Eurprivacy.nl
Image default
Auto

Ondernemers & particulier BPM

BPM is voor de personen die bekend zijn met het importeren van motoren en auto’s een bekend begrip. BPM staat voor belasting van personenauto’s en is een belasting die betaald moet worden om auto’s en motoren te importeren. Het importeren van een auto of motor kan in veel gevallen op financieel gebied voordelen bieden. Vooral voor ondernemers kan het in dit opzichte een goede keuze zijn om een auto te importeren. Om er achter te komen wat het importeren van een auto u kan opleveren, is BPM berekenen een goede methode. BPM berekenen laat u zien wat u aan invoerbelasting moet betalen.

Douane bepaalt BPM

BPM betaalt u bij de douane als u de auto of de motor naar Nederland brengt. Nadat u de BPM betaald heeft, krijgt u pas de kentekenpapieren toegestuurd. Kiest u ervoor om voor het importeren van een voertuig geen BPM te berekenen, loopt u het risico om duurder uit te zijn dan wanneer u een voertuig in Nederland koopt. Onder bepaalde voorwaarden is een ondernemer vrijgesteld van BPM. Als de bestelwagen voor 1 juli voor het eerst is toegelaten op de openbare weg, u het voertuig niet laat ombouwen tot personenwagen, u deze niet aan een particulier verkoopt in de komende 5 jaar en uw onderneming niet stopt. Bij BPM berekenen wordt er bij personenwagens gekeken naar de CO2 uitstoot van de auto. Hoe schoner de auto, des te lager zal het bedrag zijn wat u aan BPM moet betalen.

BPM berekenen

Bij ondernemers gaat BPM berekenen op basis van de netto cataloguswaarde minus de omzetbelasting. Eventuele accessoires en extra opties op de bestelwagen zullen de netto catalogus prijs verhogen. BPM berekenen doet u eenvoudig door gebruik te maken van een van de vele online BPM calculators. U vult het soort auto in (bijvoorbeeld een personenauto), de CO2 uitstoot, de brandstof en de leeftijd van de auto. Aan de hand van deze gegevens zal de BPM calculator voor u de BPM berekenen.

http://www.bpm-aangifte.nl/afdragen-belasting-bij-het-importeren/