Oorbellen

Mensen die van sieraden houden, zullen happy zijn: een internet website geheel toegewijd aan oorbellen. Geen kleine fysieke collectie, maar een online verzameling van allerlei oorbellen. Een website gespecialiseerd in het oorbellen aanbieden. Vrijwel alle vrouwen draagt ze wel; en ze worden tegenwoordig ook weer veel gedragen door jonge mannen. Oorbellen zijn er in vele soorten en maten.

Een oorbel of oorring is een sieraad dat door een gaatje in het oorlelletje of de oorschelp van een vrouw of man wordt gedragen. Om een oorbel te kunnen dragen moet er een gaatje in het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of door middel van piercing. Het wordt ten zeerste aangeraden om gaatjes te laten zetten door een professionele piercer.

Een oorbel voor iedere speciale gelegenheid

Een speciale aangelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende diamantenoorbellen of klassieke pareloorbellen. Een groot feest? Dan zijn het in de meeste gevallen grote en opvallende oorringen. Minimalistische sieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. De oorbellen zijn dan subtiele highlights in een verschijning. Welke stijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je in de meeste gevallen draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen zilveren oorbellen, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Gaatjes laten maken

Het is zo dat dmeeste meisjes hebben in beide oren één of meer oorsieraden. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Om een oorbel te kunnen dragen, heeft iemand gaatjes nodig in zijn oren. Het gaatjes schieten gebeurt meestal op jonge leeftijd. Kort nadat dit is gebeurd kan iemand al oorbellen dragen. Het is heden ten dage niet meer nodig om de oorknopjes 6 weken te laten zitten. Bij de oude manier van gaatjes schieten was het nodig om gedurende een aantal weken zogenaamde “zweerknopjes” in de oren te laten zitten.

Sommigen worden als klein kind al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen dragen, als ze op school zien dat andere kinderen oorbellen dragen. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms wat pijn lijden.

Hoe gaat het maken van gaatjes in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, worden de oren ontsmet. Daarna worden de plekken waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Oorbellen online kopen

 

Zowel vrouwen als mannen dragen oorbellen. Mannen kiezen vaak voor knopjes of ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers of oorstekers kiezen. Wat betreft de materiaalkeuze is er geen groot verschil. Vrouwen en mannen kiezen allebei het vaakst voor zilveren of gouden oorbellen.

De kosten zijn sterkafhankelijk van het metaal waarvan de oorbellen zijn gemaakt. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan bijvoorbeeld van zilver. Ook worden oorbellen soms voorzien van diamanten. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico allergische reacties van de huid.

Oorbellen online zoeken geeft allerlei voordelen ten opzichte van oorbellen zoeken in de handel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in allerlei online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Vaak zijn oorbellen online ook goedkoper, omdat de kosten van een winkelpand en duur personeel niet opgenomen hoeven worden in de kosten van de sieraden. Een nadeel van online kopen is natuurlijk dat je de oorbellen niet direct live kunt bekijken.

 

Soorten oorbellen

Oorbellen worden gemaakt van diverse soorten materialen. Het meest voorkomen zijn oorbellen van edelmetalen. Maar oorbellen van RVS staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in een diversiteit van vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in een reeks vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbel in de meeste gevallen hangertjes gehangen (bedels) , zoals parels, veertjes, hangertjes in een reeks vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en een groot aantal soorten edelstenen. Ook zirkonia is populair als imitatiediamant in oorbellen. Zirkonia lijkt sterk op diamant, maar schittert wel iets minder. Maar de kosten zijn in elk geval veel lager.

Oorbellen trends

Wat is er in deze tijd in bij oorbellen? Waar vroeger vooral 1 gaatje per oor gebruikelijk was, is meerdere gaatjes per oor al enige tijd geen uitzondering meer. Veel oorbeldragers hebben niet een, maar meerdere gaatjes in de oren. En waar voorheen deze gaatjes netjes naast elkaar werden geplaatst, is het nu bij een zogenaamde “constellation piercing” gebruikelijk om groepjes van gaatjes te maken – niet meer per se in een lijn. Zo ontstaat groepjes van oorbellen. Deze trend is bekend van Brian Keith Thompson. Ook wordt sinds kort niet alleen de oorlel gebruikt, maar ook steeds vaker de oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) en helix (bovenste rand van de oorschelp) van het oor.

Op internet vind je o.a. oorbellen via oorbellen.info. Een divers assortiment van diverse oorbellen is op meerdere manieren door te kijken. Het geeft een uitgebreid overzicht van diverse aanbieders op een rij. De prijzen en informatie over de oorbellen staan erbij. Kijk zelf of er een mooi paar oorbellen voor jou aanwezig is. Er is ook meer info te vinden over oorbellen.

https://www.oorbellen.info/