Macbook 12 inch refurbished gezocht? Ontdek hier waar deze te koop is

Een macBook 12 inch wordt niet nieuw meer gemaakt.  Deze zeer handzame en compacte MacBook werd in 2015 als de dunste en lichtste laptop ooit geïntroduceerd. In 2017 werd het laatste model uitgebracht, met een vernieuwde Intel chip. Een Macbook 12 inch weegt minder dan een kg, met zijn 900 gram. Omdat dit model niet meer nieuw te kopen is, geven wij je in dit artikel aan waar je toch nog dit aller lichtste en meest dunne Apple laptop kunt aanschaffen.

Eerst de productspecificaties 

Zoals al eerder benoemd is de MacBook 12 inch echt een licht apparaat. En zijn afmetingen zijn echt een stuk kleiner dan je bij andere laptops gewend bent, met afmetingen van 19,65×28,05x1cm. Het design is zoals je van Apple gewend bent. Clean and tidy. Een tijdloos, modern design! Het scherm van de MacBook 12 inch is een echte eye-catcher. Het scherm is voorzien van een Retina scherm met zeer hoge resolutie. Doordat het laptop scherm kleiner is dan gemiddeld, is de pixeldensiteit hoger. Wat een zeer scherp beeld oplevert! Pixels zijn niet van elkaar te onderscheiden. Hoe dicht je ook op het scherm kijkt.

De MacBook 12 inch is verkrijgbaar in 3 kleuren en 2 uitvoeringen. Namelijk in de kleuren Space Gray, Gold en Rose Gold. Wat betreft uitvoeringen gaat het over de specificaties. Er zijn modellen met een standaard processor M3 1,2GHz tot een kloksnelheid van 2,7Ghz en een premium processor met een turboboost tot en met 3,2Ghz. Wanneer je vaak video’s bewerkt of programma’s draait waarin zware berekeningen worden gemaakt, komt deze zware processor van pas. Als je dit niet zoveel doet, bespaar je geld door voor de standaard processor te kiezen. In dat laatste geval heb je geen premium processor nodig.

Alle modellen zijn uitgerust met 8gb aan werkgeheugen. Dit is voldoende voor grafisch zware werkzaamheden, maar voor echte super prestaties is de MacBook 12 inch minder geschikt dan een MacBook Pro Retina Touchbar die uitgerust is met 16gb aan werkgeheugen.

Wat betreft opslag van documenten en programma’s, zijn er opslaggeheugens van 256GB en 512GB. Wanneer je veel bewaart in de iCloud, kun je prima uit de voeten met een 256GB model. Als je al je foto’s en video’s in grote formaten op je laptop wil hebben staan, evenals vele grote programma’s gebruikt, dan kun je het beste kiezen voor een 512GB model.

Waar kan ik de MacBook 12 inch nog kopen?

We hadden eerder al benoemd dat de MacBook 12 inch niet nieuw meer te koop is. Deze zal in de nabije toekomst ook niet meer nieuw worden geproduceerd. Er staat geen 12 inch laptop op de planning bij Apple. 

Toch kun je de MacBook 12 inch refurbished kopen. Refurbished houdt in dat het product is opgeknapt. Het is een gebruikte MacBook 12 inch, maar gecontroleerd op de werking van het product op zeer veel punten. Waardoor jij als gebruiker ervan uit kunt gaan dat je geen miskoop doet! Op marktplaats krijg je geen garantie van de particuliere verkopers. Wanneer je een refurbished MacBook 12 inch koopt, krijg je hier wél twee jaar garantie op. Dit is evenveel als bij een nieuwe laptop! Daarnaast is de software op deze refurbished volledig up-to-date, en kun je er zeker van zijn dat er geen bestanden op de laptop staan van de oude gebruiker die de laptop tevens vertragen. Wanneer je graag nog jarenlang wil genieten van de lichte, maar krachtige MacBook 12 inch, dan kun je dit doen door een refurbished model te kopen! Deze laptop is refurbished verkrijgbaar bij meerdere partijen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij iUsed Nederland

Printers zonder cartridges of inktpatronen

De meeste moderne printers gebruiken cartridges om de toner of inkt op te slaan, die vervolgens wordt gebruikt om te printen. Een nadeel van deze cartridges is dat deze helemaal nieuw moeten worden gefabriceerd, terwijl er eigenlijk alleen nieuwe inkt of toner in hoeft. Epson en Canon hebben hier op ingespeeld door inkjet-printers uit te brengen die geen gebruik maken van traditionele inkt- en tonercartridges.

De nieuwe Epson EcoTank en Canon Pixma G-series printers maken geen gebruik van inktcartridges. In de plaats daarvan beschikken zij over een inkttank die in de printer verwerkt zit. Deze inkttank houdt vloeibare inkt, die wordt gebruikt bij het afdrukken. Wanneer de inkt op is, kan je deze eenvoudig bijvullen met bijbehorende inktflesjes. Deze inktflesjes bevatten veel inkt, in het geval van de Epson T6641 zo’n 70ml en bij de Canon GI-490 ongeveer 135ml. Als je dit vergelijkt met een inktpatroon die normaal in een vergelijkbare printer zou gaan, is dit een veelvoud daarvan. Zo bevat een Canon PGI-580XXL, een van Canon’s meest gebruikte cartridges, slechts 25,7ml inkt. Daarnaast zijn de inktflesjes ook nog ongeveer 75% goedkoper wanneer je gebruikt maakt van huismerk inktflesjes.

Er kleeft echter één nadeel aan deze printers momenteel, en dat is de aanschafprijs. De nieuwe printers met inkttanks zijn een stuk prijziger dan vergelijkbare modellen met normale inktcartridges. Fabrikanten zullen namelijk bij deze printers aanzienlijk minder verdienen met de verkoop van inkt, aangezien deze zo veel goedkoper is. Aangezien ze toch ergens de marge vandaan moeten halen, zijn de printers een stuk duurder. Wanneer je weinig print, zal een dergelijke printer dus misschien geen goede keuze zijn. Je moet namelijk het verschil in aanschafprijs terug kunnen verdienen met de besparing op inktcartridges. Wanneer je wel veel print, bijvoorbeeld als (klein)-zakelijke gebruiker, dan kan het erg voordelig zijn om aan de slag te gaan met printen met inkttanks.

 

https://www.go4inkt.nl

Kun je Sonos speakers ook gebruiken met alle muziekdiensten van dit moment?

Onze hoop was dat de Sonos One een Rosetta Stone-apparaat zou zijn, dat al onze muziekdiensten, audiosystemen en smart-home-apparaten kan integreren, maar het is er nog niet. Er zijn beperkingen aan wat uitvoerbaar is – sommige zijn tijdelijk en sommige lijken wat neteliger (zie meer discussie hieronder) – maar over het algemeen is het een grote verbetering. De kern is dat als alles eenmaal is gekoppeld, je de Sonos One kunt vragen om muziek af te spelen of een slimme lamp uit te schakelen, net zoals je een slimme luidspreker zou vragen.

Je kunt Alexa tegenwoordig ook makkelijk gebruiken op de Sonos

Met een recente firmware-update kan elk Alexa-apparaat op uw systeem (zoals een Dot of een Echo) ook een muziekstream naar een ander Sonos– of Alexa-apparaat op uw systeem initiëren, of het nu gaat om een ​​individuele luidspreker of een groep. Met ons testsysteem, dat bestond uit een Sonos One, een Echo, een Echo Dot en drie Sonos Play: 1 units, kon ik de Dot boven gebruiken om een ​​Pandora-afspeellijst in de woonkamer te bestellen Play: 1, terwijl mijn vrouw geluisterd naar NPR op de Sonos One in de keuken.

Stream in elke kamer door gebruik te maken van Alexa

Je kunt Alexa op elk gewenst moment vertellen om een ​​stream in een specifieke kamer te pauzeren. Alexa is ook een handige smart-home controller, dus we konden de Sonos One gebruiken om een ​​slimme thermostaat aan te passen en zonder problemen lichten aan te zetten. Het gebruik van spraak op deze manier is even wennen, maar het is echt krachtig en handig als je het eenmaal onder de knie hebt. De Sonos One is echter nog steeds een work in progress. Het is niet naadloos en we liepen tegen een muur aan wanneer we probeerden groepen luidsprekers te maken met Echo- en Sonos-apparaten (kort antwoord: dat kan niet). We hadden ook een aantal technische haperingen op basis van naamgeving en wat rare app-gedrag (dit alles wordt hieronder besproken).

https://electronicagadgets.nl/wifi-speakers/

Hoe werkt de schermbescherming van je smartphone tegenwoordig?

Onze smartphones zijn gadgets waar we niet meer zonder kunnen, sommigen onder ons letterlijk. Het is geen wonder dat we onze dag zonder deze dingen niet kunnen voorstellen. Maar wat als er iets gebeurt met je dierbare en zijn display? Hoe kun je het gebruiken? Tegenwoordig wil je je Samsung Galaxy S9 wel beschermen en als je een dure iPhone X hebt aangeschaft wil je natuurlijk ook dat het scherm goed blijft.

We hebben ons hetzelfde afgevraagd, dus hebben we besloten om de markt voor screenprotectors te verkennen en te proberen erachter te komen of dit iets is dat je nodig hebt en hoe het je kan helpen. Blijf kijken om erachter te komen. 

WAT IS SCHERMBESCHERMER voor je smartphone?

Meestal wordt de schermbeschermer rechtstreeks op het display van uw telefoon aangebracht en biedt deze een extra beschermlaag. Je kunt het als een airbag voor je scherm bekijken. Om het correct toe te passen, moet u uw display reinigen en de schermbeschermer ertegen drukken. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat alle luchtbellen naar buiten knijpen, omdat ze de beschermende capaciteit van de schermbeschermer kunnen verminderen.

De centrale rol van de schermbeschermer is om krassen en stoten te absorberen in plaats van uw display. Als het kapot gaat, vervang je het snel voor een paar dollar. Hoe dan ook, het kost je veel minder om de schermbeschermer te vervangen dan wanneer je de hele display van je smartphone zou moeten vervangen.

Is Gorilla Glass echt sterk genoeg om je scherm te beschermen tegen vallen?

De meeste telefoons hebben tegenwoordig al sterke schermen die bestand zijn tegen externe beschadigingen, althans volgens een telefoonspecificatie. Soms is het Corning Gorilla Glass ; soms is het saffierglas of een andere vorm van speciaal bewerkt glas. Maar we zijn allemaal getuige geweest van ongelukken waarbij dergelijke displays volledig werden verbrijzeld met stoten en stoten die ze niet konden nemen.

Dus, het is logisch om je af te vragen of een dergelijke bescherming genoeg is? Het geven van het juiste antwoord op deze vraag is moeilijk. Zelfs als het Gorilla-glas (en soortgelijke geharde glazen) behoorlijk duurzaam is en u van hoge kwaliteit voorziet, is het niet krasbestendig. Met de tijd, vooral als u een consument bent die uw telefoon in een zak met sleutelhangers of in een tas met allerlei spullen neemt, kan hij snel krassen krijgen van al uw spullen.

Wat zijn de nadelen?

Glasbescherming VERANDERT DE GEBRUIKERSERVARING van uw telefoon ENIGSZINS . Als je kiest voor betrouwbaardere oplossingen (die niet altijd de duurste zijn), zul je minder een verschil voelen, maar het zal nog steeds niet hetzelfde zijn als tijdens het gebruik van de blote weergave.

Een ander nadeel van het hebben van een schermbeschermer is het feit dat UW SCHERM VETTIGER WORDT EN MEER VLEKKEN van VINGERAFDRUKKEN HEEFT dan voorheen. Schermbeschermers hebben meestal niet dezelfde anti-vlekfuncties die schermen hebben, en daarom zal alles dat uw telefoon aanraakt een stempel drukken.

https://gsm-stuntprijzen.nl/

Waar moet je op letten als je een nieuwe wasmachine aanschaft

Wanneer u in een nieuwe wasmachine investeert, is er veel meer in het spel dan hoe goed het wordt gereinigd. Eerst moet u het type machine bekijken dat u wilt: een traditionele toplader, een toplader zonder roerwerk of een frontlader. Budget is natuurlijk een ander probleem (een machine op ware grootte kan overal tussen de $ 400 en meer dan $ 1.700 kosten). En welke speciale reinigingsfuncties kunnen u erg behulpzaam zijn? U kunt als volgt het gangpad van het apparaat benaderen dat is gewapend met een duidelijk gezichtspunt. Denk ook goed na of je voor een Siemens wasmachine wil gaan of een ander merk wil kopen

Als je een kleine wasruimte hebt (of gewoon een washoek)

grote wasmachines kunnen 24 tot 30-inch inches breed zijn (en sommige machines hebben grote, voorgevormde fronten die de breedte vergroten), dus begin met het pakken van je tape maatregel. Noteer de afmetingen van uw ruimte, maar controleer ook of de wasmachine op de weg naar de kamer door de gangen en deuropeningen past. En houd rekening met andere beperkende factoren, zoals een deur van een wasmachine die elke keer dat u hem opent in de muur zal bonzen. Als je te maken hebt met een superdunne ruimte, is een voorlader die bij de droger wordt geplaatst waarschijnlijk de beste keuze.

Als uw wasruimte zich niet in de kelder bevindt

Zorg er eerst voor dat de vloer goed is versterkt voor het gewicht van de machines. Misschien wilt u een stiller model met functies die trillingen en geluid verminderen tijdens de centrifugeercyclus, zodat het niet storend is voor uw dagelijks leven. En denk na over spatten voor een “mode” -kleur, want het is waarschijnlijk dat uw machine vaker door gasten wordt gezien dan wanneer deze beneden verborgen zijn.

Als de wasmachine veel te doen heeft:

de afmetingen van de kuip zijn het belangrijkst en deze kunnen variëren van ongeveer 2,45 kubieke voet tot 5,6 kubieke voet. U vindt de grootste capaciteit op een voorlader of in een toplader zonder de centrale roerder. En denk aan toeters en bellen zoals programmeerbare instellingen (zodat oudere kinderen gemakkelijk hun was kunnen doen) of een voetstuk dat je rug beschermt tegen eindeloos bukken.

 

https://witgoedland.net/wasmachine/

Hoe belangrijk is een officiële Microsoft Windows 10 licentie?

Wil jij goed op je computer kunnen werken? Dan is het aan te raden om een officiële Microsoft Windows 10 licentie aan te schaffen. Windows 10 is in de ogen van veel mensen het beste systeem van dit moment. Het systeem wordt de komende tijd nog ondersteund met beveiligingsupdates. Je hoeft zo dus niet bang te zijn dat er kwetsbaarheden in het systeem zitten. Bovendien is Windows 10 een besturingssysteem dat erg eenvoudig is om door te krijgen. Zelfs een leek op het gebied van computers zal het systeem al snel doorhebben.

Kiest altijd voor een officiële Microsoft Windows 10 licentie

Als je Windows 10 koopt, dan is het wel belangrijk dat je ook echt een officiële Microsoft Windows 10 licentie aanschaft. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk een illegale versie van Windows kopen. Om dit te voorkomen kun je het beste voor een betrouwbare aanbieder zoals gamekeydiscounter.nl kiezen. Dit is overigens ook een van de goedkoopste aanbieders. Door dergelijke websites wordt het voor iedereen mogelijk om Windows voor een normaal bedrag aan te schaffen. Dit terwijl Windows in de winkel vrij veel geld kan kosten. Je kunt absoluut geld besparen op de aanschaf van Windows! Controleer alleen wel goed of je echt een officiële licentie koopt!

Bosch vaatwasser reparatie Amsterdam

Bosch vaatwasser reparatie Amsterdam is een betrouwbaar adres voor de reparatie aan al uw witgoed apparatuur

Niets is erger dan het uitladen van uw vaatwasser en het moeten drogen met een theedoek voordat u het opbergt. Wanneer een vaatwasser de vaat niet droogt, denken we bijna meteen dat er iets mis is met de eigenlijke machine, maar dat is misschien niet het geval. Hoewel het probleem soms met de werkelijke onderdelen van uw vaatwasser is, zoals het verwarmingselement, is het probleem waarschijnlijker gerelateerd aan hoe u uw apparaat gebruikt.

Tips van Bosch vaatwasser reparatie Amsterdam

Oplossingen voor als uw vaatwasser geen vaat droogt

Als uw vaatwasser nieuw is, hebt u glansspoelmiddel nodig! Als u zojuist uw vaatwasser hebt gekocht en de vaat aan het einde van de cyclus niet droog is, is het probleem waarschijnlijk gerelateerd aan het ontbreken van glansspoelmiddel in uw machine. Glansspoelmiddel moet gedurende ten minste 30-45 cycli worden gebruikt om de binnenkant van de tank te vullen om het drogen te verbeteren. Zorg ervoor dat u glansspoelmiddel aan uw machine toevoegt en houd het reservoir voor glansspoelmiddel vol.

Als de vaat nog nat is hierna, kunt u enkele trucjes gebruiken om de droogefficiëntie van uw vaatwasser te verbeteren (waardoor u serviceafspraak kunt voorkomen).

Houd het spoelglansmiddelreservoir gevuld

Vooral als u nooit glansspoelmiddel in uw apparaat hebt gebruikt, kan de fix zo gemakkelijk zijn als het toevoegen van een glansspoelmiddel in uw vaatwasser. De meeste glansspoelmiddelen worden geadverteerd als een reinigingsmiddel waardoor uw vaat glanzender wordt, maar ze helpen ook veel bij het droogproces. Wanneer het wordt afgegeven in uw vaatwasser, maakt een spoelhulpmiddel de afwasmiddelen waterafstotend, waardoor het water effectiever verdampt.

Wat zit er in je vaatwasser?

Scheid uw glaswerk en uw plastic schalen en was ze in verschillende ladingen. Glas houdt de warmte goed vast, waardoor het veel effectiever droogt. Kunststof daarentegen is niet zo goed in het vasthouden van warmte. Daarom ziet u bij het uitladen van deze gerechten kleine waterdruppels. Een ander goed idee om droge vaat te garanderen, is de vaatwasser correct te laden. Kommen en bekers moeten naar beneden gericht zijn om niet te vullen met vies afwaswater.

De reinigingstijd aanpassen

Nieuwe modellen van vaatwassers hebben sensoren ingebouwd die aangeven hoe schoon vaatwerk is, en passen de schoonmaaktijden aan. Schonere vaat krijgt een kortere reinigingstijd bij een lagere temperatuur, wat vervolgens leidt tot minder effectieve droging. Er zijn ook “milieuvriendelijke” instellingen die wastijden versnellen, dus houdt rekening met de instellingen van uw vaatwasser. Een goed ding om te onthouden voor een van deze factoren is hoe vuiler de vaat, hoe beter. Spoel de vaat niet af voordat u ze inlaadt; schrap overtollig voedsel gewoon in de prullenbak en laad de vaat in.

Is de watertemperatuur voldoende warm? Een andere reden waarom uw vaatwasser geen vaat droogt, kan te maken hebben met het water in uw machine. Het is belangrijk om het water op de juiste temperatuur te krijgen zodat het uiteindelijk kan verdampen. Een belangrijke tip voor het winterseizoen is om warm water te laten lopen voordat u uw vaatwasser in werking stelt. Dit kan helpen het water sneller te verwarmen, zodat de temperatuur heet genoeg kan worden om te verdampen en vaat te drogen.

Bosch vaatwasser reparatie Amsterdam is de expert voor reparatie van al uw witgoed apparatuur

Als u deze oplossingen hebt geprobeerd, maar toch problemen ondervindt met het niet goed drogen van uw vaatwasser, neemt u contact op met vaatwasser reparatie Amsterdam voor snelle afwasmachineservice. Wij zijn de experts in Amsterdam en omstreken op het gebied van reparatie en onderhoud van de vaatwasser.

https://witgoed-reparatie.net

Voor een mooi bedrag een HP laptop kopen

Werkt uw huidige laptop niet meer naar behoren? En levert dit veel irritaties op? Dan is het tijd om een nieuwe laptop aan te schaffen. In uw zoektocht naar een laptop, gaat u voor de beste kwaliteit voor een voordelige prijs. Dat is ook logisch. Gelukkig vind u bij Electrocorner exact wat u zoekt en is uw zoektocht zo voltooid. Bij de specialist vindt u HP laptops voor voordelige prijzen. Welke HP laptop wilt u kopen? U heeft bij Electrocorner keuze uit een ruim assortiment aan HP laptops en andere elektronica. Waarvoor u ook kiest, u bent zeker van uitzonderlijke kwaliteit en een lange levensduur. Geniet een lange tijd door een HP laptop te kopen bij de specialist.

Bekijk het ruime assortiment van HP laptops

Bent u van plan om een HP laptop te kopen? Bekijk dan het ruime assortiment HP laptops van Electrocorner. Op de website is het eenvoudig om de laptop van uw keuze te vinden. Zo filtert u op schermgrootte, touchscreen, resolutie, processortype, intern geheugen, hard disk en besturingssysteem. Heeft u een bepaald bedrag te besteden? Dan filtert u gewoon op prijs en ziet u alle HP laptops die in uw prijsklasse vallen. Heeft u de HP laptop gevonden die u graag wilt kopen? Dan bestelt u deze eenvoudig online, waarna de laptop de volgende werkdag bij u thuis geleverd wordt. Uiteraard ontvang u ook deskundig advies van de specialist.

Al de benodigdheden voor een HP laptop online kopen

Voor het kopen van een HP laptop schakelt u een specialist in. Bij Electrocorner heeft u keuze uit een divers aanbod aan HP laptops. Maar bij een laptop komen vaak ook andere benodigdheden kijken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een printer, waarmee u documenten of foto’s afdrukt. Ook kan een extra monitor met scherp beeld veel voordelen opleveren. Bij Electrocorner vindt u het allemaal. U vindt hier een geschikte laptop en maakt het compleet door ook de andere benodigdheden aan te schaffen. Extra voordeel is dat u geniet van een snelle levering, waardoor u al snel gebruikmaakt van uw nieuwe aankopen.

Drone accessoires die je moet hebben

Leuke accessoires bij je drone kopen

Hoewel het op zichzelf al leuk is om met een drone aan de slag te gaan, kan het nog veel leuker gemaakt worden met enkele leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een drone met camera. Vrijwel iedereen die voor zijn plezier met de apparaten vliegt heeft een toestel dat met een camera kan worden uitgerust. Er is echter nog heel veel meer mogelijk op dit gebied. Er zijn allerlei leuke accessoires die het vliegen met drones nog oneindig veel leuker kunnen maken. Daarom is het ook goed om een aantal ideeën op te doen over de mogelijkheden die er allemaal zijn.

Poortjes en hoepeltjes

Een drone heeft heel veel functies. De functie waar je eigenlijk nooit veel over hoort is de manier waarop een toestel je coördinatie kan trainen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een aantal leuke hindernissen aan te schaffen. Er zijn allerlei leuke poortjes en hoepeltjes op de markt. Die kan je dan vervolgens in de vorm van een circuit uitzetten. Daarmee kan je dus heel veel vaardigheid leren. Dit kan heel belangrijk zijn met het oog op andere functies die je met je drone voor ogen hebt. Denk er bijvoorbeeld eens aan dat je met een drone met camera onder verschillende hoeken en hoogtes kan vliegen.

Langere afstanden

De eerste accessoire die de meeste mensen aanschaffen is een accessoire waarmee je jouw drone net iets meer power geeft. Er zijn dan twee opties. Je kunt langer vliegen of je kunt verder vliegen. Wil je langer kunnen vliegen, dan heb je een betere accu nodig. Wil je verder kunnen vliegen, dan kies je voor een range extender. Daarmee kan je soms tot wel driehonderd procent meer afstand afleggen binnen het bereik van je besturingssysteem. Dit is vooral leuk als je lange video’s vol overviewshots van bijvoorbeeld een natuurgebied wilt maken. Al kan het ook gewoon leuk zijn om lekker lang en ver te kunnen vliegen.

Sterker maken

Een andere keuze die veel mensen maken is het aanschaffen van betere onderdelen. Dit hangt wel sterk af van het soort drone dat je kiest. Wanneer je nog wat meer aan de kant van de beginners zit, dan is het vaak zo dat de drone wat meer schade oploopt en je dus meer te repareren hebt. Dit kan je vaak oplossen door onderdelen te kopen die net iets sterker zijn. Je kunt ook onderdelen kiezen die net iets beter zijn waar het gaat om de kwaliteit. Dit kan bijvoorbeeld bij een drone met camera een groot verschil maken.

Opbergen

Een ander probleem waar mensen vaak pas mee geconfronteerd worden als ze de drone eenmaal gekocht hebben, is de manier waarop ze hem moeten vervoeren en opbergen. Vaak is het toestel net iets groter en zwaarder dan ze gedacht hadden. Goede draagtassen en meer van dergelijke spullen zijn daarom altijd een belangrijke factor bij het kopen van drones. Het is altijd een goed idee om direct wanneer je een nieuwe drone koopt daar ook de bijbehorende draagtas bij aan te schaffen. Zo blijft je toestel ook beter intact.

https://www.dronekiezer.nl/

Barcodes en cijfercodes, print ze gemakkelijk uit.

In 1948 begon de geschiedenis van de barcode. Bernard Silver was een student aan het Drexel Instituut voor Technologie in Philadelphia in de Verenigde Staten die de barcode (ook wel streepjescode) heeft bedacht. Bernard deed dit niet alleen, maar samen met zijn goede vriend Norman Woodland bedachten ze een code waarmee productinformatie automatisch afgelezen kon worden tijdens het afrekenen. Het duurde na de goedkeuring van een patent op de eerste barcode nog ruim 20 jaar voordat deze in gebruik werd genomen.  Op 26 juni 1974 om 08:01 uur werd dan uiteindelijk de eerste barcode ooit gescand. Dit historische moment vond plaats bij de kassa in een Marsh supermarkt in Troy, Ohio. Het product dat gescand werd was een pakje Juicy Fruit kauwgum van Wrigleys. Er zijn in het jaar 2016 meer dan vijf miljoen individuele streepjescodes in gebruik.  Het systeem dat gebruikt wordt voor een streepjescode is in de meeste gevallen het EAN-13 systeem. Dit bestaat uit 13 cijfers, welke weer bestaat uit een combinatie van diverse streepjes en spaties. De eerste 2 cijfers geeft aan in welk land het bedrijf is aangemeld. Voor Nederland is dit nummer 87. De vijf cijfers die daarna volgen geven aan wie de producent of importeur van het product is. De vijf cijfers daarna is het artikelnummer die bestemd is om de opslag en verkoop te ordenen. Het laatste getal in de reeks is het controlecijfer.

Maar om de barcodes op producten te krijgen zijn er natuurlijk wel printers nodig. Barcode printen op producten gebeurd in de meeste gevallen met inkjet-printers. Er zijn vele soorten printers beschikbaar, met elk zijn eigen kenmerken. De ene is bestemd om gemakkelijk te printen, de ander om te printen op kleine voorwerpen zoals kabels en ook snelle printers voor massaproductie. Neem is een kijkje op www.kba-metronic.com om te kijken welke printer het beste bij je past voor het printen van barcodes.

http://www.kba-metronic.com/nl/