De maten van een kinderfiets: Wat is belangrijk?

Als je een kinder fiets gaat kopen, is het belangrijk om te letten op de maten van de fiets. Omdat het kind op een prettige manier moet kunnen fietsen, is het goed om het kind mee te nemen naar de winkel zodat hij of zij zelf kan kijken hoe het fietsen aanvoelt.

Een fabeltje is dat een fiets prima op de groei gekocht kan worden. Dat is niet het geval. Je kan nooit precies weten hoe een kind groeit en omdat een fiets goed moet zitten bij het zadel, het stuur en de trappers is het goed om een fiets te kopen op het moment dat het kind wil gaan fietsen.

De benamingen van maten

Als je een kinderfiets gaat kopen, werken de winkels met inchmaten. Deze inchmaten lopen op van 16 inch, 18 inch, 20 inch, 22 inch, 24 inch en 26 inch. Deze maten passen respectievelijk bij de volgende kinderkledingmaten: 104-110, 110-116, 116-122, 122-128, 128-140 en 140-152.

Je kunt ook de volgende leeftijdsjaren aanhouden bij de wielmaten, namelijk 20 inch is bij een jaar of 5, 6; 24 inch is voor kinderen van een jaar of 8, 9 en daartussen is het dus het geval dat je een fiets nodig hebt als het net niet past of als je 7 jaar bent.

Dit is maar een richtlijn, want het is best lastig aangezien kinderen nogal verschillen in grootte. Het is daarom dus extra belangrijk om altijd te gaan passen. Dit hoort zowel voor stoere jongensfietsen als mooie meiden fietsen het geval te zijn!

Andere tips om te kijken of de fiets goed is

Je kunt verder kijken naar een paar dingen. Het kind moet goed bij de trappers kunnen en als het zadel in de laagste stand staat moet het kind met de voeten plat op de grond kunnen staan. De fiets moet verder niet te zwaar zijn voor het kind.

Ook moet het een fiets zijn waar je makkelijk in en uit kan stappen, omdat kinderen veel van de fiets af zullen stappen.

Het zadel moet ook niet te groot zijn. Als al deze dingen goed bekeken worden tijdens het kopen van een kinderfiets, kan het bijna niet misgaan.

 

http://www.kinderfietsenwinkel.be/kinderfietsen-wat-moet-ik-weten/

De populairste meisjesnamen van 2014

Een meisjesnaam uitzoeken voor je toekomstige kindje is niet altijd even makkelijk. Sommige stellen hebben direct al een meisjesnaam maar sommige stellen komen er ook gewoon niet uit. Voor de stellen die nog geen meisjesnaam hebben gevonden beschijven we een aantal tips in dit artikel die kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste meisjesnaam. Een aantal vragen komen hierbij aan de orde. Zoek je bijvoorbeeld een meisjesnaam die populair is of wil je juist een meisjesnaam die niet zo veel voorkomt. Houd je van een lieve naam of vind je stoere meisjesnamen juist mooier? En zoek je korte meisjesnamen of juist een lange meisjesnaam? Dit laatste is onder andere ook afhankelijk van de achternaam die jullie dochter gaat krijgen. Wanneer je een lange achternaam hebt, raden we aan om voor een korte voornaam te gaan. Bij een korte achternaam is het dan weer mooier als de voornaam wat langer is. Ook bij achternamen die bijvoorbeeld beginnen met een S, raden we aan een meisjesnaam te kiezen die niet eindigt met een S. Dit klinkt vaak niet zo mooi, maar dit is uiteraard maar een tip. En vind je het belangrijk dat een meisjesnaam in het Engels ook goed klinkt? Dan kun je beter kiezen voor een internationale naam of een Nederlandse naam die in het Engels ook goed uit te spreken is. Op de website meisjesnamen.eu vind je meer tips over het uitzoeken van de perfecte meisjesnaam voor je dochter.

De populairste meisjesnamen van 2014

Net als de jaren daarvoor, waren korte meisjesnamen erg in trek in 2014. Sophie, Emma en Julia werden in 2014 het vaakst geregistreerd. Andere meisjesnamen zoals Mila, Tess, Isa, Zoë, Anna, Eva en Sara deden het ook erg goed. Hieronder zie je een overzicht van de top 10 gekozen meisjesnamen van 2014. Achter elke naam staat het aantal keer dat deze meisjesnaam is geregistreerd.

1. Sophie is 836 keer geregistreerd in 2014
2. Emma is 728 keer geregistreerd in 2014
3. Julia is 676 keer geregistreerd in 2014
4. Mila is 609 keer geregistreerd in in 2014
5. Tess is 591 keer geregistreerd in 2014
6. Isa is 583 keer geregistreerd in 2014
7. Zoë is 576 keer geregistreerd in 2014
8. Anna is 575 keer geregistreerd in 2014
9. Eva is 570 keer geregistreerd in 2014
10. Sara is 570 keer geregistreerd in 2014

Zoals je ziet is de meisjesnaam Sophie het vaakst geregistreerd en wordt deze naam gevolgd door Emma en Julia met een 2e en 3e plaats. In 2009, 2010, 2011 en 2012 stonden deze drie namen ook al aan de top. In 2013 stond Tess bovenaan maar Tess is vorig jaar alweer gedaald naar plek 5. De top 10 bestaat uit allemaal korte meisjesnamen. Wil je geen meisjesnaam die in de top 10 voorkomt? Kijk dan eens op de website meisjesnamen.eu. Hier vind je namelijk ook een pagina met alle meisjesnamen, gesorteerd op volgorde van het alfabet. Elke letter van het alfabet heeft een aparte pagina waarop alle meisjesnamen staan die met desbetreffende letter begint. Deze meisjesnamen zijn op deze pagina dan weer gesorteerd op populariteit. Alle namen die 4 keer of vaker zijn geregistreerd vorig jaar, komen op deze pagina voor. Daarnaast vind je op deze website ook een top 100 van populaire meisjesnamen van 2014 maar ook van 2013.

http://meisjesnamen.eu/

Model kleurplaten: Bekijk nu de nieuwste model kleurplaat!

Hoe maak ik een model kleurplaat:
Je hebt vast wel eens gezien dat je verschillende model kleurplaten kunt downloaden, opslaan of uit kunt printen, maar hoe worden deze kleurplaten nou precies gemaakt en kan ik het zelf ook?

Het antwoord op deze vraag is simpel: Ja!
Je kunt doormiddel van een aantal programma’s gemakkelijk en snel je eigen model kleurplaat maken. Een belangrijk onderdeel voor een succesvol eindresultaat is het uitkiezen van de juiste afbeelding waar je een kleurplaat van wilt maken. Zorg dat je al kiest voor een animatie tekening etc. Foto’s etc zijn ook wel te doen, maar worden een stuk minder scherp en zijn ook een stuk lastiger om scherp te krijgen.

Je opent je afbeelding die je gevonden hebt in photoshop en gebruikt de filter methode om de image zwart/wit te maken. Je slaat hierna de modellen kleurplaat op en biedt hem aan op je website.

Wil je overigens geen moeite doen en ben je opzoek naar simpele model kleurplaten bekijk dan de links in dit artikel en print direct de geschikte kleurplaten uit.

Wil je zelf graag model worden?
Model worden is niet eenvoudig, je hebt vaak veel doorzettingsvermogen nodig, maar ook de lengte en het ideale gewicht. Er zijn overigens diverse soorten modellen: voetmodel, kledingmodel en supermodellen.

http://www.kleurplaatje.com/categorien/kleurplaten/66/topmodel