Eurprivacy.nl
Image default
Beauty en verzorging

Tabouret (Taboeret) de juiste kruk!

Tabouret kruk zonder armleuning

Een tabouret of als u de voorkeur geeft aan de Nederlandse benaming taboeret is een vaak gebruikt zitmeubel zonder armleuningen en kent zijn oorsprong in de middeleeuwen. De tabouret werd toen in Europa gebruikt als zitmeubel voor de adel. De stamhoofden en koningen in Afrika gebruiken de met magische symbolen versierde taboeretten tijdens plechtigheden. Een minder bekend en afwijkend gebruik van een tabouret vinden we in de Zaanstreek. Hier wordt dit woord gebruikt om een tafel aan te duiden waar men bij binnenkomst zijn huissleutels of andere eigendommen neerlegt.

 

Taboeret voor professioneel gebruik

Een taboeret is allang geen zitmeubel meer voor de welgestelden in de maatschappij. Door zijn handige formaat is dit lichte zitmeubel een welkom hulpmiddel in veel beroepsgroepen. Hierbij enkele voorbeelden: Schoonheidsspecialiste, Pedicure, Kapper, Laborant, Leraar, Verpleegster, Arts, Opticien, Magazijnmedewerker, Hondentrimster, Baliemedewerker, Operators en Musici. Alle gebruiken regelmatig een tabouret.

 

Tabouret in huiselijke omgeving

Naast het feit dat een tabouret door zijn geringe formaat makkelijk te verplaatsen is zijn er tegenwoordig al kwalitatief goede taboeretten te krijgen tegen zeer betaalbare prijzen. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom een tabouret zoveel in huiselijke kring gebruikt wordt. Een taboeret is te gebruiken bij het uitoefen van je hobby zoals piano spelen of bij werkzaamheden in en rondom het huis en denk eens aan diegene die wat moeilijk ter been zijn en toch zelfstandig bepaalde huishoudelijke werkzaamheden willen blijven verrichten. Hiervoor is een tabouret een uitkomst.

 

Taboeret

Tabourets kunnen dus voor zeer veel doeleinden gebruikt worden en nemen door zijn geringe afmetingen een bescheiden plekje in. De taboeret is na gebruik makkelijk op te ruimen zodat hij niet in de weg staat zolang je hem niet gebruikt.

 

Kruk op wielen kenmerken

Uiteraard is het mogelijk om een tabouret uit te rusten met glijdoppen. Dit is ook geen enkel probleem als u zeker weet dat u de taboeret op één en dezelfde plek blijft gebruiken en u zich tijdens uw werkzaamheden niet wil verplaatsen. Veel tabourets zijn echter niet eens te koop met glijdoppen en dit is op zich wel begrijpelijk want één van de belangrijkste kenmerken van dit lichte zitmeubel is zijn mogelijkheid tot mobiliteit op de werkvloer. Een verrijdbare kruk op wielen geeft u zo veel meer vrijheid dan een kruk uitgevoerd met glijdoppen. Zonder te moeten opstaan verplaatst u zich gemakkelijk van de ene naar de andere positie en kunt direct verder gaan met uw werkzaamheden.

 

Tabouret kopen

Door zijn grote populariteit is de taboeret makkelijk verkrijgbaar en zijn ze betaalbaar geworden maar wij willen u hierbij toch een aantal punten meegeven waaraan u moet denken bij het kopen van een tabouret. Alle taboeretten hebben als basis een vijfpoots voetkruis en zijn traploos in hoogte verstelbaar. Let bij aanschaf vooral op of de tabouret de juiste wieltjes heeft voor de ondergrond waarop u de kruk gaat gebruiken. Dit voorkomt onnodige beschadiging aan uw vloer en de juiste wieltjes rijden veel beter. Heeft de taboeret wel de juiste zithoogte? Tabourets zijn met veel verschillende zithoogtes verkrijgbaar. Om comfortabel te kunnen zitten is de juiste zithoogte essentieel.

 

Tabouret Benelux

E-mail: info@tabouretbenelux

Telefoon: 033-7850399

 

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

http://www.tabouretbenelux.com/