Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

HR houtkachels

HR houtkachels zijn letterlijk een hot item. “HR” staat in dit geval uiteraard voor “hoog rendement”. Dit wordt bereikt wanneer de temperatuur binnen een kachel  tussen de 600  en 700 graden celsius is. Om dit mogelijk te maken wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van vermiculiet platen. Vermiculiet is een mineraal dat zeer hittebestendig is. Verder is een hoog rendement minstens 72%. Hoe hoger rendement het rendement, hoe beter het is voor het milieu. Er wordt namelijk minder koolstofmonoxide en fijnstof uitgestoten, en er blijft minder as over.

Droog hout

Als u optimaal gebruik wilt maken van HR houtkachels dan kiest u ook voor droog hout. Nat hout stoken is namelijk alles behalve effectief. Als het al brandt, dan brandt het kort en zonder veel warmte af te geven. Dat is dus zonde. Het verhoogt ook nog eens het risico op schoorsteenbranden. Ook hierbij geldt het motto dat wat goed is voor het milieu ook beter is voor uw portemonnee. Minder hout stoken is namelijk ook goedkoper.  Houtkachels die optimaal gebruik maken van hun brandstof zijn daarom ideaal en een bewuste keuze. Bij hout is het ook goed om op een FSC keurmerk te letten. Naast hout is het ook mogelijk om voor briketten te kiezen. Traditioneel bestaan briketten uit samengeperste bruinkool, maar ze kunnen ook van biomassa gemaakt worden (van plantaardig materiaal). Dat heeft dus ook voordelen voor het milieu, er hoeven immers geen bomen voor gekapt te worden. Bomen zijn belangrijk omdat ze CO2 uit de lucht opnemen en zuurstof produceren. Op die manier helpen ze de opwarming van de aarde tegen te gaan, en zorgen ze ervoor dat wij kunnen blijven ademen. 

Een hoog rendement

HR houtkachels zijn meestal dubbelwandig. Het voordeel hiervan is dat ze naast stralingswarmte ook convectiewarmte afgeven. Dit is een hele geleidelijke vorm van verwarming. Bovendien zijn de modellen van HGB-Trading voorzien van een airwash systeem waardoor de ruiten mooi schoon blijven. Daardoor kunt u naar het vuur blijven kijken om er van te genieten en het tegelijkertijd in de gaten te houden. De rook wordt afgevoerd en het vuur wordt als het ware gereflecteerd. De voorverwarmde luchtstroom helpt ook om de verbranding zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Op deze manier wordt de temperatuur in uw kamer zo lang mogelijk verhoogd en wordt er niks verspild. Zo bespaart u energie en geld tijdens koude winter avonden. Op HR houtkachels met een kookplaat kunt u ook koken. Naast zuinig is dit ook nog eens heel gezellig. Het is dan een idee om er omheen te gaan zitten en te kijken hoe het eten gaar wordt.

HGB-Trading is HR

Bij HGB-Trading heeft elke houtkachel een hoog rendement. Wij leveren enkel kwaliteit tegen een redelijke prijs. Omdat wij aan alle eisen en voorschriften voldoen krijgt u bij ons standaard een CE certificaat. Daarnaast krijgt u van ons ook  drie jaar garantie. Dus kom vooral eens langs in onze showroom, of bestel uw HR-houtkachels in onze webshop.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels