Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

Haaruitval als gevolg van Alopecia

Wat is Alopecia precies? Alopecia is een auto-imuunziekte. Dit betekent dat het afweersysteem in het lichaam de haarzakjes voor onbekend en vreemd aanziet en de aanval hier tegen in zet, met als gevolg dat de haargroei wordt gestopt en haaruitval plaatsvindt. Alopecia kan een erfelijke aandoening zijn aangezien het bij zo’n vijfentwintig procent van de Alopecia patiënten in de familie voorkomt. De betekenis van Alopecia betekent pleksgewijze kaalheid.

Er bestaan veel verschillende vormen van Alopecia en het verloop van deze ziekte is bij iedereen anders. Zo kan de een last hebben van plotseling haarverlies, het uitvallen van complete plukken haar of geleidelijke haaruitval. 

Haarwerk als oplossing bij Alopecia

Het is voor veel mensen een heel confronterende ziekte, Alopecia. Je haar begint (pleksgewijs) uit te vallen of er vallen misschien wel hele plukken haar uit. Het dragen van een haarwerk kan een ideale oplossing zijn. 

Welke soorten Alopecia zijn er?

Alopecia Androgenetica betekent ook wel ‘mannelijke kaalheid’. Dit is een veel voorkomende vorm van Alopecia dat wordt veroorzaakt door het mannelijke hormoon en is meestal zichtbaar door de terugtrekkende inhammen en de kale kruin. Helaas hoort dit bij het verouderingsproces en het is onomkeerbaar. 

Een andere vorm van Alopecia is Alopecia Areata, dat meestal begint met kleinere kale plekken op het hoofd. Deze kleine plekken kunnen weer verdwijnen maar in sommige gevallen kunnen deze kale plekken ook groter worden. Deze vorm kent eigenlijk drie verschillende gradaties, namelijk pleksgewijze kaalheid, een complete kaalheid van het hoofd en een nog ergere variant waarbij de gehele lichaamsbeharing ontbreekt.

Je kunt ook veel informatie vinden over Alopecia op de website van de Alopecia Vereniging.

Enkele tips bij het kiezen van een haarwerk

Graag geven je we je enkele tips mee als je te maken hebt met bijvoorbeeld Alopecia en je overweegt om te kiezen voor het dragen van een haarwerk. Je kunt bijvoorbeeld een foto van jezelf meenemen van toen je nog haar had. De persoon die je helpt en adviseert krijgt zo een nog beter beeld van hoe je er toen nog uit zag met haar. 

Mocht je willen kiezen voor een haarwerk, kies dan bij voorkeur voor een haarwerk dat op maat is gemaakt. Natuurlijk is het een kwestie van eigen smaak en een syntetisch haarwerk is ook goed. Maar een haarwerk dat volledig op maat is gemaakt en geproduceerd is van echt Europees haar, geeft een natuurlijke uitstraling. Dit haar is wel duurder in aanschaf maar het heeft ook veel voordelen. Het voelt natuurlijker en het oogt als je eigen haar. Het haarwerk gaat langer mee in tegenstelling tot een ready-to-wear haarwerk. En nog een pluspunt is dat je dit haarwerk gewoon kunt dragen bij het beoefenen van je activiteiten, denk aan sporten, zwemmen enz. 

Welk haarwerk je ook kiest, denk altijd goed na en ga op je eigen gevoel af. Een haarwerk specialist kan je natuurlijk adviseren aangezien deze persoon ervaring heeft in het begeleiden van mensen met haarwerken maar het blijft altijd je eigen keuze.

https://inkxhaarwerken.nl/

Gerelateerde artikelen

Tandarts Culemborg voor professionele mondzorg

Mannenarts dr. L.J. de Boer: zaadlozing, belangrijk voor de man!

Rotterdam stad van vernieuwing!