Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

waarom een wandlamp?

Wandlampen zijn ideaal. Niet alleen nemen ze weinig ruimte in beslag omdat ze geen voetplaat hebben, maar wandlampen kunnen allerlei verschillende functies hebben.

 

Leeslampen

Wandlampen zijn heel erg geschikt om als leeslamp te gebruiken. Veel geschikter dan bijvoorbeeld een hanglamp, die niet of amper verstelbaar is. Ook heeft de lamp geen voetstuk nodig dus blijft er ruimte over voor andere dingen in de kamer.

 

Draaiarm

Er zijn heel veel soorten wandlampen waar een draaiarm aan gevestigd zit. Dit is natuurlijk ideaal voor het lezen. Je kunt dan de lamp heel gemakkelijk draaien en zo de gewenste plek verlichten. Bij sommige modellen is het zelfs mogelijk om de lampenkop te bewegen. Hiermee kun je de hoek van het licht op de gewilde manier veranderen.

 

Dimbare wandlampen

Bij een groot deel van de producten uit het wandlampen assortiment zit al een dimmer bij de lamp inbegrepen. Ook zijn er verschillende soorten dimmers. Zo heb je draaidimmers die vaak gevestigd worden op een wand. Dit kunnen ook standendimmers zijn, waarbij er op een bepaald aantal standen gedimd kan worden. Maar je hebt bijvoorbeeld ook dimmers die gevestigd zitten op de (wand)lamp zelf.

Een dimmer is natuurlijk ook een handige functie van een lamp, waarmee je de intensiviteit van het licht naar voorkeur kunt veranderen.

 

 

Sfeer wandverlichting

Er zijn natuurlijk nog meer soorten wandlampen. Naast leeslampen heb je ook sfeerverlichting, ook wel accentverlichting genoemd. Wandlampen kunnen heel veel helpen om een ruimte sfeer te geven. Ook voor sfeerverlichting is er een heel breed assortiment met ook veel verschillende wandlampen voor verschillende ruimtes.

 

Slaapkamer

Vaak zijn slaapkamers niet al te groot. Daarom is een wandlamp hier prima geschikt om sfeer te geven. Er zijn veel verschillende kleine lampen die veel sfeer toe kunnen voegen. Deze lampen zijn in allerlei stijlen en groottes te verkrijgen: kinderlampen, klassieke, industriële en moderne wandlampen. Het ligt natuurlijk maar net aan de inrichting van de kamer zelf.

 

Badkamer wandlampen

Veel mensen gebruiken wandlampen in hun badkamer. Vaak worden deze geplaatst boven of rondom een spiegel. Daarnaast is het in een badkamer heel praktisch omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Vaak worden voor badkamers speciale series gemaakt, met lampen met een wat witter licht.

 

Woonkamer

Lampen aan de wand kunnen vaak ook de sfeer verbeteren in de woonkamer. Afhankelijk van de stijl zijn er veel soorten lampen die je kunt combineren. Wat tegenwoordig weer trendy is zijn industrielampen die prima passen bij een moderne en nieuwe inrichting.

  

De hal

De hallen in huizen zijn vaak smal van formaat en daarom gebruikt men in deze ruimte vaak wandlampen. Niet alleen in huizen wordt dit gedaan, maar ook in hotels of restaurants waar vaak lange hallen zijn, vooral in hotels. Dit kunnen kleine lampjes zijn of, wat tegenwoordig in is, langwerpige en strakke lampen. Deze geven vaak ligt en helder licht.

 

 

http://www.directlampen.nl/wandlampen