bij een schimmelinfectie van mannen. Meestal raadden huisartsen aan om de creme tweemaals per dag dun aan te brengen en de huid rustig heen en weer te bewegen waardoor dit gedeelte uitstrijkt. Fijn dat dit soort dingen tegenwoordig ook online te bestellen zijn! Er zijn veel sites waar je even de uitleg kunt achterhalen en de kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan dokterschimmel.nl die u advies op maat geeft. Maar ook apotheek.nl geeft over het algemeen goede informatie.

Genant om naar de dokter te gaan?
De makkelijkste oplossing is om een telefonisch afspraak te maken en de kenmerken uit te leggen. Vraag professioneel advies en leg goed uit wat de kenmerken zijn. Vervolgens zal de dokter aanraden een zalfje te halen bij de apotheek. Dit kun je doen, maar je kunt het ook online en discreet bestellen als je niet in de rij wil staan bij de dokter. 

Waar nog meer voor te gebruiken?
Micronazol wordt ook gebruikt tegen het doden van andere schimmels. Nagelinfecties en voetschimmels kunnen ook prima verholpen worden met Micronazol. Kijk op dokterschimmel of een andere adviessite voor meer tips.

Let wel op: Bij twijfel toch even naar de huisarts en niet gebruiken bij overgevoeligheid!

 

Gerelateerde artikelen

Verslaafd? Deze Afkickkliniek in Thailand helpt je er vanaf

Wat is het effect van Snus?

Een abortus kliniek met begrip voor jouw situatie