Eurprivacy.nl
Image default
Auto's en Motoren

Hoe kies je de juiste rijschool

Na jarenlang wachten is het dan eindelijk zover. Je hebt het moment in je leven bereikt dat je mag beginnen met rijlessen. De zoektocht naar een goede rijschool is begonnen. Echter zijn er vele rijscholen waaruit je kunt kiezen en de keuze is dus reuze. De ene rijschool is echter de ander niet en er zijn vele criteria waarop je je keuze kunt baseren. De vraag is dus, hoe kies je de juiste rijschool? In deze blog lees je hoe je het best je keuze kunt maken om zo zonder problemen je rijlessen te volgen bij een rijschool om uiteindelijk met het felbegeerde roze pasje het gemeentehuis uit te lopen.

Bekijk van tevoren wat het slagingspercentage is

Aan de hand van het slagingspercentage kun je goed opmaken wat de kwaliteit van de rijschool is. Je zult opmerken dat de onderlinge verschillen groot zijn. Je kunt het slagingspercentage op verschillende manieren checken. Er zijn diverse websites waar een overzicht te vinden is, denk bijvoorbeeld aan het CBR of de website www.debesterijscholen.nl. Hier kun je per stad alle statistieken bekijken en zo een rijschool met een hoog slagingspercentage vinden.

Neem altijd een proefles

Nadat je online research hebt gedaan en een aantal rijscholen op het oog hebt, vraag dan een proefles aan. Bij sommige rijscholen is dit gratis en vrijblijvend en bij andere dien je ervoor te betalen. Ook kan het zijn dat indien je je rijlessen voortzet bij de desbetreffende rijschool, de proefles van het totale bedrag wordt afgetrokken. Indien dit niet het geval is dan zullen de kosten van de proefles alsnog in rekening worden gebracht. Wij hebben een aantal rijscholen in de omgeving van Tilburg vergeleken en bij de rijscholen met een hoog slagingspercentage, is Verkeersschool Michael een rijschool waar je een gratis proefles in Tilburg kunt krijgen.

Kijk niet alleen naar de prijs van de rijschool

Staar je niet blind op de prijs van de rijlessen. Vaak is goedkoop namelijk ook duurkoop. Wanneer je een rijschool hebt gevonden die voor minder dan 30 euro een rijles aanbiedt, is dit vaak terug te zien in de kwaliteit van de rijlessen. Ons advies luidt dus ook om een rijschool niet te beoordelen op de prijs maar op de kwaliteit van de lessen. Het is beter om net iets meer uit te geven om zo goede rijlessen te krijgen en in één keer te slagen voor je rijexamen dan wanneer je weinig geld uitgeeft aan de rijschool maar zo meerdere malen examen af moet leggen. De kosten voor een examen zul je zelf moeten betalen en uiteindelijk ben je vaak dus duurder uit en daarnaast brengt het ook nog een hoop stress met zich mee.

Kies voor een SRB aangesloten rijschool

Het is in onze ogen zeer belangrijk om te kiezen voor een rijschool die aangesloten is bij het Stichting Rijschool Belang(SRB). Deze stichting ziet toe op de kwaliteit van de rijscholen en houdt goed in de gaten of de rijschool aan belangrijke voorwaarden voldoet. In Tilburg zijn er diverse rijscholen die aangesloten zijn bij SRB waaronder Verkeersschool Michael. Bezoek deze pagina om contact op te nemen en een gratis proefles aan te vragen.

https://www.vsmichael.nl/