Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

Verzachtende hoofdpijn met Botox

Botox blijkt een goede daad te verrichten tegen hoofdpijn. Dit is sinds vorig jaar ontdekt. Zowel migraine, chronische hoofdpijn, spierspanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn blijkt te verholpen kunnen worden met Botox.

Hoofdpijnen zijn te onderscheiden in primaire en secundaire hoofdpijn. De primaire vormen zijn clusterhoofdpijn, chronisch dagelijkse hoofdpijn, migraine, medicijn gerelateerde hoofdpijn en spierspanningshoofdpijn. Een pijnstiller kan hier tegen werken, maar in veel gevallen is dit niet zo. Langdurige hoofdpijn kan je dag tot een hel maken. Met deze reden zijn hoofdpijnpoliklinieken ontstaan. Zij zijn er op uit om medicijnen tegen hoofdpijn te ontwerpen en te ontdekken, want ongeveer 90 procent van de gehele Nederlandse bevolking heeft hier langdurig last van.

Een behandeling met Botox tegen hoofdpijn is redelijk nieuw. Botox wordt al tijden gebruikt tegen rimpels, maar sinds kort wordt het ook gebruikt tegen migraine en andere vormen van langdurige en hardnekkige hoofdpijn. Dit voordeel van Botox werd bij toevalligheid ontdekt toen men Botox gebruikte tegen rimpels, maar hier ook minder vaak last van hoofdpijn kregen. Echter is dit niet bij iedereen het geval. Het is geen wondermiddel tegen hoofdpijn, niet in alle gevallen. Het resultaat is pas goed te merken bij mensen met chronische hoofdpijn, vooral migraine. Hier moet je aan mensen denken die meer dan 15 aanvallen per maand krijgen. De aanvallen verdwijnen niet volledig met Botox, maar komen wel in mindere mate voor. Botox wordt geïnjecteerd als men last van aandoeningen heeft die de spierspanning kunnen vergroten, zoals bij spasticiteit en dystonie. Door meerdere injecties kan een langdurige spier ontspanning ontstaan en ontstaat er een afname van pijnklachten.

Migraine Botox is dus een feit in specifieke gevallen. Het werkt niet bij iedereen met hoofdpijn, er moeten bepaalde klachten en aandoening voortdoen om het effect van Botox écht te ervaren. Migraine en Botox staat nog in de kinderschoenen, dus wie weet. In de toekomst kunnen we hier misschien meer profijt uit halen bij andere vormen

http://faceland.nl