Wat is een VPN en waarvoor gebruik je het?

Je hebt vast wel eens gehoord van VPN, maar weet je ook wat het is en waarvoor je het kunt gebruiken? Nee? Dan is dit artikel voor jou, want hier gaan we in op het voordeel en VPN beveiliging voor WiFi.

VPN staat voor Virtual Private Network. Met een VPN-verbinding bouw je een versleutelde verbinding op tussen jouw computer (of smartphone of tablet) en een VPN-server die staat opgesteld in een datacenter ergens ter wereld. Zodra deze verbinding is opgebouwd loopt al jouw internetverkeer, inclusief e-mail, Whatsapp, Instagram etc., via deze VPN-server. De verbinding tussen jouw computer en de VPN-server kun je zien als een soort tunnel op het internet waar niemand bij kan komen.

Wat is nu het voordeel van zo’n VPN?

Een VPN-verbinding heeft meerdere voordelen en het doel waarvoor mensen een VPN gebruiken kan dan ook verschillen. De belangrijkste redenen waarvoor het wordt gebruik geven we hieronder.

  1. Het beveiligen van openbare WiFi Gratis WiFi in een restaurant of hotel is een uitkomst als je op locatie gebruik wilt maken van het internet. Het is echter ook een potentieel risico. Openbare WiFi netwerken waaronder ook de WiFi hotspots de een aantal internetproviders aanbieden zijn namelijk niet of slecht beveiligd. Hierdoor is het voor kwaadwillenden vrij gemakkelijk om het WiFi verkeer op het netwerk te onderscheppen. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld wachtwoorden achterhalen. Door gebruik te maken van een VPN-verbinding wordt al jouw internetverkeer door de versleutelde tunnel geleid en is het daardoor onzichtbaar voor hackers.
  2. Toegang tot diensten die geblokkeerd worden voor jouw land Bepaalde diensten, waaronder streamingdiensten, zijn vaak alleen toegankelijk in bepaalde landen. Internetverkeer van ip-adressen van buiten die landen wordt dan geblokkeerd. Dit heeft vaak te maken met auteursrechten, maar censuur kan ook een reden zijn. Een VPN aanbieder heeft doorgaans servers beschikbaar over de hele wereld. Door een server te kiezen in een land waar de betreffende dienst wel toegankelijk is kun je via de VPN-verbinding dan wél gebruik maken van de dienst. Met VPN neemt jou computer namelijk het ip-adres van de VPN-server aan en daarmee ook de locatie van deze server. Als je bijvoorbeeld een VPN-verbinding maakt met een server in de Verenigde Staten doe je je voor als internetgebruiker binnen de VS en kun je toegang krijgen tot de Amerikaanse Netflix.
  3. Goedkoper producten en tickets kopen

Een ander voordeel van het aannemen van een ip-adres in een bepaald land is dat je kunt profiteren van internationale prijsverschillen. Prijzen in internationale webshops zijn soms lager in het buitenland en op basis van jouw ip-adres en de daaraan gekoppelde locatie wordt bepaald welke prijzen jij te zien krijgt. Vooral voor vliegtickets kan dit soms aanzienlijk voordeel opleveren.

Kortom, een VPN kan dus voordeel opleveren, maar geeft bovenal veiligheid.

Hoe maak ik een VPN-verbinding?

Voor VPN kun je het beste een account aanmaken bij een VPN-provider. Hierna installeer je de software of app van de VPN-provider en maak je heel eenvoudig verbinding met de VPN-servers die de provider aanbiedt.

Wat is een goede VPN-provider?

Je wilt natuurlijk gebruik maken van een VPN-provider die betrouwbaar is. Een goede aanbieder is GooseVPN, deze komt uit Nederland en moet dus voldoen aan de EU regelgeving. Daarnaast zijn o.a NordVPN, ExpressVPN en Ivacy VPN betrouwbaar en goed.

Meer online privacy dankzij een VPN verbinding

Een VPN verbinding zorgt ervoor da je privacy gewaarborgd wordt dat is wel zo veilig als u veel gebruik maakt van openbare WIFI. Hackers kunnen namelijk heel makkelijk bij je privé gegevens en data komen als je geen VPN gebruikt op een openbare WIFI. Ook is het zo dat mensen van bijvoorbeeld de overheid je locatie dus niet kunnen achterhalen. Ook is het zo dat bedrijven die een VPN aanbieden vaak ook geen gegevens van jou opslaan, dus als je een domein bezoekt wordt de informatie die aangeeft dat jij dat domein hebt bezocht niet opgeslagen.

 

Andere voordelen van een VPN

Andere voordelen zijn dat het veel verschillende toepassingen heeft. Je bent bijvoorbeeld veilig voor hackers, je kan overal veilig en zonder restricties internetten zolang je maar verbonden bent met een netwerk. Het grootste voordeel is dus vooral dat je computer of mobiel extra goed beveiligd is. Er word namelijk voor gezorgd dat het ip adress dat je opvraagt om op een bepaald domein te komen versleuteld wordt. Het wordt nu een stuk lastiger om gegevens van jou te stelen omdat als er iets gestolen word het versleuteld is en daarmee onleesbaar.

Nadelen van een VPN

De nadelen zijn dat iedereen gebruik kan maken van een Virtual Private Network, dus bijvoorbeeld ook criminelen of hackers. Ook is het zo dat je maar op de mensen die je het aanbieden te vertrouwen zijn, want alles loop namelijk via hun servers en ze kunnen dus doen met de informatie wat ze maar willen. Een ander nadeel is dat het ook niet geheel onmogelijk is om de informatie te stelen die via een Virtual Private Network lopen, het is alleen wel heel moeilijk. Het is dus niet heel waarschijnlijk, maar houdt er rekening mee dat dit wel degelijk mogelijk is.

 

Wat is een VPN?

Waarom is DSL internet soms zo ontzettend traag en wat kun je er aan doen?

He, wat vervelend de internetverbinding is de afgelopen week zo ontzettend traag. Een veel gehoorde klacht van Nederlanders die gebruik maken van een DSL verbinding, maar waar kan dat nu allemaal aan liggen en hoe kun je er voor zorgen dat je internetverbinding weer in snelheid toeneemt?

Om je op weg te helpen gaan we kijken naar een aantal problemen die voorkomen bij mensen die last hebben van een trage DSL verbinding, het kan namelijk een voor de hand liggend probleem zijn. Lees snel verder als je er achter wil komen waarom je DSL verbinding traag kan zijn. Een reden kan zijn dat je goedkoop internet hebt afgesloten, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Welke factoren kunnen de DSL-snelheid tijdelijk vertragen?

Als uw Internet is niet zo gewenste versterking momentum thuis, controleer dan eerst of de snelheid is misschien maar tijdelijk stopgezet. Omdat er verschillende factoren zijn die de tempo-schroef kunnen inschakelen. Deze punten moeten nader worden bekeken:

Is het mogelijk dat er netwerkstoringen zijn in uw regio? U kunt controleren op de website van internetvergelijken.org door te klikken of tikken op het logo van uw DSL-provider.

Is het mogelijk dat meerdere mensen of apparaten in uw huishouden op hetzelfde moment internetten? Streaming op de Smart TV, het downloaden op de PC, kinderen die op het internet zitten, check alles wat de snelheid van dataoverdracht kunnen beïnvloeden.

Soms heb je te maken met dataregelingen, kijk of je onbeperkt kunt gebruiken

Sommige DSL-tarieven omvatten een volumeregeling. Dit betekent dat wanneer een bepaalde hoeveelheid data in de maand overgedragen, bijvoorbeeld de limiet is overschreden 100GB, de provider automatisch het tempo te verlagen. Of je verbinding wordt beïnvloed, zie je collectieve overeenkomst. Of en in hoeverre een leverancier voordelen biedt in de tarieven, bekijk altijd je contract als je duidelijkheid wil hebben over snelheid die je leverancier kan garanderen.

Is de signaalsterkte van je router wel op orde?

Is de verwachte signaalsterkte helemaal op uw router? U kunt dit controleren door rechtstreeks toegang te krijgen tot de router, dat wil zeggen door de gegevens en instellingen ervan te bekijken. Meestal kunt u dat doen via de internetbrowser zonder dat u online hoeft te zijn. Het bijbehorende adres staat in de handleiding van uw router of door de installatie-CD in te voegen en te starten. Als de signaalsterkte of bepaald DSL snelheid ver beneden de verwachtingen, zult u in staat om te weinig te doen in uw eigen huis. Neem in dit geval contact op met uw DSL-provider.

https://internetvergelijken.org

Hosting van de toekomst in de cloud

Na het ontwerpen van je website of beroep gedaan te hebben op een webdesign service is het tijd om je website online te plaatsen. Hiervoor heb je een hostingpakket nodig. Hosting werd altijd op servers gedaan. Dit betekende dat je gebonden was aan een bepaalde hoeveelheid ruimte. Zelfs wanneer je een server voor jezelf had in de vorm van dedicated hosting.

In de toekomst zal hier echter steeds minder zorgen om gemaakt worden.

De toekomst ligt volgens de meeste experts immers bij cloud hosting. Hoewel ook hier servers voor nodig zijn, is het wel zo dat de manier van werken sterk verschilt. Dit brengt veel voordelen met zich mee.

Altijd voldoende

Het grootste voordeel van cloud hosting is dat de servers van de aanbieder van de hosting aan elkaar gekoppeld zijn in een clustervorm. Je zit dus als klant niet vast aan een specifieke server. Dit betekent dus ook dat er nooit problemen met betrekking tot bijvoorbeeld de ruimte die nodig is zit.

Dit kan namelijk verdeeld worden over de servers die dit op dat moment kunnen bieden. Dit maakt het mogelijk om te vergroten en te verkleinen in schaal wanneer dit nodig is.

Veiliger en sneller

Een belangrijk tweede voordeel van de keuze voor cloud hosting is dat het veiliger en sneller is dan de meer gebruikelijke vormen van hosting. Dit betekent bijvoorbeeld dat je nooit bang hoeft te zijn dat er lange laadtijden zullen ontstaan die bezoekers mogelijk kunnen wegjagen.

Dit wil je natuurlijk zo veel als mogelijk is voorkomen. Dat zal in de komende periode steeds minder een probleem zijn. De kans dat er meer en meer op cloud hosting wordt overgestapt zal steeds groter worden.

https://www.swx.be

Alles over de VodafoneZiggo fusie!

Twee grote partijen in de markt gaan samen! Al een tijdje gaan de geruchten maar sinds oudjaarsdag 2016 is de kogel door de kerk. Vodafone betaald 800miljoen aan moederbedrijf Liberty Global (eigenaar van Ziggo) en daarmee is de fusie tussen Ziggo en Vodafone defintief. 

Vodafone en Ziggo gaan verder onder de naam VodafoneZiggo. Wat dit voor klanten gaan betekenen is nog onbekend. Het ziet er naar uit dat het inloggen van Vodafone alles in 1 klanten naar de Ziggo inlog over gaat, omdat de alles in 1 klanten worden samengevoegd.

Aan de andere kant zullen de mobiele klanten van Ziggo hoogstwaarschijnlijk onderdeel gaan worden van Vodafone. Verdere informatie is op dit moment nog niet vrij gegeven, maar wij zullen proberen in dit bericht de lezers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de fusie tussen Vodafone en Ziggo.

Voor klanten is nog onduidelijk wat het allemaal precies gaat betekenen, maar wel kunnen wij concluderen dat deze ontwikkeling voor iedereen goed is. Vodafone is gespecialiseerd in mobiele telefonie en Ziggo is marktleider op het gebied van Alles in 1 pakketten voor consumenten. De fusie lijkt in dit geval een win, win – win situatie voor alle partijen.

http://www.e-inloggen.nl/mijn-vodafone-inloggen/

Alles in 1 pakketten

Alles in 1 pakket

Bent u opzoek naar een abonnement voor internet, telefoon en televisie? Dan is een alles in 1 pakket het beste voor u. Een alles in 1 pakket is een pakket dat diverse providers aanbieden met daarin alles wat u nodig heeft zoals televisie, internet en telefonie. Doordat er diverse providers in Nederland zijn hebben wij een uitgebreide website gevonden waarbij u diverse providers kunt vergelijken en bekijken.

Bespaar door alles in 1 pakketten te vergelijken

Het voordeel van Goedkoopsteallesin1pakket.nlis dat wij totaal onafhankelijk zijn van de providers waardoor wij u een advies kunnen geven die gebaseerd is op onze ervaringen met de providers. Een vergelijking in alles in 1 pakketten kan een aardig financieel voordeel opleveren. Het overstappen van provider is meestal binnen enkele minuten te regelen. Check altijd even of je niet vast zit aan een contract bij uw internet provider.

Voordelen van een alles in 1 pakket

Een groot voordeel bij het afsluiten van een alles in 1 pakket is dat u nu te maken heeft met 1 pakket en 1 provider. Dit scheelt ontzettend veel papierwerk van facturen en je kunt bij eventuele klachten bellen met 1 internet provider. Naast eerder genoemde voordelen is het ook mogelijk om een flinke besparing te maken op uw maandelijkse kosten. Normaal gesproken heb je te maken met allemaal losse abonnementen. Dit bij elkaar opgeteld kost per maand meer dan dat u een alles in 1 pakket neemt. Wij raden zeker aan om eens te kijken voor een alles in 1 pakket.

https://www.goedkoopsteallesin1pakket.nl/alles-in-1-pakket-vergelijken/

Concurreer tegen internet

Het internet is sinds 1993 voor iedereen beschikbaar. Sinds die tijd maken bedrijven dan ook gretig gebruik van het nieuwe kanaal. De Amerikaanse restaurant keten Pizza Hut was het eerste bedrijf wat ooit een product verkocht via internet. Na deze eerste verkoop volgden vele bedrijven die hun geluk gingen beproeven op het world wide web. In 1999 startte de grootste webshop van Nederland, Bol.com. De traditionele winkels die fysieke panden bezitten hebben het maar lastig tegen het laagdrempelige internet. Dit is ook geen grote schok, want voor consumenten is het ontzettend makkelijk om producten vanuit de luie stoel, onderweg of op het werk te bestellen. Gelukkig is er nog wel hoop voor traditionele fysieke winkels.

Er zijn weinig belemmeringen om een webshop te beginnen, er komen dan ook per jaar meer dan 6500 internet winkels bij. De meeste webshops zijn te vinden in de categorie kleding. Het grootste slachtoffer van de groei van internet zijn dan ook de traditionele offline kledingwinkels, deze kregen in 2012 alleen al een krimp van 5,2% te verwerken. Dit komt natuurlijk door verschillende factoren, er waren ook merken die switchten van offline naar online of een multi channel strategie gingen voeren. Dat wil zeggen een strategie met meerdere verkoopkanalen, dus zowel internet als fysieke winkels. Het merk Men at Work is hier een mooi voorbeeld van. Toch willen consumenten graag hun producten zien, voelen, proeven, ruiken en beleven. Dit laatstgenoemde feit bied hoop voor offline winkels.

Webshops hebben als gigantisch voordeel dat alles wat de klant bij ze doet meetbaar is. Van conversie percentages tot de costumerjourney, alles valt bij te houden. Doordat alles zo meetbaar is kan men gemakkelijk zwakke punten verbeteren en sterke punten vasthouden. Gelukkig is dit tegenwoordig ook voor fysieke winkels mogelijk met de introductie van retail analytics. Door slim gebruik te maken van smartphones en WiFi signalen wordt het mogelijk om verschillende gegevens te meten:

  • Passanten teller
  • Bezoekduur winkel
  • Heatmap winkel
  • Conversies vs bezoeken
  • Herhalings bezoeken
  • Winkelduur
  • Winkel route

Fysieke winkels zouden met deze tools hun winkels dus perfect kunnen aanpassen op de wensen en behoeften van hun consumenten om zo hun rendement te verhogen.

http://www.crumbbase.nl/

Klanten aantrekken via je website

In de ideale wereld begin je een nieuw bedrijf inclusief een nieuwe website en de klanten stromen direct binnen via je website. Helaas, dat is niet zo. Daar moet je nog wel even wat voor doen.

Je moet je ten eerste verdiepen in je klanten en de klanten die je zou willen hebben. Wat komen zij zoeken op jouw website als ze überhaupt al komen? Zoeken ze bepaalde informatie of zoeken ze goedkope producten die ze via jouw website kunnen bestellen? Of zoeken ze juist aparte en state-of-the-art producten? Leer je doelgroep kennen. Verdiep je er tevens in wat hun demografische gegevens zijn. Wat is bijvoorbeeld de gemiddelde leeftijd van jouw doelgroep? Een website die er nogal zakelijk uitziet, zal niet veel jongeren trekken. Of andersom, een flashy website zal de oudere bezoeker niet echt kunnen bekoren. Webdesign Zoetermeer weet er alles van.

Je website zal ook nog mee moeten kunnen in de huidige stand der techniek. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en dus daarom moet jouw website een responsive website zijn. Een responsive website is een website die zich aanpast aan de monitor waarop hij getoond wordt. Op een smartphone moet jouw website net zo goed eruit zien en net zo goed kunnen functioneren als op een laptop.

Verder moet je ervoor zorgen dat je website ook nog eens online vindbaar is. Je kunt hiervoor de hulp inroepen van een online marketing bureau maar je kunt ook nog het een en ander zelf doen. Een hele nieuwe website heeft nog geen autoriteit opgebouwd en zal in de zoekmachines niet hoog in de zoekresultaten lijst getoond worden. Je bouwt autoriteit op doordat je website vaak en lang bezocht wordt. Als je je bezoekers boeiende inhoud aanbiedt dan zullen ze langer op je website vertoeven en dan heb je bovendien ook kans dat ze op een gegeven moment gaan doen wat je graag wilt, namelijk klant worden bij jouw bedrijf.

 

http://www.edit4u.nl

Koop van een andere matras – op welke plek dien ik op te passen?

Het aankopen van een topdekmatras dat erbij men past is momenteel een hele onderneming. Er zijn zoveel gevariëerde mogelijkheden, maar welke is nu het beste voor u? Zolang men over de juiste info beschikt, hoeft dit geen probleem te zijn.

Daarom neem even rustig de periode teneinde de verschillende speelruimte te bestuderen. Zo bent u verzekerd van een juiste aankoop!

Er zijn verschillende varianten matrassen. Om te bespeuren welk vorm matras bij men past, is het significant dat u verschillende typen matrassen met mekaar vergelijkt. Net zo een soort matras een baat heeft, bezit het vaak ook een nadeel. Hieronder staan een aantal typen matrassen.
-Lucht matras
-Waterbed
-Traagschuim matras
-Pocketvering matras
-Binnenvering matras

U zult versteld staan van de verschillen binnen een soort matras. Er zijn een aantal zaken waar u op dient te letten, deze zijn onder andere.

Gewicht
Weegt je overvloedig, achteraf is een harde matras goed voor u. Weegt u minimaal, dan ligt een ruw matras ongemakkelijk en dient u er dus 1 te hebben die wat zachter is.

Ventilerend vermogen
Gedurende het slapen transpireert men. Dit zweet wordt via het matras geabsorbeerd. Als u een goed adement matras heeft, wordt dit zweet afgegeven aan de luchtmassa. Bij een slecht ventilerend matras blijft het zweet in het matras en kan zorg dragen voor schimmelgroei.

Ligpositie
Gedurende het dromen kan uw body verschillende posities aannemen. rust men op jouw zij, maag of rugzijde? Voor buikslapers is een zachte matras niet goed, die hebben een harde matras nodig. Pitten op je rugzijde wordt als de ideale slaaphouding gezien. Je matras dient evenmin te concreet evenmin te mak te zijn. Hetzelfde geldt voor het matras van wie die op z’n zijde slaapt. Bovendien kunt u letten met de lengte van de matras. Selecteer altijd een matras dat naar schatting 20 cm meer is dan jouw lengte. En natuurlijk let je op prijs-deugdelijkheid verhouding.

Samengevat, voor het beste slaapcomfort bedenkt u eerst welk soort matras het beste voor je is door verschillende soorten matrassen met mekaar te vergelijken. Ingeval u weet welke soort matras u wilt bezitten, let dan op een aantal dingen bij uw aankoop. U weegt alle plus- en minpuntjes af en maakt jouw keuze. Ook kunt je een matras testen in de webwinkel, aleer je hem aanschaft. Dit mag bij de meeste winkels. Ik wens u veel voorspoedigheid.

http://www.matrascenter.nl/

Zoekmachine Optimalisatie

Beter vindbaar voor uw potentiële klanten? Met de SEO website service van Klopsoft Websites kan dat. Het gevonden worden op de juiste trefwoorden is essentieel om nieuwe bezoekers op uw website te krijgen. Vraag daarom vandaag nog een offerte aan! Met onze SEO website service krijgt u mooie posities in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Hoe? Door middel van zoekmachine optimalisatie. Bij zoekmachine optimalisatie draait het erom dat uw website zoveel mogelijk relevante bezoekers krijgt dankzij de goede posities in de organische zoekresultaten.

Wat houdt SEO Website service in?

Klopsoft Websites geeft u niet zomaar een advies of schrijft alleen maar een mooi document. U krijgt daadwerkelijke resultaten. Hier is onze dienstverlening primair op ingericht.

Het zoekmachine optimalisatie traject start met een analyse van de huidige situatie. Hierop wordt onze werkwijze op aangepast, om zodoende het best mogelijke resultaat te behalen voor uw website. Samen met u worden de zoekwoorden bepaald waarop we het contractduur op zullen focussen.

Bij Klopsoft Websites zien we zoekmachine optimalisatie als een doorlopend proces waarin continu verbeteringen worden doorgevoerd.

Onze SEO Website service is geschikt voor alle bedrijven die serieus aan de slag willen met het optimaliseren van de website voor een langdurig resultaat.

http://www.klopsoft-websites.nl/