Eurprivacy.nl
Image default
Energie

WAAROM LED LAMPEN MEER KOSTEN DAN ANDERE VORMEN VAN VERLICHTING?

Conventionele verlichting technologie was niet altijd zo. Aan het begin van de twintigste eeuw, was de vooruitgang niet heel eenvoudig om te accepteren. Het begin van de gloeilamp was een heel erg nieuwe innovatie dat verplichte elektrische kabels aan te brengen aan een gebouw. Hiervoor waren er deskundige en getrainde werknemers nodig om veilig de draad naar het gebouw te trekken, pas daarna kon een elektrische lamp worden aangesloten. Deze moeilijkheden en de kosten van deze “nieuwe” innovatie was niet snel of algemeen aanvaard.

De gloeilampen verkoop is gedaald ten gunste van het gebruik van meer efficiënte verlichting. Voordien was een klant gewend lampen aan the kopen aan een €2 per stuk, nu is het even een “shock ” om te ontdekken dat bij een LED-lamp de kosten tussen de €4 en de €15 ligt.

Naast de voor de hand liggende voordelen van energiebesparing en een zeer lange levensduur, kan de consument niet snel herkennen wat een LED-lamp is.

LED lampen verbruiken tot 90% minder stroom voor dezelfde hoeveelheid licht en is veel koeler, en de levensduur is niet 1-4 jaar, maar in minstens 8-12 jaar.

De vele onderdelen van LED lampen is wat bijdraagt aan de kosten. Er zijn meestal meerdere Led ’ s gemonteerd. Ze vereisen heel zorgvuldig gecontroleerde DC-spanning. Alle van deze controle onderdelen zijn met precisie ingebouwd in de voet van de lamp, zodat de resulterende stuurprogramma’s de 230 volt netspanning kunnen omzetten naar wat de LED-chips kunnen verdragen.

Een LED lamp vervangen is duurder in kostprijs, maar door de energiebesparing en de langere levensduur is de aankoopprijs meestal in minder dan één jaar terug verdient.

Dat betekent ook minder afval naar de vuilstortplaats!

Op het einde van 10-12 jaar levensduur, komt deze “dure” LED uit op een geweldige kostenbesparing! Stel je dat eens voor!

 

http://www.leds-depot.nl/