Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

5 keer budget proof de tuin opknappen

 

De zomer breekt aan en we kunnen weer lekker in de tuin zitten! Kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken, maar heb je hier niet het budget voor? Met een beperkt budget is het gelukkig nog steeds mogelijk om je tuin op te leuken en een sfeervolle buitenruimte te creëren waar je van kunt genieten. Hier zijn enkele budgetvriendelijke tips om de tuin op te knappen. 

 

1 – Opruimen en snoeien

Begin met een goede opruimbeurt. Verwijder dode bladeren, onkruid en oude takken. Zo begin je met een schone lei. Snoei struiken en bomen om meer licht en lucht in de tuin te laten stromen. Een opgeruimde tuin ziet er meteen frisser en verzorgder uit, zonder dat je hier geld aan kwijt bent.

 

2 – Planten en bloemen

Met planten en bloemen geef je kleur en leven aan de tuin. Zelfs met een beperkt budget! Plant zelf zaadjes en kleine plantjes. Wist je dat Inheemse planten vaak goedkoper zijn? Groepeer planten om een weelderig effect te creëren. 

 

3 – Hergebruik en upcycle

Kijk eens in de tuin of je al iets hebt wat je kunt omtoveren tot iets nieuws. Bijvoorbeeld een oude ladder, die kan worden hergebruikt als decoratief element door er bloempotten op te plaatsen. Gebruik je creativiteit! Zo kun je op een hele unieke manier je tuin opleuken.

 

4 – Ruil en deel met anderen

Ruil planten, zaadjes of stekjes met je buren of vrienden. Je kunt ook kijken of er gemeenschappelijke tuinen of volkstuintjes zijn, waar je aan kunt deelnemen. Samen tuinieren, ruilen en delen zonder dat het je (veel) geld kost.

 

5 – Onderhoud regelmatig

Regelmatig onderhoud is essentieel om de tuin er op zijn best uit te laten zien. Snoei regelmatig, verwijder onkruid en haal dode planten weg. Houd je plantjes gezond door ze goed te verzorgen. Geef tijdig water en bemest ze regelmatig. Je voorkomt dat de tuin er verwaarloosd uitziet, waarmee je op de lange termijn kosten bespaart.

 

Meer budget opbouwen?

Iets meer sparen en een budget opbouwen? Dit doe je bij Anycoindirect! Hier houd je gemakkelijk je online waardes in de gaten en bekijk je of je meer budget hebt voor het opknappen van jouw tuin.