Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Flexibele kachelpijp bij HGB-Trading

Open haarden en houtkachels of allesbranders komen niet standaard meer voor in woningen in Nederland. Hierdoor is ook flexibele kachelpijp minder in gebruik. Tegenwoordig houdt de centrale verwarming ons huis warm in de winter. Maar de nostalgie van een open haard kent iedereen; uit een film of uit ervaring. U ziet zichzelf al met een dampende mok koffie of thee bij het knisperende vuur zitten terwijl u mijmerend voor u uit kijkt in de vlammen. U krijgt het al aangenaam warm bij het idee. U bent niet de enige; de open haard of houtkachel komt vanwege deze fijne gedachten weer terug in de woningen van nu. Het is sfeerverhogend. Naast de warmte die het verspreidt geven de vlammen ook sfeervol licht in uw huiskamer. Een niet geheel onbelangrijk onderdeel van uw kachel is de kachelpijp. Lang niet zo spannend als de vormgeving van uw kachel, maar wel een onmisbaar item.  Want, waar vuur is, is rook. Wanneer hout verbrandt, komen er gassen en rook vrij. De rook kunt u zien en ruiken, en wilt u niet in uw huiskamer. Maar ook de gassen die u niet kunt zien of ruiken mogen niet in uw huiskamer komen. Het gevaar van deze gassen is koolmonoxidevergiftiging. Overdag gaat er nog wel eens een raam of deur open om te ventileren, maar ‘s avonds en ‘s nachts meestal niet. Koolmonoxide kan levensgevaarlijk zijn en tot de dood leiden. De kachelpijp zorgt ervoor dat deze gassen naar buiten worden afgevoerd. Hoewel hij ook een deel van de warmte meeneemt, zorgt de kachelpijp voor de juiste ventilatie en dus voor uw veiligheid.

 

De flexibele kachelpijp

 

HGB-Trading heeft voor u een flexibele kachelpijp van rvs. Deze afkorting staat voor roestvrij of roestvast staal. Doordat het van staal is kunnen gas of rook niet uw huiskamer in drijven. Ook laat het geen roetvlekken door. Wanneer u een ouder rookkanaal heeft van steen, kan dit wel gebeuren, omdat er scheuren tussen de stenen kunnen ontstaan. Omdat wij een flexibele kachelpijp voor u hebben, kan hij prima in het oude stenen rookkanaal worden geplaatst. Als uw oude rookkanaal slecht trekt of zelfs lek is, kan onze flexibele kachelpijp daar uitstekend in geplaatst worden. De trek zal dan weer optimaal functioneren.

 

Een flexibele kachelpijp: dubbelwandig of enkelwandig Wij hebben voor u zowel een dubbelwandige als enkelwandige flexibele kachelpijp. Bij het plaatsen van een dubbelwandige flexibele kachelpijp hoeft de loze ruimte eromheen niet opgevuld te worden. De pijp is al geïsoleerd.  Bij een enkelwandige flexibele kachelpijp zult u wel de tussenruimte tussen de kachelpijp en de bestaande schoorsteen moeten opvullen. Hiervoor kunt u vermiculiet korrels gebruiken. Wij kunnen u vertellen wanneer u een enkelwandige of dubbelwandige flexibele kachelpijp moet gebruiken.

 

Een flexibele kachelpijp: laat ons u informeren

 

Een flexibele kachelpijp bestaat uit verschillende tussenstukken en onderdelen. Omdat hij flexibel is, kunnen er eenvoudig meerdere bochten mee gemaakt worden.  Wij hebben voor u onze monteerservice, wanneer u twijfelt aan uw eigen klus-capaciteiten om een flexibele kachelpijp te plaatsen. Wij kunnen u uitgebreid informeren, maar wij kunnen ook zorgen dat uw flexibele kachelpijp zorgvuldig wordt geplaatst en dat hij volledig functioneert.

 

Onze flexibele kachelpijp voldoet aan strenge beveiligingseisen die gesteld worden door verzekeringsmaatschappijen.  U kunt erop vertrouwen dat als u hem bij ons bestelt, u goede kwaliteit in huis haalt.

 

Een flexibele kachelpijp bestellen

 

Via de webshop van HGB-Trading kunt u eenvoudig een flexibele kachelpijp bestellen.

Indien u hem voor ‘s ochtends 11 uur bestelt, heeft u het de volgende werkdag in huis. Uiteraard mag u uw producten ook afhalen in onze vestiging in Velperbroek. Bij ons koopt u kwaliteit voor een betaalbare prijs. Onze producten hebben het kwaliteitsmerk Warmfire en het EG-certificaat . Bovendien heeft u 25 jaar garantie op ons product.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp