Eurprivacy.nl
Image default
Winkelen

Waarom mensen zilveren sieraden dragen

Sieraden worden al gedragen sinds mensenheugenis. Vroeger was het zo dat voornamelijk vrouwen sieraden droegen, maar sinds de laatste jaren dragen mannen naast hun trouwring ook steeds vaker een oorring of een stoere leren armband. Sieraden worden niet alleen gedragen om het uiterlijk te verfraaien maar ook omdat ze een mooie herinnering oproepen, bij een ritueel of traditie horen of een emotionele betekenis hebben.

 

Ritueel of traditie

Het bekendste sieraad dat bij een ritueel of traditie hoort is natuurlijk de trouwring. Als geliefden elkaar het ja-woord geven dan schuiven de verloofden elkaar een trouwring om de ringvinger. Men belooft elkaar eeuwig trouw en omdat te bewijzen dragen beiden een trouwring.

 

Herinneringen

Een sieraad kan ook een mooie herinnering oproepen. Zo zijn er heel veel mensen die een sieraad kopen in het land waar ze op vakantie zijn. Deze sieraden roepen dan een mooie herinnering op wanneer deze bij thuiskomst wordt gedragen.

 

Emotionele waarde

Veel mensen dragen ook zilveren sieraden omdat ze een symbolische of emotionele waarde hebben. Deze sieraden zijn vaak blijvend en hebben in veel gevallen een verhaal of een herinnering die erbij hoort. Dit is meestal het geval bij familie-, of erfstukken. Maar een sieraad kan ook een speciale betekenis krijgen door het moment waarop het is gekocht of waarop je het hebt gekregen. Bijvoorbeeld voor een huwelijk of de geboorte van een kind. En uiteraard kan de emotionele waarde ook te maken hebben met de persoon van wie je sieraad hebt gekregen. Sieraden zijn dan ook het ultieme cadeau om aan een geliefde te geven.

 

Kijk voor het ultieme cadeau op de sieraden webshop www.wereldsejuwelen.nl

https://www.wereldsejuwelen.nl