Eurprivacy

Met je partner in relatietherapie

Het hebben van een goede relatie is erg belangrijk voor mensen. Dit kan er voor zorgen dat men heel gelukkig is, maar helaas ook voor een ongelukkig gevoel. Wanneer je een relatie hebt, kunnen er diverse problemen ontstaan. De oorzaak van deze problemen is in sommige gevallen onbekend, en in andere gevallen bekend. Het is hoe dan ook lastig om bepaalde problemen op te lossen. Problemen in de relatie

Er kunnen zich allerlei verschillende problemen afspelen in een relatie. Hierbij kan een van de partners schuld aan hebben, maar in veel van de gevallen hebben beide partijen er hun inbreng aan. Iedere relatie heeft weer met andere problemen te maken, maar er zijn ook vaak veel overeenkomsten. Om wat voor probleem het gaat verschilt natuurlijk. Zo kan een van de partners heel onzeker zijn door een bepaalde gebeurtenis. Ook kan het vertrouwen in elkaar geschonden zijn. Om deze band weer op te bouwen is erg lastig. Tevens vraagt het enorm veel tijd, energie en aandacht.

Het vinden van een oplossing

Om een oplossing te vinden voor de problemen is het belangrijk om te kijken naar de oorzaak van de problemen. In een relatie is het vaak zo dat partners elkaar de schuld geven. Door een onafhankelijk persoon in te schakelen, zoals een relatietherapie in Delft van Marleen van Ooijen, kan er worden bekeken waar de oorzaak ligt. Daarnaast kan er ook worden gekeken naar een eventuele oplossing voor de problemen. Door een relatietherapeut in te schakelen kunnen jullie beide jullie verhaal kwijt. Zeker wanneer jullie beide geen oplossingen meer zien kan het verstandig zijn om een relatietherapeut in te schakelen. Soms is dit de laatste optie voor het redden van de relatie. In veel gevallen slaagt het volgen van relatietherapie echter wel waardoor twee partners weer naar elkaar toe kunnen groeien en aan de relatie kunnen werken.

http://www.psycholoog-delft.com/therapie-delft/relatietherapie-delft-relatietherapeut