Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijk

Erasmus

Als je in Nederland woont dan moet je eigenlijk wel eens gehoord hebben van de naam Erasmus. De naam Erasmus is namelijk aan talloze gebouwen in Nederland gekoppeld. Vooral in Rotterdam vind je de naam overal terug. Zo heb je de zeer bekende Erasmusbrug, de Erasmus Universiteit en ook het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Wie was deze Erasmus toch? Desiderius Erasmus was een grote filosoof, theoloog en schrijver uit de late middeleeuwen en de vroegmoderne tijd. Desiderius Erasmus werd in  1467 geboren in Rotterdam en is vooral bekend geworden van zijn vertaling van het nieuwe testament maar ook vanwege zijn filosofische werken. Zijn gehele leven staat Erasmus zeer kritisch tegenover de katholieke kerk en de vele misstanden maar uiteindelijk sluit hij toch niet aan bij Maarten Luther, die toentertijd bezig was met kerkhervormingen. Erasmus sterft uiteindelijk in 1536 in het Zwitserse Basel.

In Rotterdam is men nu bezig om ook het geboortehuis van Erasmus een beter gezicht te geven. Erasmus werd geboren in een groen hofje naast de Laurenskerk in Rotterdam en nu wil men dit huis gaan markeren door het portret van Erasmus  te schilderen op een losse gevel te schilderen. Nu wordt het huis nog gemarkeerd door een vrijstaand bord bij een parkeerplaats maar deze nieuwe markering doet het geboortehuis veel meer eer aan.

Sowieso  is coding and marking tegenwoordig veel belangrijker dan vroeger. Denk maar eens aan de duizenden pakketten die vanwege de opkomst van online winkelen dagelijks verstuurd worden. Al deze pakketten moet een code hebben zodat de consument thuis de bestelling vanaf het magazijn tot aan zijn huis kan volgen. Daarnaast zie je ook de opkomst van QR codes. Hierbij kan de consument door middel van het scannen van de code met zijn mobiele telefoon allerlei extra informatie ontvangen. Voor het printen van QR codes is de aankoop van een QR code printer cruciaal.

http://www.kba-metronic.com/nl/