Glas als decoratiemateriaal in huis

Als u overweegt om een aantal mooie aanpassingen in uw interieur aan te brengen, dan start u waarschijnlijk binnenkort een zoektocht naar verschillende kleuren, stoffen en meubels die uw woonomgeving een nieuwe impuls kunnen geven. 

Eén van de materialen die u zou kunnen overwegen om te verwerken in uw interieur is glas. Glas is sterk, glanzend en transparant materiaal dat voor veel toepassingen geschikt is. Tegenwoordig zijn er glasmaterialen beschikbaar die vrijwel onbreekbaar zijn. Indien u niet van glanzend materiaal houdt, is er matglas beschikbaar. Dit is tevens een oplossing voor wie materiaal zoekt dat niet transparant is. Glas kan naast de bekende toepassingen in ramen en ruiten ook op veel andere plaatsen in huis worden toegepast. Denkt u bijvoorbeeld aan een glazen voordeur. Door te kiezen voor dik, onbreekbaar glas is glas tegenwoordig niet inbraakgevoelig meer. U kunt op dit glas mooie motieven en decoraties aan laten brengen. Ook gekleurd glas is een optie.

In uw badkamer kunt u ook voor meerdere glazen toepassingen kiezen. Bijvoorbeeld een spiegelwand die een groot ruimtelijk effect met zich meebrengt. Ook een inloopdouche met een glazen wand is een mogelijkheid. Bij deze wand kunt u dan ook weer kiezen voor een transparante of matte versie, afhankelijk van het feit of u  een gevoel van ruimte of privacy nastreeft.

Wilt u iets heel bijzonders, dan kunt u overwegen om een glazen trap vanuit de woonkamer naar de bovengelegen verdiepingen te laten lopen. Een glazen vloer in één van de kamers, al dan niet transparant, is ook een optie. Tegenwoordig kan de gebruikte glassoort zo sterk gemaakt worden, eventueel met behulp van andere materialen, dat dit soort constructies, zoals een glazen trap of vloer, een heel veilig en stevig, maar vooral ook mooi resultaat oplevert.

Meer ideeën over de toepassing van glas in uw huis, vindt u op internet. Ook kunt u informeren bij de glasvakhandel. Bekijk hier ook de YouTube video’s van A&A Glashandel over printen op glas

http://www.aaglashandel.nl/Glas-Producten/Beloopbaar-glas/