Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Hout cv kachel bij HGB-Trading

Een houtkachel is geen onbekend gegeven. Een cv, centrale verwarming, ook niet. Wat is dan een hout cv kachel? Hoe is centrale verwarming op zich ontstaan? Hoe kunnen een houtkachel en cv voor elkaar van betekenis zijn? Hoe plaatst u een hout cv kachel?

 

De hout cv kachel

 

Hoewel het gemak en het comfort van een centrale verwarming u bekend zijn, kunt u de voorkeur geven aan een kachel in huis. Misschien had u in uw ouderlijk huis een kachel of hadden uw grootouders die. De sfeer, die een houtkachel in de huiskamer brengt, is compleet anders dan die van een centrale verwarming. De centrale verwarming gaat een beetje anoniem door het leven terwijl een houtkachel leven brengt in uw huiskamer. Geur en geluid van de kachel zijn anders. De kachel geeft niet alleen warmte maar ook warme, sfeervolle verlichting. Gedachteloos in de vlammen van de kachel staren kan een heerlijk ontspannende bezigheid zijn. Kortom; een houtkachel heeft sfeer en charme en komt weer terug in de hedendaagse huizen. U kunt er één ruimte mee verwarmen zoals uw woonkamer, maar u kunt ook uw bestaande centrale verwarming erop aansluiten.

 

Een nieuw verwarmingssysteem

 

De naam centrale verwarming verwijst naar het principe dat er één warmtebron gebruikt wordt om een heel gebouw te verwarmen. In de Romeinse tijd was dit principe al bekend. Daarna is het tot het begin van de industriële revolutie vergeten. In die tijd werden brandstoffen als steenkool, aardolie en aardgas opnieuw gebruikt. Voor deze tijd hield de mens zich warm met de stralingswarmte van een houtvuur of een steenkachel. Toen de nieuwe energiebronnen waren ontdekt, maakte dat het opstarten en uitbouwen van de industrie mogelijk. Hele gebouwen moesten verwarmd worden: grote ruimten en meerdere verdiepingen. Dat leidde tot de ontwikkeling van een nieuw verwarmingssysteem. Meerdere stookplaatsen gebruiken was te arbeidsintensief. Om kosten te besparen moest alleen tijdens werktijden verwarmd worden. Een oplossing was lokale verwarming door kachels. Maar een centrale verwarming was minder arbeidsintensief, zorgde voor een gelijkmatige verwarming van een grote ruimte en leidde tot een betere kwaliteit van de lucht binnen een gebouw. De systemen die gebruikt werden om te verwarmen waren luchtverwarming, verwarming middels stoom en verwarming door middel van warm of heet water.

 

 

 

 

Warmfire hout cv kachel

 

Gaat u met een Warmfire hout cv kachel van HGB-Trading uw kamer of huis verwarmen, dan stookt u ten eerste milieuvriendelijk, omdat u CO₂ neutrale warmte produceert met brandstoffen als hout en briketten. Ten tweede zijn deze brandstoffen goedkoper in de aanschaf dan gas, waardoor u beduidend bespaart op uw energierekening. Wanneer de kachel uitgaat of tijdelijk niet genoeg warmte levert, neemt de cv installatie de warmtetoevoer weer over. U kunt op de hout cv kachel ook een boiler aansluiten. Daarmee kunt u uw douche- en kraanwater verwarmen. U kunt zelfs uw vloerverwarming ermee verwarmen. In dat geval heeft u wel een buffervat nodig.

 

Het is belangrijk dat uw hout cv kachel genoeg vermogen heeft om uw gehele centrale verwarming te kunnen verwarmen. HGB-Trading kan u daarover informeren. Op onze website komt u veel informatie tegen, maar u kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. Wij hebben diverse kachels met verschillende vermogens in onze showroom. De hout cv kachel die bij uw situatie past zit daar gegarandeerd bij. Onze kachels hebben een vermogen van minimaal 72%, dus in koude tijden zit u er warmpjes bij.

 

Goed beveiligen, goed aansluiten

 

Een hout cv kachel dient goed te worden beveiligd. Er wordt bijvoorbeeld 1 liter water omgezet in 1600 liter stoom. Daarbij mag niets verkeerd gaan. Wij hebben aansluitsets op maat. Een aansluitset kunt u bij HGB-Trading online bestellen wanneer het u uitkomt. U kunt 24 uur per dag bestellen. Wanneer u vóór 11 uur bestelt, wordt het de volgende werkdag bij u geleverd. Onze aansluitsets bestaan uit onderdelen van A-kwaliteit. Als u tijdens het aansluiten problemen heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk. En uiteraard kunnen wij de montage van de hout cv kachel voor u uitvoeren.

 

Om een hout cv kachel aan te sluiten heeft u een rookkanaal nodig waarop aangesloten kan worden. Er dient ook een wateraansluiting aanwezig te zijn om de automatische koelwatervulling te kunnen monteren. Voor het koelwater van deze waterkoeling is er ook een waterafvoer nodig. En u heeft een aansluitpunt op de elektriciteit nodig om uw energiezuinige circulatiepomp aan te sluiten.

 

HGB-Trading is uw vertrouwde adres

 

Voor al uw vragen en bestellingen wat betreft de hout cv kachel, een aansluitset en het aansluiten op uw cv kunt u terecht bij HGB-Trading. Op onze overzichtelijke homepage kunt u eenvoudig terugvinden welke informatie voor u bruikbaar is en hoe u ons kunt bereiken. Wij vinden het belangrijk dat wij u naast goede en betaalbare producten ook van de juiste informatie en goede service voorzien.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/cv-aansluiting