Op maat gemaakte thermobox voor nog meer gemak

Een thermobox op maat kan onder andere handig zijn in de horeca en industrie. Sterker nog, thermoboxen zijn noodzakelijk en kunnen niet gemist worden. De boxen zijn verkrijgbaar in diverse menu-verdeelsystemen en afmetingen. Zo zijn de producten eenvoudig af te stemmen op uw toepassing. Naast standaard producten bieden veel leveranciers custom made oplossingen. Elke branche en afdeling stelt andere eisen aan thermoboxen en afruimwagens. Denk aan niet geïsoleerde boxen, actief gekoelde of verwarmde wagens en gekoppelde en ontkoppelde producten. Ook in centrale keukens wordt veel maatwerk geleverd. Bijvoorbeeld omdat de ruimte beperkt is. De levering van een multifunctionele wagen is dan doorgaans gewenst. Het is verstandig altijd vooraf de showroom van een specialist te bezoeken om inspiratie op te doen.

Met behulp van een thermobox kan voedsel luchtdicht worden verpakt

Het is belangrijk de temperatuur van een product tijdens transport goed te houden. Een thermobox voor transport kan daarvoor zorgen. Het materiaal van een thermobox is licht van gewicht en heeft goede isolerende eigenschappen. De thermoboxen van specialist Lagro Waalwijk zijn geschikt voor gastronoom bakken en voorzien van ergonomische handgrepen. Wist u dat er ook thermoboxen bestaan met voorgevormde voedselschaaltjes en deksels die zich aan de bovenkant van de box bevinden? Niet alleen hoeft het eten dat vervoerd wordt niet meer apart te worden ingepakt; de deksels in de bovenkant van de box zorgen ervoor dat de gerechten goed luchtdicht verpakt zijn. Daarnaast zijn de gerechten gegarandeerd lekvrij.

Temperatuur is een belangrijk onderdeel van de smaak: hou deze optimaal met behulp van thermobox

Smaak en temperatuur zijn zeer bepalend als het gaat om het beoordelen van een maaltijd. Daarom is het ontzettend belangrijk het voedsel op de juiste temperatuur te houden. De temperatuur van een gerecht heeft de eigenschap altijd in de richting van de omgevingstemperatuur te gaan. Is het warm, dan geeft een gerecht warmte af. Een koud gerecht neemt warmte op. Het aanpassen van de omgevingstemperatuur aan die van een gerecht is echter niet voldoende. Het bewaren en/of vervoeren van etenswaar in een goed geïsoleerde thermobox biedt een uitkomst. Ook een afruimwagen is in de horeca onmisbaar. Het gerecht geeft hierdoor vrijwel geen warmte af aan de omgeving en neemt het ook niet meer op.