Eurprivacy.nl
Image default
Financieel

Incassobureau inschakelen was erg makkelijk.

Incassobureau inschakelen, mijn ervaring ermee

Hierbij wil ik mijn recente ervaring met het inschakelen van een incassobureau met jullie delen. Een tijd geleden had ik geld geleend aan een vriend. Hij had het nodig omdat hij een belastingaanslag had gehad die hij niet verwacht had. Hij moest ineens € 5000 ophoesten. Als hij niet zou betalen dan zou er een flinke boete overeenkomen. Op dat laatste zit natuurlijk niemand te wachten. Met het schaamrood op de kaken, biechtte hij bij mij op dat hij het geld niet had en vroeg mij of hij het zo lang van mij kon lenen.

Aangezien Peter, dat was zijn naam, al ongeveer 20 jaar een goede vriend van mij was, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Uiteraard kon hij het geld van mij lenen. Zelf heb ik altijd wel een redelijke reserve op mijn bankrekening staan. Zo gezegd zo gedaan en de week daarop maakte ik het geld naar Peter over. Wel hadden we van te voren een overeenkomstje opgesteld, want ja het ging toch om € 5000, niet waar? Ik was blij dat ik Peter met de € 5000 had kunnen helpen en daarmee een hoge boete voorkomen was.

Staatsloterij gewonnen

Afgesproken was dat Peter vanaf de eerstvolgende maand de lening ging aflossen met een bedrag van € 250 per maand. Hij hoefde mij geen rente te betalen, aangezien de rente op de spaarrekeningen tegenwoordig ook zo goed als 0% is. Op deze manier zou hij mij de geldlening in 20 maanden hebben terugbetaald. De eerste week van de maand verstreek, maar ik ontving geen aflossing van Peter. Hij was het misschien vergeten, Peter had de eigenschap nogal warrig te zijn. Ik maakte er geen probleem van en als ik Peter binnenkort zou zien, zou ik hem er wel even naar vragen.

Een paar dagen later zag ik Peter op een avond in de kroeg. Hij stond met een paar vrienden in een hoek. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat er een grote magnum fles Dom Perignon op de tafel stond. Ik vroeg of ze wat te vieren hadden. Peter vertelde mij dat hij € 1.000.000 in de staatsloterij had gewonnen en dat vierde met zijn nieuwe vrienden. Ik dronk een glaasje mee en was blij en opperde dat Peter mij nou wel direct die € 5000 terug kon betalen. Hij lachte schamper, daarna heb ik nooit meer iets van Peter vernomen. Toen ik langs zijn huis fietste zag ik dat hij verhuisd was.

Juridische stappen

Witheet van woede ging ik op het internet kijken of een incasso advocaat mij wellicht kon helpen. Deze bleken allemaal erg veel voor hun diensten te vragen als ook iedere deurwaarder die ik wilde inschakelen. Voor het inschakelen van een incassobureau was ik toch een beetje huiverig. Daar hoorde je toch altijd zo veel van die cowboy verhalen over.

Maar toen ik aan het zoeken was zag ik een incassobureau met het incasso keurmerk. Dat schepte direct vertrouwen. Ik belde incassobureau Bill op en er werd mij direct duidelijk uitgelegd wat de procedure zou gaan worden. Het incassobureau inschakelen ging erg eenvoudig, men had voldoende aan een kopie van de lening overeenkomst. Hierop stond immers alle informatie over mij, de lening en de gegevens mijn ‘vriend’ Peter. Zodra zij de stukken hadden ontvangen, werd er direct een dossier aangemaakt en ging men op zoek naar het nieuwe adres van Peter om hem ingebreke te stellen.

Peter bleek naar Breda verhuisd te zijn en hij woonde in een grote villa in het bos. Op de brieven van het incassobureau reageerde hij niet, wat vaker voorkwam verzekerde ze mij. Als snel zorgde Bill ervoor dat Peter gedagvaard werd en voor de kantonrechter moest verschijnen. Ook dat deed hij niet en de rechter deed uitspraak bij verstek zoals ze dat noemen. Er volgende een vonnis, een uitspraak waarmee beslag gelegd kan worden.

De deurwaarder die via het incassobureau voordelig werd ingeschakeld legde uiteindelijk beslag op de bankrekening van Peter en de € 5.000 die ik een paar maanden geleden had uitgeleend had ik eindelijk terug. Al met al was het een dure maar wijze les. Het vertrouwen in de mensheid ben ik kwijt. Aan de andere kant heb ik geleerd dat een incassobureau inschakelen erg makkelijk ging en dat men snel en correct te werk ging.

Conclusie

Leen niet zo maar geld uit aan mensen, ook al denk je dat het goede vrienden zijn. Doe je het toch, zet het dan goed op papier. In dat geval kun je er nog wat mee als het toch fout gaat, zoals bij mij. Gaat het fout wacht dan niet te lang met een incassobureau in te schakelen.

 

http://www.billincasso.nl