Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

Kun je Sonos speakers ook gebruiken met alle muziekdiensten van dit moment?

Onze hoop was dat de Sonos One een Rosetta Stone-apparaat zou zijn, dat al onze muziekdiensten, audiosystemen en smart-home-apparaten kan integreren, maar het is er nog niet. Er zijn beperkingen aan wat uitvoerbaar is – sommige zijn tijdelijk en sommige lijken wat neteliger (zie meer discussie hieronder) – maar over het algemeen is het een grote verbetering. De kern is dat als alles eenmaal is gekoppeld, je de Sonos One kunt vragen om muziek af te spelen of een slimme lamp uit te schakelen, net zoals je een slimme luidspreker zou vragen.

Je kunt Alexa tegenwoordig ook makkelijk gebruiken op de Sonos

Met een recente firmware-update kan elk Alexa-apparaat op uw systeem (zoals een Dot of een Echo) ook een muziekstream naar een ander Sonos– of Alexa-apparaat op uw systeem initiëren, of het nu gaat om een ​​individuele luidspreker of een groep. Met ons testsysteem, dat bestond uit een Sonos One, een Echo, een Echo Dot en drie Sonos Play: 1 units, kon ik de Dot boven gebruiken om een ​​Pandora-afspeellijst in de woonkamer te bestellen Play: 1, terwijl mijn vrouw geluisterd naar NPR op de Sonos One in de keuken.

Stream in elke kamer door gebruik te maken van Alexa

Je kunt Alexa op elk gewenst moment vertellen om een ​​stream in een specifieke kamer te pauzeren. Alexa is ook een handige smart-home controller, dus we konden de Sonos One gebruiken om een ​​slimme thermostaat aan te passen en zonder problemen lichten aan te zetten. Het gebruik van spraak op deze manier is even wennen, maar het is echt krachtig en handig als je het eenmaal onder de knie hebt. De Sonos One is echter nog steeds een work in progress. Het is niet naadloos en we liepen tegen een muur aan wanneer we probeerden groepen luidsprekers te maken met Echo- en Sonos-apparaten (kort antwoord: dat kan niet). We hadden ook een aantal technische haperingen op basis van naamgeving en wat rare app-gedrag (dit alles wordt hieronder besproken).

https://www.iiav.nl/wifi-speakers/