Eurprivacy.nl
Image default
Motor

Kettingslot Stahlex

Een slot is eigenlijk niet meer dan een mechanisme waarmee een object kan worden vastgezet of afgesloten.

Sloten zijn er in alle soorten en maten en zelfs de oude Egyptenaren maakten al gebruik van wat in die tijd een slot werd genoemd. We gebruiken een slot vooral om de mobiliteit óf de toegang tot iets te beperken. Meestal is dit iets van waarde en alleen jijzelf of een door jou uitgekozen persoon heeft toegang door te beschikken over de juiste sleutel.

Niet alleen plaatsen waar waardevolle spullen worden opgeborgen denk bijvoorbeeld aan juwelenkistjes of een kluis, maar ook huizenen vervoermiddelen zoals auto’s of scooters en zelfs boekenkunnen met speciale sloten worden afgesloten voor vreemden.

Heel vroeger werden de sloten meestal van metaal gemaakt zoals brons en ijzer. De oudste metalen sloten zijn teruggevonden in het Oude Griekenland. Door de toename van de bevolking in de steden, waardoor de inwoners niet iedereen meer kenden, nam de noodzaak tot afsluitbare ruimtes toe.

De eerste sloten waren zogenaamde valgrendelsloten: afgeleid van de Egyptische sloten, maar veel kleiner en lichter. Deze compactere sluitstiften vielen niet meer door hun eigen gewicht in het slot maar werden door een bladveer naar beneden gedrukt. De kleine afmetingen van het slot zorgden ervoor dat het niet alleen meer voor deuren, maar ook voor kasten, kisten en als hangsloten konden worden toegepast. Tegenwoordig is een leven zonder sloten ondenkbaar.

Je hoeft niet te proberen je scooter onbewaakt buiten te laten staan, want grote kans dat hij dan gestolen wordt. Gelukkig is er bij artsloten.nl een geweldig slot in de aanbieding: de Stahlex ART 3. Een gekeurd kettingslot van 10mm x 120cm.Dit beugelslot is ook los te gebruiken als schijfremslot. Handig en artsloten.nl is de voordeligste webwinkel voor sloten van Nederland.

De webwinkel van artsloten.nl kan alles direct uit voorraad leveren. Vóór 15.00 uur besteld is de volgende dag al in huis. Zij zijn altijd te bereiken via het contactformulier op de website.

http://www.artsloten.nl/stahlex-art-3-kettingslot.html