Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Stalen kachel

Het huidige elektrische verwarmen loopt al gauw de financiële spuigaten uit. Ook zijn de radiatoren niet altijd even sfeervol of decoraties. Dit kunnen twee mogelijke redenen zijn om de aanschaf van een houtkachel te overwegen. Dit kan bijvoorbeeld een gietijzeren of een stalen kachel zijn. Wilt u graag een houtkachel aanschaffen, maar twijfelt u over de belangrijke punten waar u op dient te letten? Als u op het internet begint aan de oriëntatie op de aanschaf van een stalen kachel zult u snel zien dat de prijzen uiteenlopen van circa 800 tot 4000 euro. Bij HGB-Trading kunt u niet alleen een stalen kachel kopen, maar ook terecht voor vrijblijvend deskundig advies. Waar dient u op te letten als het gaat om de kwaliteit van een stalen kachel?

Oog voor detail

In de eerste instantie kunt u kijken naar de keurmerken van de stalen kachel. Het CE keurmerk voldoet niet meer aan alle eisen. Er zijn andere etiketten, die wellicht nóg belangrijker zijn, waaronder de zogeheten NEN-EN 13240:2011, die vervangen zal worden door de nummering 16510-2-1:2013. Een moderne stalen kachel met de nodige keurmerken gaan zeker tien jaar mee. Deze achtergrondinformatie is iets wat HGB-Trading continu bezighoudt, om u als klant te kunnen blijven voorzien van kachels van sublieme kwaliteit.

Wat u moet weten over een stalen kachel

Het is van vitaal belang om te weten wat uw benodigd vermogen is. Een stalen kachel met een groot vermogen kan een positieve indruk wekken. Indien u echter vervolgens een stalen kachel in huis haalt, die voortdurend moet worden gesmoord, bezorgt u uzelf onnodige frustraties. Het reinigen van de ruit van uw stalen kachel is een relatief kleine klus. Indien uw stalen kachel stookt, volgens de bedoeling van de producent, zal uw kachel nauwelijks vervuild raken. De onvermijdelijke lichte waas kan simpelweg worden gepoetst met een vochtige doek.

Om de mythe over de grote aslade van een stalen kachel de wereld uit te helpen, kunnen wij u bij deze geruststellen. Bij een correcte manier van stoken blijft er namelijk niet meer dan drie procent as over. Onder goed stoken verstaan we onder andere het gebruik van schoon en droog hout.

HGB-Trading: thuis in verschillende soorten kachels

 

Neem gerust een kijkje in de vele hoeken van onze website en ontdek de veelvoud van ons assortiment. Voor zowel een gietijzeren als stalen kachel bent u bij HGB-Trading aan het goede adres. Dankzij onze ruime expertise en persoonlijke benadering, willen wij u van harte alle ins en outs van onze producten mededelen en u helpen om tot een weloverwogen aankoop te komen.

 

Een stalen kachel of toch een van gietijzer?

 

In tegenstelling tot de stalen kachel is de gietijzeren uitvoering een stukje historie. Met een houtkachel van gietijzer haalt u een vleugje nostalgie in huis. We kunnen niet ontkennen dat de stralingswarmte van gietijzeren kachels een knusse ambiance creëert. De stalen kachels van HGB-Trading zijn dubbelwandig en geven, naast de eerder genoemde stralingswarmte, convectiewarmte af. Deze convectiewarmte is te vergelijken met de warmte die een centrale verwarming afgeeft. Uw stalen kachel geeft de warmte gradueel af. De warmte van uw stalen kachel zal geleidelijk door de hele stookruimte worden verspreid en alle hoeken van uw kamer bereiken. Elke stalen kachel uit het assortiment van HGB-Trading geeft een hoog rendement af, tot maar liefst 90%. Ook een factor om rekening mee te houden.

 

Uw vertrouwde adres voor kachels

 

De experts van HGB-Trading voorzien u graag van vrijblijvend deskundig advies over de verschillende soorten kachels, rookkanalen en andere aanverwante artikelen. Houdt u van barbecueën? Lees dan meer over de Kamado barbecue, die wij direct importeren uit de Verenigde Staten, en mede daardoor de scherpste tarieven hanteren.

 

Voor meer informatie over de stalen kachel, neem direct contact met ons op.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/Plaatstaal