Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Rookkanalen van HGB-Trading

Er is geen enkele vorm van huisverwarming die zo populair is als de centrale verwarming. Desondanks is er nog steeds concurrentie van de meer traditionele vormen van huisverwarming, zoals onder andere de houtkachel. Een houtkachel is immers erg sfeervol en zorgt ervoor dat u flink op uw stookkosten kunt besparen. Daarnaast is het nog verantwoord ook, als u gebruik maakt van CO2-neutraal hout met een FSC keurmerk. Desondanks hebben houtkachels ook een groot nadeel: ze kunnen heel veel rook veroorzaken. Als u hier niets aan doet, ontstaat er verstikkingsgevaar of zelfs brandgevaar. Om deze rampen te voorkomen, is het van elementair belang om gebruik te maken van rookkanalen.

 

Rookkanalen vroeger en nu

Veel mensen zijn nogal wantrouwig naar rookkanalen omdat ze zogenaamd grote gebreken hebben. Het probleem is dat dit vroeger, nog zo laat als de jaren ‘80, wel het geval was. Tegenwoordig zijn rookkanalen echter enorm verbeterd. De nadelen van de rookkanalen van vroeger gelden niet meer voor de rookkanalen van vandaag.

 

Rookkanalen zijn vandaag de dag bijvoorbeeld een stuk beter geïsoleerd. Vroeger werd hiervoor vaker steenwol gebruikt, dat al bij 1000 graden Celsius begint te smelten. Tegenwoordig wordt keramisch materiaal vaker gebruikt als isolatie, met een smeltpunt dat op 1700 graden Celsius ligt. Dat is al een significant verschil.

 

Zelfs als er smeltgevaar zou zijn, dan nog zijn moderne rookkanalen er veel beter op beveiligd dan hun voorgangers uit de jaren ‘80. Ze hebben namelijk een nauw, afgesloten uiteinde. Hierdoor kan de isolatie niet wegzakken. Dit in tegenstelling tot de oudere rookkanalen, die geen nauw, afgesloten uiteinde hebben. Hierdoor kan het isolatiemateriaal wel wegzakken, met alle gevolgen van dien.

 

Verder is er ook een verschil in lengte tussen oude en nieuwe rookkanalen. De oude rookkanalen waren meestal 5 centimeter te kort, terwijl de nieuwere modellen meestal de optimale lengte hebben om maximaal te kunnen functioneren.

 

Ten slotte zijn moderne rookkanalen ook veel resistenter. Mocht er uiteindelijk toch een schoorsteenbrand uitbreken, zijn de nieuwere rookkanalen meestal nog te gebruiken. De oudere rookkanalen kunt u na een schoorsteenbrand meestal weggooien.

 

Waarom kiezen voor HGB-Trading?

Tot zover het verschil tussen de rookkanalen van vroeger en die van vandaag, maar waarom zou u voor HGB-Trading moeten kiezen? Allereerst houdt HGB-Trading kwaliteit hoog in het vaandel, dus verkopen we alleen de nieuwere rookkanalen. Maar niet alleen kwaliteit is voor ons belangrijk, wij willen ook graag dat alles betaalbaar blijft. Daarom biedt HGB-Trading hoge kwaliteit voor lage prijzen. U kunt dit zelf zien en vergelijken op Product Vergelijking Concurrent. Daar zal blijken dat HGB-Trading de meest gunstige prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

 

Maar niet alleen de prijs en de kwaliteit van onze hoogwaardige producten zijn een reden om in te kopen bij HGB-Trading, ook onze service is uitstekend. Zo zijn wij heel snel en makkelijk met thuisbezorgen. Bestelt u vandaag vóór 11 uur een product, dan kunt u het morgen al in huis hebben. U hoeft dus maar één (werk)dag te wachten op uw bestelling. Vindt u dat alsnog te lang, dan kunt u ook zelf naar Velserbroek komen om uw product op te komen halen. Aan u de keuze.

 

Kortom, HGB-Trading verkoopt hoogwaardige rookkanalen en andere producten voor een betaalbare prijs en biedt daarbij een flexibele en goede service. Voor meer informatie over ons, onze service of onze producten is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp