Eurprivacy.nl
Image default
MKB

Kapperskruk de ultieme zadelzit!

Kapperskruk een kruk met zadelzitting

Een kapperskruk geniet wellicht een bredere bekendheid onder de naam zadelkruk. Niet zo heel verwonderlijk als u bedenkt dat dit model kruk is uitgevoerd met een zadelzitting. Een eenvoudige samenvoeging van woorden maakt dan inderdaad “zadelkruk”.

 

Waarom kapperskruk?

Kappers staan dagelijks vele uren achtereen in dezelfde werkhouding. Deze houding kan voor vervelende lichamelijke klachten zorgen. Naast last van vermoeide handen en spataderen in de benen hebben kappers bovengemiddeld veel last van de nek en rug. Deze klachten zorgen voor veel uitval bij de medewerkers in kapsalons. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen dat men op zoek ging naar een oplossing om deze vervelende klachten in dit zo mooie beroep zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Veel kappers maakte al gebruik van een kruk om het langdurig staan te kunnen afwisselen met zitten. Op zich een verstandige keuze want verandering in werkhouding heeft al een positieve bijdrage aan het voorkomen van klachten maar is voor vele geen afdoende oplossing. Een kruk met een zadelzitting is dit door zijn ergonomische gevormde zitting met zijn bijzondere eigenschappen wel. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom kappers zoveel gebruik maken van dit zitmeubel.

 

Eigenschappen kapperskruk

Het is algemeen bekend dat de zadelzitting dankzij zijn ergonomische vormgeving een rechte zithouding afdwingt en het bekken fixeert. Dit heeft als groot voordeel dat de gebruiker in een natuurlijke en gezonde houding zijn werkzaamheden kan verrichten en minder snel vermoeid raakt. Hiernaast zorgt deze wijze van zitten er voor dat de bekken automatisch in de goede stand komt te staan en hiermee afknelling van de bovenbenen voorkomt.

 

Wat is ergonomie?

In dit artikel is het woord ergonomie al een aantal keren gebruikt maar wat is dit nu precies? Om het zo kort en bondig mogelijk te formuleren gebruiken we de definitie van de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie. “Ergonomie streeft naar het zodanig ontwerpen van gebruiksvoorwerpen, technische systemen en taken dat de veiligheid, de gezondheid, het comfort en het doeltreffend functioneren van mensen bevorderd”. Een kruk met zadelzitting voldoet door haar vormgeving aan deze definitie en is daarom een belangrijk hulpmiddel bij het voorkomen van onder andere nek en rugklachten.

 

Kapperskruk gebruikers

De kruk met zadelzitting is zo populair en veel gebruikt in de kappersbranche dat deze kruk een eigen naam heeft gekregen, namelijk de kapperskruk. Wordt een kapperskruk dan alleen door kappers gebruikt? Zeker niet in veel andere beroepsgroepen wordt om dezelfde redenen als bij de kappers gebruik gemaakt van deze kruk met zadelzitting. De kapperskruk is een welkom hulpmiddel voor schoonheidsspecialisten, pedicures, dierenartsen, opticiens, artsen, baliemedewerkers, leerkrachten, operators, laboranten, verplegend personeel en tegenwoordig zie je de kapperskruk ook steeds vaker terug in huiselijke omgeving.

 

Kruk met zadelzit benamingen

In het begin van dit artikel werd het direct al duidelijk dat een kruk met zadelzit meerdere benamingen heeft, namelijk kapperskruk en zadelkruk maar er zijn er nog een aantal. We zullen ons beperken tot hoe de kruk met zadelzitting in Nederland ook wel genoemd wordt: Stahulp, werkkruk, trimkruk, schoolkruk, ponyseat, massagekruk, kappersfiets, taboeret, tabouret, zadelstoel, knipkruk, kruk. Een enorme hoeveelheid benamingen voor een kruk met een zadelzitting en we zullen er ongetwijfeld een aantal vergeten zijn.

 

Waar koopt u een kapperskruk?

Een kapperskruk is een product wat je bij voorkeur aanschaft bij een specialist. Naast de ergonomische zadelzitting zijn er een paar essentiële onderdelen die absoluut op u en uw werkomgeving aangepast dienen te worden. Zo is het belangrijk om de juiste zithoogte te kiezen voor de combinatie van uw lichaamslengte en werkomgeving en schenk ook aandacht aan de wieltjes. Zorg er voor dat deze geschikt zijn voor de ondergrond waarop u de kapperskruk gebruikt. Kortom koop uw kapperskruk bij iemand die u hierin kan advisren.

 

Tabouret Benelux

E-mail: info@tabouretbenelux.com

Telefoon: 033-7850399

 

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

http://www.tabouretbenelux.com/kapperskruk