Eurprivacy.nl
Image default
Vakantie

Visum voor Turkije aanvragen

Op vakantie naar Turkije
We zitten volop in de zomer! Dat betekent lekker genieten van de zon, zee en strand! Turkije is op vele punten een perfect vakantieland; de zon schijnt er ruim 250 dagen per jaar, droog klimaat, mooie stranden en vriendelijke mensen. Er gaan jaarlijks rond de 800.000 Nederlanders naar Turkije. De meest populaire maanden zijn juni, juli en augustus.

Eenmaal aangekomen in Turkije
Wanneer u aankomt in Turkije, is het van belang om te weten dat u een visum voor Turkije nodig heeft om het land binnen te mogen. Zonder visum komt u namelijk niet binnen. Het Turkije visum kunt u (voorlopig nog) bij aankomst op het vliegveld kopen voor € 25. U krijgt dan een stempel in uw paspoort en kunt u vervolgens doorlopen naar de paspoortcontrole. Op het vliegveld kunt u het visum betalen met uw bankpas of contant.

Turkije e-visum
Hoewel het visum (nog) op het vliegveld te verkrijgen is, vond de Turkse overheid dit toch allemaal te omslachtig. De lange wachtrijen op het vliegveld moesten worden opgelost. Daarom hebben zij het e-visum geïntroduceerd. Het voordeel hiervan is dat u gewoon online vóór uw reis het visum online kunt aanvragen. Wanneer u het visum Turkije aanvraagt bij een bemiddelaar, kost het meestal € 24,95.

U vult zelf op uw gemak uw paspoortgegevens (let op: uw identiteitsbewijs dient nog wel 6 maanden geldig te zijn en vanaf januari 2015, 60 dagen) in en u bent klaar! U heeft bij het aanvragen natuurlijk de keuze om voor meerdere mensen tegelijk aan te vragen. Wanneer u alles correct heeft ingevuld kunt u doorgaan naar de betaling. Bij de betaling heeft u keuze tussen iDeal of MisterCash. Na het betalen wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Vervolgens ontvangt u binnen 24 uur uw visum voor Turkije.

Opletten tijdens het aanvragen
Hieronder volgen wat zaken waarmee u rekening moet houden tijdens het aanvragen:

1. Vul de juiste aankomstdatum in. Uw visum is geldig vanaf de datum die u heeft ingevuld bij het aanvragen. Indien u een datum heeft ingevuld die eerder is dan uw werkelijke aankomstdatum, dan is dit geen probleem. Andersom is dit wel een probleem en is uw visum dan niet geldig.

2. Vul al uw namen in. Bij het invullen van uw voornaam en achternaam, is het belangrijk dat u al uw voornamen invult zoals deze staan vermeld op uw paspoort of ID-kaart. Alleen uw eerste naam of roepnaam is dus niet voldoende. Wanneer u (als vrouw zijnde) getrouwd bent, is het noodzakelijk dat u enkel uw meisjesnaam invult. U hoeft dus niet de achternaam van uw man in te vullen, maar enkel uw meisjesnaam.

3. Vul de juiste plaatsnaam in. Bij het invullen van uw geboorteplaats en/of woonplaats, moet u de volledige naam opschrijven. Den-Haag wordt in dit geval dus ‘s-Gravenhage en Den-Bosch ‘s-Hertogenbosch.

https://www.visumvoorturkije.nl/reizen-naar-turkije