5 tips voor het plaatsen van verlichting in huis

Verlichting in uw huis plaatsen is lastiger dan het lijkt. Er zijn diverse factoren waar u rekening mee moet houden. Doet u dit niet, dan is er het risico dat u een diversiteit aan lampen en armaturen plaatst die weinig in harmonie met elkaar zijn. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde plekken niet op de juiste wijze verlicht worden. Daarom enkele tips bij het plaatsen van verlichting in uw huis.

1. Stel een lichtplan op

Met een lichtplan maakt u het zich bij voorbaat al gemakkelijk op de juiste wijze verlichting te plaatsen. Een lichtplan opstellen doet u door een plattegrond van de ruimtes te maken die u wilt verlichten. Hierop tekent u welk soort verlichting u op welke plek precies nodig heeft. U krijgt zo ook een mooi overzicht van alle lichtpunten, schakelaars en stopcontacten. Op deze wijze wordt het relatief gemakkelijk om de juiste lampen en armaturen erbij te zoeken en weet u ook waar u nog stroompunten moet aansluiten.

2. Bepaal het soort verlichting

Een onderdeel van het verlichtingsplan is het bepalen van de verschillende verlichtingssoorten. Dit is misschien wel het belangrijkste om te garanderen dat u iedere plek op de juiste wijze kunt verlichten. Basisverlichting of functionele verlichting is verlichting dat u nodig heeft om goed licht te hebben bij de werkzaamheden die u uitvoert. Sfeerverlichting daarentegen is een stuk minder fel. Dit is typische verlichting voor kleine lichtpuntjes en waarmee u sfeer creëert. Tenslotte is er nog accentverlichting. Hiermee kunt u voorwerpen, zoals een schilderij of beeldwerk door middel van verlichting accentueren.

3. Gebruik dimmers

Het kan bijna niet anders of u komt in uw huis bepaalde plekken tegen waar u diverse soorten verlichting nodig heeft. Aan de eettafel wilt u met functionele verlichting zien wat u op uw bord heeft liggen. Maar met familie of vrienden rondom tafel zitten met een glas is sfeerverlichting voldoende. Gebruik daarom volop dimmers. Zo kunt u dimbare LED inbouwspots plaatsen waarmee u alle soorten verlichting kunt bereiken die u nodig heeft.

4. Gebruik LED verlichting

Wilt u vooral gebruikmaken van zuinige verlichting? Dan kunt u niet onder LED verlichting uit. Met LED inbouwspots bijvoorbeeld, weet u zeker dat de energie efficiënt wordt ingezet, waardoor uw spots vele malen zuiniger zijn dan conventionele verlichting. De levensduur van LED verlichting is ook beduidend langer, zodat u nauwelijks tot nooit meer een lamp hoeft te verwisselen.

5. Bijzondere verlichtingswijzes

Er zijn enkele plekken in huis waar u extra op de verlichting moet letten. Denk aan de badkamer. Dit is een vochtige ruimte waar u niet zomaar ieder lamp kunt hangen. Badkamerverlichting moet altijd in meer of mindere mate waterdicht zijn. Op de verpakking van lampen zult u meestal de IP-waarde tegenkomen. Voor in de woonkamer is deze waarde niet zo belangrijk, maar in de badkamer wel. U moet plaatst hier verlichting met een hoge IP-waarde. Dan heeft u altijd de garantie dat uw verlichting waterdicht is.

Inbraakbeveiliging PKVW

Voor inbraakbeveiliging kun je tegenwoordig ook aankloppen bij een slotenmaker Den Haag. Als je besluit hiervoor te kiezen zorg er dan wel eerst voor dat je kijkt of ze de PKVW-keurmerk hebben.

De PKVW-keurmerk is een goede indicatie van de betrouwbaarheid van een bedrijf dus ook een goede indicatie van een slotenmaker Den Haag bedrijf. PKVW is de afkorting voor Politiekeurmerk Veilig Wonen en valt onder het ministerie van veiligheid. Bedrijven kunnen een aanvraag indienen en indien goedgekeurd mogen ze met de PKVW-keurmerk werken.

Wanneer je inbraakbeveiliging wil laten installeren is het natuurlijk wel zo slim om eerst te kijken of de slotenmaker Den Haag bedrijf de PKVW-keurmerk heeft. Je kunt dit op deze website opzoeken of hier klikken voor een slotenmaker met de PKVW. Na deze controle kun je met het bedrijf in zee gaan en een offerte aanvragen.

Het is wel verstandig om altijd vooraf een offerte aan te vragen zodat je weet wat de kosten zijn. Een slotenmaker Den Haag kan ook vaak inbraakbeveiliging op maat samenstellen en hiervoor een offerte opstellen. Je kunt dus altijd overleggen wat je precies wil en verwacht. Daarna kan de slotenmaker een offerte opstellen zodat je ziet wat het gaat kosten.

laminaatvloer

Je hebt netwerk ene nieuwe woonhuis gekocht plus je wilt ene nieuwe vloer inleggen diegene inspiratiebron tegenstrijdig een por schenkkan. Of je bent doodop zoek onwel ene stevige en krasbestendige goedkope laminaatvloer voor een bedrijfspand. Dan is Decorvloer de oplossing! Decorvloer zijn stijlvol, comfortabel én onderhoudsvriendelijk.

 de Goedkoopste laminaat onderbouwing

 existentie ene stevige vloer en wanneer jou deze vloer vergelijkt met andere merken dan is onderbouwing, is laminaatvloer sowieso eentje heel stuk praktischer. De grond is ook nog krasbestendig, niettemin kan het ook nog tegen een duwtje. Als je huisdieren hebt of hoge fijnhakken draagt, dan is dit perfecte bestendig: Decorvloer kan er tegen! En krassen zijn haast niet te waarneembaar. De grondstof is ook antistatisch plus trekt daardoor weinig stofdeeltjes en vuil aan. Hiermee bestaat laminaat vloer bovendien een allergiearme onderbouwing diegene gemakkelijk schoon te beminnen bestaat. Hebt u ook altijd in de winter koude voeten? Met decorvloer laminaten heb jij hier geen last meer van. De vloer neemt snel den warmte van de omtrek aan waardoor het heerlijk heet aanvoelt aan jouw voeten. Liever nog warmere voeten? Tegel laminaat bestaan ook zeer geschikt voor vloerverwarming. Natuurlijk spelen bestendigheid en milieuvriendelijke tegenwoordig ook eentje belangrijke rol. Gelukkig zijn Decorvloer ene van de uiterst milieuvriendelijk.

Ga niet zelf klungelen maar schakel de Loodgieter uit Hengelo in!

De Loodgieter uit Hengelo staat voor u klaar als u loodwerkzaamheden wilt laten verrichten aan uw bedrijf of woning. Stel, er is lekkage. Heel vervelend, en op gegeven moment zijn de emmertjes op, uw muren slaan door, uw plafonds krijgen lelijke plekken, en het gaat ook muf ruiken. Tijd om een Loodgieter uit Hengelo in te schakelen. Ook als u eigenlijk niet weet waar de lekkage vandaan komt zal de Loodgieter uit Hengelo na enig speurwerk ontdekken waar de oorzaak van de lekkage te vinden is. En vaak is dat op een andere plek dan u in eerste instantie had gedacht. Water loopt altijd naar de laagste plek, en dat is dus bijna nooit het oorspronkelijke lek.

Voor goede dakbedekking en afwatering

Een goede loodgieter is niet altijd makkelijk te vinden. Het is ook een specialistisch vak. Een goede afwatering maken voor een dak is wel enig nadenkwerk, maar daar heeft de Loodgieter uit Hengelo geen enkele moeite mee. Hij heeft al zoveel jaren ervaring en al van alles meegemaakt. Vaak heeft het ook met achterstallig onderhoud te maken, of ooit es een zelf in elkaar geknutseld afwaterbouwwerkje wat na jaren toch een aantal mankementen vertoont. Of ooit es door een beunhaas aangelegd. Goed bedoeld waarschijnlijk, maar waarschijnlijk ook duur betaald. Om alles weer goed voor elkaar te krijgen schakel dan de Loodgieter uit Hengelo in, dan weet u zeker dat de klachten voorbij zijn. U dient wel op tijd te bellen voor een afspraak, de loodgieter heeft een vrij volle agenda. En natuurlijk heeft iedereen haast en wil iedereen als eerste aan de beurt zijn en geholpen worden, maar dat gaat alleen op voor echte crisisgevallen.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg dat u uw dak goed waterdicht heeft, omhoog gewaaid lood weer terugplaatst, op tijd bladeren uit de regengoot verwijdert.

 

Potentieel mobiel en zelfvoorzienend: leven op het water in een tiny house

Het gebrek aan (wettelijke) plaatsen voor tiny houses is het echte obstakel voor veel van dergelijke tiny house projecten. De meeste bouwers zouden graag een bijna-natuurlijke locatie hebben, waartegen het bouwrecht zich verzet, die bedoeld is om potentiële stedelijke wildgroei in het landschap tegen te gaan. En inderdaad, de vraag rijst hoe ecologisch Tiny Houses zouden zijn als ze midden in de natuur werden gebouwd. – Wat betekent tiny house?

De oplossing lijkt eerder de heropleving van verlaten dorpen als gevolg van de ontvolking van het platteland te zijn, maar ook een herverdichting van de stad. Voor de laatste werd daarom de tiny house woonmodule ontwikkeld, namelijk de creatie van nieuwe woonruimte op platte daken in de stad.

Tiny house op het water

Een andere visie voor post-consolidatie – althans in de door waterwegen met elkaar verweven agglomeraties – is het creëren van meer leefruimte op het water, door middel van woonboten of op de potons drijvende huizen. De AUTARK HOME is een in 2012 in Nederland ontwikkelde en gebouwde drijvende woning, waarvan het prototype in Maastricht is verankerd. Het is niet bepaald klein en met 130 ton ook niet licht van gewicht, maar wat het interessant maakt is het potentieel aan zelfvoorziening en mobiliteit. De AUTARK HOME is ontworpen als passiefhuis met fotovoltaïsche panelen op het dak en een osmose waterfilter. Nu rijst de vraag of dit het ei van Columbus is….

Amsterdam wijst de weg naar duurzame tiny house woningen

Laten we eens kijken naar de huidige situatie in Nederland: Door de vele grachten is het ook in de steden heel gewoon om in woonboten te wonen. Simone, van oorsprong een Duitse reisblogger die nu in Nederland woont, beschrijft in haar blog heel indrukwekkend waarom ze hun oorspronkelijke droom van een woonboot hebben opgegeven. Kort gezegd waren dit:

  • ten eerste, de afschuwelijke prijzen die men moet betalen voor een woonboot met een redelijk aantrekkelijke ligplaats (om een ligplaats te krijgen voor een goedkoop gekochte boot zonder ligplaats lijkt volgens haar beschrijving bijna onmogelijk)
  • dan het speciale onderhoud om de boot strak te houden
  • Waterratten en spinnen die beschutting zoeken op de boot
  • slechte (omgevings)waterkwaliteit in de zomermaanden
  • en de gesloten ligplaatsen, die niet noodzakelijkerwijs de privacy garanderen.

  

Vrijheid op het water

Het klinkt niet als idylle en vrijheid op het water. Het beeld van de rij woonboten aan de oever lijkt – afgezien van de grootte van de woonruimte – niet ver weg van de #tinyhouses die in Amsterdam aan de kant van de weg geparkeerd staat. Hoewel sommige woonboten een kleine tuin op het land hebben die met de ligplaats verbonden is door een steiger, lijkt het erop dat de romantiek al voorbij is: Net als in dit land kunnen Kleine Huizen alleen een bouwvergunning krijgen als de aansluiting op het openbare net gegarandeerd is, hetzelfde geldt sinds enkele jaren ook in de Nederlandse grachtengordel, waar het bedrijfswater niet meer zomaar mag worden omgeleid, maar aan land moet worden gepompt en daar in het kanaalsysteem moet worden gepompt. Extra verwarmingsleidingen zorgen ervoor dat de leidingen en leidingen in kwestie in de winter niet bevriezen.

 

 

Alles een kwestie van geld

Ook al zijn woonboten in principe mobiel en spreken alleen voorschriften, maar geen technische mogelijkheden, zich uit tegen een zelfvoorzienend gebruik van vaste ligplaatsen, deze vorm van wonen is slechts geschikt voor een minimaal percentage van de bewoners. Er zijn toch zeker enkele woonboten die, samen met hun ligplaatsen, een mooi beeld geven en ook plezier geven aan hun bewoners. In de meeste gevallen zal deze idylle duur betaald zijn door vraag en aanbod. Het is onwaarschijnlijk dat het leven op waterwegen een middel is om de verdichting van de stad te bevorderen. Voor wie minstens één vakantie op een woonboot in Amsterdam wil doorbrengen, heeft Simone een aantal adressen op nach-holland.de samengesteld.

Wat moet je weten voor het kopen van zonnepanelen?

Er zijn drie verschillende soorten zonnepanelen te onderscheiden: monokristallijne zonnepanelen, polykristallijne zonnepanelen en amorfe zonnepanelen. Ze verschillen qua vorm, qua kleur en qua rendement. Om zeker te weten dat jij de juiste soort zonnepanelen kiest voor jouw situatie is het aan te raden om je in te lezen over de verschillende soorten zonnepanelen en als je nog vragen hebt over het kopen van zonnepanelen is het altijd handig om aan een expert te vragen wat de opties en de mogelijkheden zijn. 

Monokristallijne zonnepanelen zijn egale, zwarte zonnepanelen. De zonnecellen zijn vervaardigd uit een enkel siliciumkristal. Dit houdt uiteindelijk in dat het rendement van monokristallijne zonnepanelen het hoogst is, hoewel dat ook weer betekent dat monokristallijne zonnepanelen de duurste zonnepanelen zijn.

 

Polykristallijne zonnepanelen zijn zonnepanelen waarvan de zonnecellen zijn vervaardigd uit een groot blok siliciumkristallen, waarvan plakken zijn afgesneden. Dit heeft als gevolg dat een enkele zonnecel bestaat uit meerdere niet goed op elkaar passende siliciumkristallen. Dit heeft nadelige gevolgen voor het rendement maar voordelige gevolgen voor de prijs. Een polykristallijn zonnepaneel kan er op verschillende manieren uitzien, maar het meest voorkomende uiterlijk is het stereotype blauwe zonnepaneel.

 

Dan heb je nog amorfe zonnepanelen. Dit zijn bijzonder dunne zonnepanelen, gemaakt van een plak silicium met daarop een laag fotovoltaïsch materiaal. Dit is de goedkoopste zonnepaneel om te produceren en heeft het laagste rendement.

 

De overheid wilt graag dat burgers om zonnepanelen plaatsen en geven ze daarom een subsidie zonnepanelen. Daarbovenop krijgen ze nog een bijzonder gunstige rente als ze geld lenen voor het kopen van zonnepanelen en krijgen ze de btw terug, wat erop neerkomt dat de zonnepanelen 21% goedkoper zijn. Bedrijven die zonnepanelen willen plaatsen krijgen fikse kortingen en sportclubs die zonnepanelen kopen krijgen zelfs 30% korting. Deze regelingen gelden echter niet voor amorfe zonnepanelen. Deze zijn volgens de overheid dusdanig laag geprijsd dat er geen subsidie voor hoeft te zijn.

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/

Waar gebruik ik welke schroef?

Schroeven zijn van die dingen die je eigenlijk niet opvallen in het dagelijks leven, maar toch altijd belangrijk zijn. Als alle schroeven nu opeens zouden ophouden te bestaan, zou de aangerichte schade ondenkbaar groot zijn. Schroeven zijn met veel oog voor detail ontworpen en houden grote delen van ons dagelijkse leven bij elkaar. Zodra je zelf moet gaan werken met schroeven, stap je in een wereld die totaal verborgen is voor de meeste mensen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten schroeven, die je elk in verschillende situaties gebruikt. 

 

Universeelschroeven zijn de meest standaard schroeven die je kan vinden, vandaar ook de naam. Er zijn twee soorten universeelschroeven: universeelschroeven met schacht en universeelschroeven zonder schacht. Voor houten constructies zonder tussenruimte zijn universeelschroeven met schacht ideaal. Ze trekken de twee stukken hout naar elkaar toe en ze hebben een laag indraaimoment, wat wil zeggen dat het weinig moeite kost om de schroeven in te draaien. Universeelschroeven zonder schacht hebben ook een laag indraaimoment, maar zijn in tegenstelling tot universeelschroeven met schacht geschikt voor vrijwel elk materiaal, mits het niet te hard is.

 

Snelbouwschroeven zijn schroeven die vooral binnenshuis worden gebruikt voor het vastmaken van Rigips- of gipsvezelplaten. Omdat deze schroeven zijn uitgerust met een gefosfateerd oppervlak, zijn ze bijzonder vochtbestendig. Afhankelijk van de constructie waar de snelbouwschroef wordt geplaatst, zijn er verschillende soorten snelbouwschroeven met verschillende schroefdraden beschikbaar. Voor gipskartonplaten op metalen frames zijn er snelbouwschroeven met fijn schroefdraad. Voor gipskartonplaten op houten draagconstructies zijn er snelbouwschroeven met transportschroefdraad. Ten slotte zijn er nog gipsplaatschroeven, die bedoeld zijn voor gipsvezelplaten.

 

Verder zijn er nog plaatschroeven. Deze schroeven worden gebruikt voor het bevestigen van dunne delen materiaal. Er zijn drie verschillende soorten plaatschroeven, die alleen van elkaar verschillen in de kop. Dit zijn de plaatschroef met platkop, zeskantplaatschroef en de lenskopplaatschroef.

 

Het is dus belangrijk om op te letten welke schroeven je in welke situatie gebruikt, aangezien niet elke schroef bruikbaar is in elke situatie.  

 

https://www.bnvtools.nl/

Een loungeset kopen?

Ben je op zoek naar een fijne plek om te zitten in de tuin? In dit geval is een loungeset een erg goede keuze! Het voordeel van deze set is dat het rustige uitstraling geeft en er plek is voor meerdere personen! Daarnaast is een loungeset in verschillende prijzen te verkrijgen, waardoor er voor ieder wat wils is. In dit blogartikel zullen we je dan ook meer vertellen over deze loungesets.

Naast de veelvoorkomende materialen, zoals kunststof, is een houten loungeset ook een uitstekende keuze. Het hout zorgt er namelijk voor dat het een erg natuurlijke uitstraling krijgt in de tuin. Zo kun je er dan ook voor kiezen om een houtsoort te nemen die goed past bij de inrichting van jouw tuin. Heb je er bijvoorbeeld al wel eens over nagedacht om een eiken loungeset in je tuin te plaatsen? Naast de natuurlijke uitstraling geeft hout ook andere voordelen. Zo is hout een erg sterke grondstof waardoor de loungeset meerdere jaren meegaat en ook tegen een stootje kan. Daarnaast kun je er zelfs voor kiezen om het hout een andere kleur te geven. Je kunt namelijk zelf de loungeset schilderen wanneer je hem echt uniek wil maken.

wanneer je er daadwerkelijk voor kiest om een loungeset aan te schaffen, dien je te letten op een aantal dingen. Allereerst is het van belang dat je bepaald hoeveel zitplaatsen je wilt creëren. Het is namelijk aangeraden om er voor te zorgen dat er altijd genoeg zitplaatsen zijn. Dit is niet alleen fijn wanneer er bezoek is, maar dit zal er ook voor zorgen dat wanneer je er gaat zitten, je nooit op elkaar gepropt zit. Dit zal dan ook een erg positieve invloed hebben! Loungesets van hout kunnen daarnaast ook nog opgeleukt worden door bijvoorbeeld kussens of een dekentje. Dit zal tevens ook het comfort verhogen! Dit zal dan ook erg goed bevallen bij iedereen!

De prijs van vliegenramen (horren)

Als je in de zomermaanden lekker de ramen open wilt zetten zonder last te hebben van insecten in huis kun je een vliegenraam (hor) aanschaffen. Dat hoeft niet meteen heel duur te zijn. Eenvoudige voorzetsystemen kosten maar een paar tientjes.

Als je wat meer te besteden hebt en prijs stelt op luxe kun je bij gespecialiseerde leveranciers fraaie schuifhorren of plissé vouwramen krijgen.

Als geld helemaal geen rol speelt kun je helemaal los gaan en decoratieve, zelfs elektrisch bedienbare horren aanschaffen. Uiteraard is het wel verstandig om die door de leverancier te laten monteren.

Standaard vliegenramen (horren) bij de bouwmarkt

Een standaard inzet- of voorzet-hor is voor enkele tientjes verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Voor een paar tientjes meer heb je al een oprolbare hor. Deze goedkope vliegenramen (horren) moet je nog wel zelf op maat maken en in het kozijn monteren. Dat klinkt ingewikkeld, maar valt in de praktijk reuze mee.

De bijgeleverde handleiding biedt ruim voldoende houvast. Wie dat kluswerk toch niet aandurft kan daarvoor een vakman inschakelen. Voor een paar tientjes worden je vliegenramen (horren) door hem netjes in het kozijn gemonteerd.

Luxe vliegenramen (horren) bij de specialist

Gespecialiseerde bedrijven hebben prachtige en functionele oplossingen om insecten in de zomermaanden buiten te houden. Dat varieert van decoratieve plissé vouwramen tot soepel glijdende schuif- of rolhorren. Die horren kunnen vaak ook elektrisch worden bediend.

Vooral bij hoge raampartijen en hele grote oppervlakken is dat handig.

Deze producten zijn via de webshop van die bedrijven online te bestellen aan de hand van een duidelijke handleiding voor het inmeten. Maar als je niet zo technisch bent is het verstandig om deze luxe producten door de leverancier te laten inmeten en monteren.

Fakro rolgordijn aanbieding

Sta jij op het punt om een rolgordijn aan te schaffen? Dan is het verstandig dat je kijkt op het internet naar Fakro rolgordijn aanbiedingen. Hierbij weet je zeker dat je nooit teveel betaald voor een rolgordijn en dat is natuurlijk het resultaat dat je wilt bereiken. Veel mensen zullen het afraden omdat goedkoop duurkoop is, maar dat is zeker niet het geval. Het zijn gewoon producten van een oud assortiment waarbij de producten nog helemaal nieuw zijn. Je bespaart alleen maar kosten en de kwaliteit is gewoon super goed, dus je hoeft je nergens druk om te maken.

Een rolgordijn die past bij de laatste mode

Als je een rolgordijn gaat kopen is het natuurlijk wel belangrijk dat hij binnen de stijl van het bedrijf past. Om dit te realiseren is het verstandig om te kijken naar de laatste trends. De Fakro rolgordijn is beschikbaar in ruim 40 verschillende kleuren en 10 verschillende printen. Kijkt dus gewoon naar de laatste modetrends in combinatie met jouw interieur en maak op basis hiervan een goede beslissing. Daarnaast kun je ook altijd advies vragen aan de specialisten of aan een woning architect. Hierdoor weet je zeker dat je rolgordijn koopt die goed aansluit bij jouw ruimte.