Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

Een perfecte badkamer met deze eenvoudige tips

Als je het huis wilt opfrissen en dat extra beetje charme wilt toevoegen, dan kan een nieuwe badkamer de oplossing zijn. Het mooie van deze ruimte is dat er niet veel werk voor nodig is om hem om te toveren tot iets inspirerends en moois. Hier zijn eenvoudige tips om je badkamer te transformeren:

 

Plan de ruimte

Voordat je begint met inrichten, moet je je badkamer in kaart brengen. Zo krijg je een idee van de ruimte die je hebt en kun je een plan maken voor hoe je de kamer eruit wilt laten zien. Je hoeft niet je hele badkamer in te richten, maar het is belangrijk om te weten hoeveel ruimte je hebt. Het voelt misschien als veel lege ruimte, maar er zijn manieren om die goed te gebruiken. Investeer in een goede badkamerplanner, zodat je een duidelijk beeld hebt van hoe je badkamer eruit komt te zien. Je kan planners online vinden, bij de plaatselijke kantoorboekhandel of in de plaatselijke boekhandel.

 

Investeer in kwaliteit producten.

Je hoeft geen fortuin uit te geven aan producten voor de badkamer, maar het is wel verstandig om te investeren in kwaliteit producten. Zo kun je het uiterlijk van je badkamer op een geweldige manier veranderen. Je kan ook tegels die zowel goedkoop zijn en lang mee gaan.
Maar het belangrijkste is functionaliteit. Neem dus een goede boiler voor warm water, elektrische ketel verbruik is tegenwoordig relatief laag. Verder is het natuurlijk belangrijk dat alles goed werkt in de badkamer. Denk hierbij aan kranen, douchekop, wc en bijvoorbeeld de doucherand die het water moet stoppen. Zorg dat je kwaliteit in je badkamer hebt, zo kun je het beste gebruik maken van je badkamer.

Verlichting en opbergruimte toevoegen

De badkamer is een ruimte met weinig natuurlijk licht. De beste manier om het relatief helderder en frisser te houden is om wat verlichting toe te voegen. Je kunt dit doen door een track light boven de spiegel te installeren of door verlichting toe te voegen aan het badmeubel en/of de spiegel. Een goede manier om meer opbergruimte toe te voegen aan de badkamer is het aanschaffen van een opbergbankje. Hiermee kun je de toiletartikelen en andere badkamerartikelen netjes organiseren en uit het zicht houden. Een opbergbank kan ook handig zijn bij het schoonmaken van de badkamer. Een bankje voorkomt dat je over het toilet moet bukken en zorgt er ook voor dat je gemakkelijk onder het bankje kunt schoonmaken.