Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Kosten besparen met een pelletkachel

Wat is er gezelliger dan tijdens de komende wintermaanden te genieten van een knapperend vuur en een aangenaam verwarmde woning. Echter heeft niet iedereen een open haard en centrale verwarming is niet echt sfeervol te noemen. Toch is er een product dat de sfeer en warmte van een houtkachel heeft en het gemak van een CV installatie. Dit product is de pelletkachel, een moderne volautomatisch gestuurde verbrandingskachel waarin pellets, ofwel korrels hout verbrand worden.

Een pelletkachel wordt zoals gezegd elektronisch aangestuurd. Dit systeem zorgt voor een optimale verbranding, waardoor een zeer hoog rendement behaald kan worden. Hierdoor kan uw woning of bedrijfspand op een milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmd worden. Een pelletkachel verwarmt door middel van de verbranding van houtpellets, dit zijn korrels van samengeperst houtafval. Het stoken met houtpellets is milieuneutraal en gebruiksvriendelijk.

Pellets moeten wel voorzien zijn van een keurmerk en voldoen aan de vastgestelde normen, zodat ze automatisch door de pelletkachel verbrand kunnen worden. U stelt de thermostaat in en de pelletkachel of pellethaard regelt automatisch de aanvoer en dosering van de pellets. U hoeft een pelletkachel niet vaak bij te vullen. Zolang er pellets in het reservoir zitten wordt door een modern systeem precies de juiste mengverhouding aan pellets en zuurstof in de verbrandingskamer gebracht waardoor in de pelletkachel een verbranding met een hoog rendement ontstaat.

Een pelletkachel kopen is een milieuvriendelijke en duurzame oplossing in plaats van bijv. een CV installatie. Ook hebben pelletkachels meer rendement dan houtkachels. Een houtkachel verbrandt pellets met een rendement van 80 tot 95%. Een pelletkachel zorgt voor een vermindering van CO2 uitstoot van ca. 90%.

Afgelopen jaren zijn de gasprijzen weer flink gestegen. De verwachtingen zijn dat gas de komende tijd nog meer zal gaan stijgen. Wanneer u op pellets stookt heeft u niets met deze prijsstijgingen te maken. Ook zijn de prijzen voor de pellets al jaren zeer constant en niet duur. U kunt pellets zelfs bij een plaatselijke bouwmarkt kopen.

Een pelletkachel kan veel besparen op de gebruikelijke energiekosten. Dit is echter nog per woning verschillend. Zo bespaart de één 20%, de ander 50% en er zijn ook mensen die maar liefst 70% per jaar besparen. Het verschil zit vaak in de isolatie en de grootte van de woning of pand. Wanneer u een goed geïsoleerd huis of pand heeft zal de besparing uiteraad iets minder zijn. Vaak is deze besparing toch nog goed voor enkele honderden euro’s op jaarlijkse basis!

http://www.sunspa-pelletkachels.nl