Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Leer alles led verlichting van Led Design Holland

Op de site van Led Design Holland staat veel informatie over LED verlichting bedrijfspand en specifiek over explosieveilige ledverlichting. Voor veel bedrijven is dit de ideale oplossing. De veiligheid van uw mensen, gebouwen en producten gaat toch boven alles. In zijn algemeenheid zijn ledlampen een stuk veiliger dan traditionele exemplaren. Als u de keuze maakt voor explosieveilige ATEX led verlichting bent u echt safe. Dit soort lampen zijn speciaal ontwikkeld en gemaakt voor industriële omgevingen waar met brandbare stoffen wordt gewerkt. Het is algemeen bekend dat gevaarlijke stoffen en elektriciteit een tricky combinatie is. Maar goed, u heeft de stoffen nodig en lampen zijn noodzakelijk om te kunnen werken. ATEX verwijst naar Atmosphères Explosibles. Firma’s die met explosiegevaarlijke gassen of producten werken, zijn volgens de EU-wetgeving verplicht aan de ATEX-richtlijnen te voldoen. Het grootste risico vormen de vonken die ontstaan bij kortsluiting in een lamp. Vonkjes – hoe klein ook- springen in een mum van tijd alle kanten op, ook richting de gevaarlijke stoffen. ATEX gecertificeerde lampen voorkomen dit. De led’s zijn op zodanige manier ontworpen dat in geval van kortsluiting er geen contact is met de omgeving. ATEX-lampen zitten verpakt in een waterdichte en explosieveilige behuizing.

LED specialist Led Design Holland krijgt vaak de volgende vraag: zijn er ook te dimmen ledlampen? Het antwoord: ja zeker! Met dimmen beheers je in feite de stroomtoevoer naar de lamp: meer stroom als de lamp voluit brandt, minder in de dimstand. Een lamp die alleen op volle kracht brandt als dat echt nodig is en anders wat minder fel is een zuinige lamp. In het geval van led extra zuinig, want led’s gebruiken sowieso al weinig energie en ze hoeven veel minder vaak vervangen te worden.

Wilt u meer lezen over de techniek van led in het algemeen, over lichtmanagementsystemen, biodynamische verlichting, led-sensoren, UGR-waardes of de subsidie waar u voor in aanmerking komt als u investeert in led? U kunt 24/7 terecht op www.leddesignholland.nl.

https://www.leddesignholland.nl