Listeria en Salmonella analyse om levensgevaarlijke situaties te voorkomen

Regelmatig wordt een Listeria en Salmonella analyse uitgevoerd. Wanneer dit niet zou gebeuren, dan zouden er levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Het gebeurt nog altijd te vaak, mensen die een Salmonella of Listeria besmetting oplopen door het consumeren van besmette voedingsmiddelen. Gelukkig ligt er goed nieuws in het vooruitzicht. Er is een nieuwe test ontwikkeld door Merieux NutriSciences die een Salmonella besmetting in een dag kan opsporen. Daarmee wordt een hoop tijd bespaart en u kunt zich voorstellen dat tijd een belangrijke factor is in de voedingsmiddelenindustrie waar veel gewerkt wordt met bederfelijke producten. De analyse voor zowel Salmonella, als Listeria worden uitgevoerd in een van de 70 laboratoria die Merieux NutriSciences over de hele wereld heeft. Daarmee zijn zij altijd op de hoogte van de geldende voedselveiligheid wetgeving in praktisch de hele wereld. Weet bovendien wat u koopt door bij ons de authenticiteit van voedsel te laten testen.

Voedselveiligheid en wetgeving: niet overal dezelfde standaard

Een etiket vertelt veel over wat er in het pakje of potje zit. Leest u de etiketten van de producten die u koopt? Een etiket maken en op voedingsmiddelen plakken is misschien eenvoudig, zou u kunnen denken. Niets is echter minder waar. We importeren en exporteren erop los, zeker wat onze voedingsmiddelen betreft. Wat we daarbij soms vergeten is dat niet ieder land of werelddeel er dezelfde standaarden op nahoudt als uzelf. Wordt er op geïmporteerd voedsel bijvoorbeeld een Listeria of Salmonella analyse uitgevoerd? Worden er testen op de authenticiteit uitgevoerd? Daarnaast is voedseletikettering een belangrijk onderdeel voor ieder bedrijf dat internationaal handelt in levensmiddelen. Merieux NutriSciences heeft laboratoria over de hele wereld en zij kunnen u uitstekend adviseren aan welke eisen de voedingsmiddelen die u wilt importeren of exporteren, volgens de voedselveiligheid wetgeving worden gesteld. Ook kan dit bedrijf meteen een beoordeling geven op de voedingsmiddelen zodat u weet dat u schone producten in- of verkoopt.

Laat een Salmonella analyse uitvoeren door een specialist

Kortom, analyses op ons voedsel toepassen is van groot belang. Wat u in uw mond stopt moet namelijk wel van goeie kwaliteit zijn. De Salmonella bacterie is inmiddels bij het grote publiek wel bekend geworden door de potentiele aanwezigheid in onze kipfilets. Deze bacterie kan echter in meerdere producten voorkomen en zelfs in bepaalde cosmetica producten is de Salmonella bacterie aangetroffen. Door een Salmonella analyse uit te laten voeren op uw producten en voedingsmiddelen, die u ook op authenticiteit kunt laten testen, weet u zeker of het veilig is voor consumptie. Merieux NutriSciences heeft hiervoor een nieuwe techniek ontwikkeld waardoor een Salmonella analyse tegenwoordig een doorlooptijd van slechts een dag heeft. Het controleren van voedingsmiddelen en cosmetica wordt op deze manier een stuk makkelijker en dat komt de volksgezondheid alleen maar ten goede. Deze nieuwe methode, VIDAS SPT genoemd, voldoet uiteraard aan alle gestelde vereiste zoals de geldende ISO normen, zoals opgesteld volgens de voedselveiligheid wetgeving. Hetzelfde geldt voor een Listeria analyse.