Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Wat maakt een vliegenvanger HACCP proof

Vliegenvanger in keuken

De meeste keukens hebben tegenwoordig wel een vliegenvanger hangen. Op de een of andere manier weten vliegen toch altijd de keuken te bereiken. Hartstikke onhygiënisch natuurlijk, maar gelukkig is er wat aan te doen. Het plaatsen van een vliegenvanger biedt al uitkomst. Hier lees je waar de vliegenvanger zoal aan moet voldoen en waarom elektrisch nooit HACCP proof is.

Professionele vliegenvanger geschikt voor in de keuken

Een vliegenvanger voor in de keuken mag nooit een elektrische spanningsboog hebben. De reden waarom is omdat het simpelweg niet hygienisch genoeg is. Vliegenvangers met een elektrische spanningsboog laten altijd restjes vlieg achter wat vervolgens in het eten of op schoon keukengerei terecht kan komen.

Wat maakt een vliegenvanger HACCP?

HACCP staat voor “Hazard Analysis and Critical Control Points”. Een vliegenlamp moet de volgende kenmerken hebben om onder de HACCP norm te vallen.

1) Geen elektrische spanningsboog
2) Een afgesloten bakje waar vliegen in terecht komen
3) Kleefplaten / lijmplaten
4) Aanzuiging (ventilator)

Een goede optie is de Cyclone Pro, deze voldoet aan de HACCP norm en kan zowel binnen- als buiten gebruikt worden. De vliegenlamp is voorzien van blauw UV licht, Warmte, Ventilator en Koolstofdioxide uitstoot. Voor meer informatie kun je een kijken nemen op www.cyclonemuggenlamp.nl

De vliegenvanger kan zowel neergezet als opgehangen worden. De lamp is niet waterdicht, dus zodra het begint te regenen dien je hem naar binnen te halen. De Cyclone Pro vangt alle soorten vliegen zoals de huisvlieg en fruitvliegjes. De vliegen worden aangetrokken door de warmte en het blauwe UV-Licht. Zodra de vliegen dicht in de buurt vliegen dan worden ze als het ware naar binnen getrokken door de kracht van de ventilator. De vliegen drogen vervolgens uit. Het opvangbakje waar de vliegen in terecht komen is gemakkelijk te legen. Echter hoeft dit maar 1 keer per maand (bij veel overlast) of 1 keer in de twee maanden (bij weinig overlast).

 

Onderhoud

De vliegenvanger heeft weinig onderhoud nodig. Mocht je veel vliegenoverlast hebben dan kun je het opvangbakje één keer per maand legen en eventueel schoonmaken met een licht vochtige doek. Wij raden aan om de lampen minimaal 1x per jaar te vervangen. De vliegenlamp is niet waterbestendig, echter mag je hem zolang het droog is wel buiten gebruiken.

Wat zit er in de doos?

De Cyclone Pro vliegenvanger is voorzien van twee blauwe UV-lampen, een ronde kap zodat het blauwe uv-licht goed verspreid wordt, een hanger om de vliegenlamp op te hangen en een schoonmaakkwastje.

https://www.antivliegenshop.nl