Eurprivacy.nl
Image default
Internet

Klanten aantrekken via je website

In de ideale wereld begin je een nieuw bedrijf inclusief een nieuwe website en de klanten stromen direct binnen via je website. Helaas, dat is niet zo. Daar moet je nog wel even wat voor doen.

Je moet je ten eerste verdiepen in je klanten en de klanten die je zou willen hebben. Wat komen zij zoeken op jouw website als ze überhaupt al komen? Zoeken ze bepaalde informatie of zoeken ze goedkope producten die ze via jouw website kunnen bestellen? Of zoeken ze juist aparte en state-of-the-art producten? Leer je doelgroep kennen. Verdiep je er tevens in wat hun demografische gegevens zijn. Wat is bijvoorbeeld de gemiddelde leeftijd van jouw doelgroep? Een website die er nogal zakelijk uitziet, zal niet veel jongeren trekken. Of andersom, een flashy website zal de oudere bezoeker niet echt kunnen bekoren. Webdesign Zoetermeer weet er alles van.

Je website zal ook nog mee moeten kunnen in de huidige stand der techniek. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en dus daarom moet jouw website een responsive website zijn. Een responsive website is een website die zich aanpast aan de monitor waarop hij getoond wordt. Op een smartphone moet jouw website net zo goed eruit zien en net zo goed kunnen functioneren als op een laptop.

Verder moet je ervoor zorgen dat je website ook nog eens online vindbaar is. Je kunt hiervoor de hulp inroepen van een online marketing bureau maar je kunt ook nog het een en ander zelf doen. Een hele nieuwe website heeft nog geen autoriteit opgebouwd en zal in de zoekmachines niet hoog in de zoekresultaten lijst getoond worden. Je bouwt autoriteit op doordat je website vaak en lang bezocht wordt. Als je je bezoekers boeiende inhoud aanbiedt dan zullen ze langer op je website vertoeven en dan heb je bovendien ook kans dat ze op een gegeven moment gaan doen wat je graag wilt, namelijk klant worden bij jouw bedrijf.

 

http://www.edit4u.nl