Eurprivacy.nl
Image default
Auto's en Motoren

Een sloopauto verkopen

Lees hier over autosloperijen en het verkopen van een sloopauto. Het slopen van auto’s gaat tegenwoordig anders dan vroeger. Desalniettemin zijn autosloperijen vooruitstrevende bedrijven. Lang voordat we over recyclen spraken, waren sloperijen al met hergebruiken bezig.

De auto wordt afgekeurd, wat nu?

Soms komt het onverwacht dat een auto voor de sloop is. Je denkt, de auto kan nog een tijd mee, maar tijdens de APK blijkt dat de auto niet meer de weg op mag. Een ander moment waarbij het onverwachts komt is bij een aanrijding, op het ene moment heb je een betrouwbare auto, letterlijk in één klap heb je niets meer. Dat de auto al oud is, was je al bekend, maar ineens niets meer had je niet verwacht. In beide gevallen zit je met een auto die rijp is voor de sloop, en hoe pak je dat aan?

Achter menig keuringsstation staan meerdere sloopauto’s

Keuringsstations hebben vaker te maken met auto’s die niet meer de weg op mogen. Vaak is achter de garage plek voor auto’s, en als daar een aantal sloopauto’s staan, dan bellen ze een sloperij en die haalt de auto’s op. Misschien is het keuringsstation wel de aller beste plek om erachter te komen dat de auto versleten is, want daar wordt het uit handen genomen. Een autowrak hebben na een aanrijding, gaat meestal anders. Meestal komen er dan hulpdiensten die het wrak afvoeren. Als het echt een oude auto betreft, dan komt er niet eens een expert, dan gaat het rechtstreeks naar de sloop. Zelden zit iemand met een onbetrouwbare auto voor de deur. Een oude versleten auto die niet meer start, dan zal je een autosloperij moeten bellen of zij de auto op kunnen halen, en op die manier de sloopauto verkopen Amsterdam.

Tegenwoordig is het een auto milieuvriendelijk ontmantelen

Vijftig jaar geleden stapelden ze autowrakken op. Dat gebeurde op een veldje, en aldaar stak de sloper de wrakken in brand. Daarna was het makkelijk metalen verzamelen, koper van de bedrading was makkelijk te scheiden van het blik en de stalen balken van het chassis. De sloper had een goede handel in gebruikte onderdelen. De sloper verdiende dus aan de verkoop van onderdelen, en het verzamelen van oud ijzer. Tegenwoordig gaat slopen anders. De auto gaat op een dichte vloer, alle vloeistoffen gaan eruit zoals de olie. De accu gaat eruit en in een speciale container. Dan komt het scheiden, de kunststoffen soort bij soort bij elkaar. Wat gebleven is, is de handel in gebruikte onderdelen. Een sloopauto verkopen bij een moderne autosloperij betekent dat de auto milieuvriendelijk uit elkaar gehaald wordt. Het merendeel van de sloopauto wordt hergebruikt.