Eurprivacy.nl
Image default
Auto

Ferrari 250 GTE geschiedenis

Ferrari staat bekend om haar exclusieve oogstrelende auto ontwerpen, geweldige motoren en natuurlijk de waardevolle en kleurrijke geschiedenis van deze zeer mooie en exclusieve auto’s. 

Waar de eerste ontwerpen van de Ferrari stonden voor exclusiviteit, was het de bedoeling dat de Ferrari 250 GTE een van de eerste productie auto’s zou worden. Ontworpen om te genieten van de uitstraling van de auto, het geluid onder de motorkap en vooral van een zeer comfortabele ritjes met deze bijzondere auto. Ondanks dat ze eigenlijk ontworpen was als familieauto voor de productielijn, ontkwam ze niet aan haar lot als raceauto. Enkele maanden voor haar aankondiging op de Motorshow van Parijs in oktober 1960, reed ze als raceauto mee aan de beroemde Le Mans. Het was dan ook direct duidelijk dat haar oorsprong haar meenam naar de competitie van de racerij. 

De Ferrari 250 GTE uit de jaren ‘60 is een van de exclusieve en meest bijzondere auto’s uit Ferrari s kleurrijke  geschiedenis. Met haar V12 is deze Ferrari 250 GTE ook zonder de speciale gereedschappen te onderhouden en is ze gemaakt om mee te toeren zonder dat er een heel team aan professionele Ferrari monteurs met u mee gaan. 

Ferrari 250 GTE luxe, uitstraling en stijl 

De Ferrari 250 GTE staat bekend om haar uitstraling. Ze is de meest comfortabele, prachtige en luxueuze familie auto die er bestond in haar tijd. De Ferrari 250 GTE was de eerste productieauto en was tevens de eerste 2+2 Ferrari die ook op andere continenten over de wereld te koop was. Dit maakt haar een zeer bijzondere auto. Met slechts een oplage van 954 stuks, die geproduceerd zijn tussen 1960 en 1963, zijn er volgens experts slechts minder dan 500 over. Dit maakt haar een geweldige auto en dit is er een van.

http://www.ferrari250gteforsale.eu/