Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijk

Salarisverhoging

Iedere werknemer wil na verloop van tijd meer gaan verdienen in een bedrijf. Hier zijn ook goede redenen voor want des te langer iemand werkzaam is in een bedrijf des te meer kennis iemand op doet over de processen binnen het bedrijf en hoe waardevoller iemand daarom voor het bedrijf wordt. Dit is precies wat de 19 jarige vakkenvuller Soufian ook dacht. Soufian is fulltime werkzaam bij de Albert Heijnn, onderdeel van Ahold, en verdient hier op jaarbasis zo’n 12500 euro. Omdat hij 19 jaar is verdient hij slechts 60 procent van het volwassenen minimumloon en hij is met deze salarisberekening helemaal niet eens. In zijn ogen verricht hij namelijk zijn taken even goed, zo  niet beter, dan zijn collega’s die toevallig een paar jaar ouder zijn.

Soufian besloot hierdoor tegen deze manier van loonberekening in actie te komen. Hij ging echter geen heel verhaal halen bij zijn direct leidinggevende maar hij besloot om naar de aandeelhoudersvergadering van Ahold te gaan en hier een aantal vragen te gaan stellen aan de Ahold baas Dick Boer.  Hij vertelde de topman het volgende. “Meneer Boer, u verdiende in 2013 zo’n 3,7 miljoen euro. Dat is per uur zo’n 1600 euro. Ik verdien 5,96 euro per uur”, begint Soufian zijn betoog. ”Iets meer dan het minimum jeugdloon. Dat is 60% van het volwassenen minimumloon. Ter vergelijking, meneer Boer, om uw loon van één jaar te evenaren moet ik 299 jaar werken, fulltime. Ja, u hoort het goed, 299 jaar.”

Met dit betoog maakte Soufian niet alleen zijn eigen standpunt duidelijk maar haalde hij ook een heel ander standpunt naar boven. Waarom verdienen de topmannen van de grote bedrijven zo schandalig veel geld. Dat het besturen van een topbedrijf erg moeilijk is en goed beloont moet worden begrijpt iedereen maar is het echt rechtvaardig dat een topman bijna 300 keer zoveel verdient dan een andere hardwerkende werknemer binnen het bedrijf?

http://www.cbbs.nl/