Subsidie, laag Btw-tarief of energiebespaarlening isolatieglas

Misschien overweegt u om energie te besparen door al het glas in uw woning te vervangen door isolatieglas? Maar beletten uw huidige financiën u om een steentje bij te dragen aan een beter milieu? Dan is een subsidieaanvraag, een laag Btw-tarief of een energiebespaarlening voor u misschien iets. U bespaart op den duur energiekosten wanneer u isolatieglas plaatst.

Hoe aanvragen subsidie, laag BTW of energiebespaarlening?

Allereerst verschilt per woonplaats of er subsidie beschikbaar is voor isolatiemogelijkheden. Op de website energiesubsidiewijzer.nl ziet u heel eenvoudig of er een potje voor het plaatsen van isolatieglas beschikbaar is voor u. Met een van deze bespaartips maakt u uw huis isoleren al gauw tot zo’n 1300 euro voordeliger. Door aan te geven of u een woningeigenaar, huurder of verhuurder bent en door de betreffende woonplaats in te geven, ziet u meteen wat er mogelijk is. De subsidiepot is in de meeste gemeente helaas al op, maar er zijn wel verschillende leenvormen mogelijk. Er is het nationaal energiebespaarfonds, waar u tot 25.000 euro kunt lenen. Of u kunt een korting op uw bestaande hypotheek krijgen, mits uw woning twee stappen hoger op de energielabel scoort. En er zijn diverse leningen tegen verschillende rentetarieven te krijgen. Ook voor het materiaal en arbeidskosten kunt u nu gebruik maken van het lage Btw-tarief van 6%.

Is isolatieglas plaatsen haalbaar?

Zet u voor uzelf op een rijtje wat haalbaar is. Bedenk in elk geval wat u bespaart op uw energierekening bij het plaatsen van dubbel glas of isolatieglas en misschien past u nog meer energiebesparende maatregelen toe. Wellicht ziet u er in het begin, pakweg de eerste tien jaar nog niet veel van terug op uw rekening, maar daarna komt uw huis steeds dichterbij het energieneutraal wonen. Dat betekent dat uw huis zelf energie opwekt voor de elektrische apparaten in uw huis en u uw energiemeter in de meterkast terug ziet lopen. Vraag in elk geval om advies aan de erkende glasspecialist en laat het ook door hem plaatsen. 

http://www.aa-isolatieglas.nl/