Eurprivacy.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Ondernemen met je zakgeld

Als jonge jongen verdiende ik graag wat bij door te klussen in de tuin. Mijn ouders vonden het prima, zo hoefden zij minder werk te verrichten en ik kon geld verdienen om de nieuwste spelletjes en het lekkerste snoep te halen.

Het begon allemaal aan het begin van de herfst van 2000. De bladeren vielen van de bomen en ons gazon. Voor een tientje begon ik met harken, een verschrikkelijke klus maar voor een uurtje werk was het een prima rendement. De buren zagen mij bezig en vroegen of ik ook hun tuin even aan kon pakken. Uiteindelijk ben ik zo bijna de volledige buurt door geharkt en had ik genoeg geld bij elkaar geharkt om een bladblazer aan te schaffen. Het jaar daarna had ik mijn investering dubbel en dwars terug verdiend. Natuurlijk had ik nog geen grote kosten en kon ik dus mijn klus imperium uitbreiden. Ik besloot in mijn assortiment aan klusdiensten te verbreden door niet een benzine grasmaaier maar een elektrische maaier zodat ik de stroom kon aftappen en geen kosten had aan benzine.

Het grote voordeel van deze automatische tuingereedschappen is vooral dat ze erg ergonomisch zijn ontworpen. De bladblazer is gemakkelijk te handelen zelf voor een kind van 11. Ook de elektrische grasmaaier kost weinig kracht om voort te bewegen. Het enige nadeel was dat ik toen der tijd een goedkope variant had die niet kon mulchen maar het gras zonder pardon op het gazon dumpte. Gelukkig kon ik daarna met mijn bladblazer gemakkelijk al het gras bij elkaar blazen en in een keer in de prullenbak gooien.

Ik was de koning van de snoepwinkel en had de nieuwste games. Het leven was goed en onbezorgd. Toch werd ik steeds groter en groter en kwam ik er niet meer aan toe om mijn zuurverdiende geld uit te geven. Ik besloot mijn hoveniersbedrijfje te verkopen. Tegenwoordig is het bedrijf een hoveniersmagnaat in de regio haaglanden.

http://www.fuxtec.nl/