Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten brandhout en waar ze goed voor zijn

Niet al het brandhout is gelijk. Afhankelijk van het soort hout dat je gebruikt, krijg je een ander soort vuur. Sommige houtsoorten branden heet en snel, terwijl andere lang blijven smeulen. In deze blogpost bekijken we de verschillende soorten brandhout en waar ze goed voor zijn.

Naaldhout

Naaldhout zoals den en spar zijn gemakkelijk aan te steken, maar ze geven niet veel warmte af. Ze zitten ook vol sap, waardoor uw haard kan vonken en sputteren. Als u zachthout gebruikt, zorg er dan voor dat het goed doorgewinterd (uitgedroogd) is, zodat het gemakkelijker brandt.

Hardhout

Hardhout zoals eiken en esdoorn brandt heet en langzaam. Ze zijn ideaal voor langdurige vuren omdat ze meer warmte produceren per houtblok dan zachthout. Hardhout kan echter moeilijk aan te steken zijn en vereist soms speciale vuurstartertechnieken. Doorgewinterd hardhout is het beste om te branden.

Nat hout

Natte houtsoorten mogen nooit voor een vuur worden gebruikt. Ze produceren veel rook maar weinig warmte, en ze kunnen uw openhaard of houtkachel minder efficiënt maken door de rookgassen af te koelen. Als u nat hout hebt, laat het dan volledig drogen voordat u het in uw openhaard of houtkachel gebruikt. De beste manier om hout te drogen is door het minstens zes maanden op een droge, goed geventileerde plaats te stapelen.

Houtsnippers en pellets

Houtsnippers en pellets zijn kleine stukjes hout die zijn samengeperst tot een vaste vorm. Ze worden meestal gemaakt van zaagsel of andere afvalproducten uit de houtindustrie. Houtsnippers en pellets kunnen worden gebruikt in speciale haarden en kachels die ervoor bestemd zijn, of u kunt ze toevoegen aan uw gewone brandhout om het vuur aan te wakkeren of langer aan te houden.

Er zijn veel verschillende soorten brandhout verkrijgbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. In deze blogpost hebben we gekeken naar enkele van de meest voorkomende soorten brandhout en wat hun voor- en nadelen zijn. Dus voordat u uw volgende vuur maakt, moet u nadenken over wat voor soort hout u wilt gebruiken om de resultaten te krijgen die u zoekt. Voor welk soort u ook kiest, www.123natuurproducten.nl heeft het allemaal!