Eurprivacy

Event fotografie als marketingtool

Jaarlijks worden er verschillende soorten evenementen in Nederland georganiseerd. Bij het organiseren van een evenement zijn er verschillende aspecten waar je aan moet denken. Vooral marketing speelt een grote rol bij het succes van een evenement. Door middel van marketing kun je de doelgroep overhalen om jouw evenement te bezoeken in plaats die van een concurrent. Door middel van marketing kan jij het verschil maken. Om de marketing op orde te krijgen is het van belang om ook inhoudelijk het evenement op orde te krijgen. De verschillende aspecten die jouw evenement zullen leiden zullen kort worden belicht.

Om een evenement tot een succes te brengen is het belangrijk om heel goed na te denken over de invulling van het evenement. Wanneer hier goed over is nagedacht dan zorgt dit ervoor dat dit ook goed kan worden gecommuniceerd aan de doelgroep. Als het gaat om evenementen is tegenwoordig voornamelijk storytelling in opmars. Hierbij wordt er een verhaal om het evenement bedacht die eerder aansluit bij de doelgroep dan marketingcommunicatie met als doel alleen het informeren van de doelgroep. Dit wordt steeds meer gedaan door verschillende evenement. Een goed voorbeeld is Tomorrowland en Lowlands. Zij hebben goed nagedacht over het merkverhaal van het evenement. Het is van belang dat de waarden van het desbetreffende festival terugkomt in alle marketinguitingen van een bedrijf.

Tegenwoordig speelt sociale media een grote rol als het gaat om de marketingcommunicatie van een evenement. Door middel van sociale media kan er goed worden gesegmenteerd. Door middel van sociale media kan er door middel van betaalde berichten gericht worden op een bepaalde doelgroep. Het is hierbij wel belangrijk dat je je doelgroep kwalitatieve content te bieden hebt. Zowel in de aanloop naar het festival maar ook wanneer deze is afgelopen. Een goede manier om dit te bewerkstellige is door middel van event fotografie. Heb je een evenement in Amsterdam is het aan te raden om via google te zoeken naar Event photographer Amsterdam.

http://www.remydeklein.com/event-fotografie/