Eurprivacy

Een oude telefoon inleveren voor geld

Volgens verschillende experts zijn smartphones, tablets en allerlei andere elektronica gevaarlijk en giftig afval. Consumenten kunnen echter tegenwoordig hun telefoons recyclen zonder dat het milieu wordt vervuilt door bijvoorbeeld het lekkende lood. Een oude telefoon inleveren is in Nederland mogelijk bij een groot aantal aanbieders en het mooie aan dit alles is dat je er ook nog eens geld voor krijgt, waardoor er geen enkele reden meer is dat je telefoon in de prullenbak belandt.

Je telefoon inleveren voor geld

In dit artikelen beantwoorden we enkel vragen waarom het belangrijk is om je oude telefoon in te leveren en te recyclen.

Wat voor verschil maakt het dat er wat telefoons in de prullenbak belanden? Een aantal telefoons zal waarschijnlijk geen veel verschil maken, echter praten we niet over een klein aantal. We hebben het hier over honderden miljoen telefoons. Volgens een recent onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten wordt er jaarlijks afscheid genomen van 140 miljoen telefoons per jaar. Van dit enorme aantal werden er slechts 14 miljoen gerecycled – een kleine 10%. 

Wat gebeurt er met het materiaal? Elektronisch afval is lastig te verwerken omdat ieder onderdeel verschillende materialen gebruikt en dicht op elkaar zit. De aanbieders werken dan ook vaak samen met bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Afhankelijk van de conditie van de oude telefoon, worden ze soms ook hergebruikt aan delen van de wereld waar ze je oude telefoon nog kunnen gebruiken. De telefoons dit niet langer kunnen worden gebruikt worden gerecycled.

Wat krijg ik nog voor mijn telefoons? De waarde van de telefoon hangt voornamelijk af van de conditie van de telefoon en de staat van de markt. Een oude mobiel inleveren is dan ook elke keer anders, maar mocht je willen weten wat je smartphone waard is dan raad ik je aan om snel op onze website te kijken. 

Welke telefoons worden geaccepteerd? Momenteel worden er 2500 modellen geaccepteerd van 40 verschillende merken. In de toekomst ligt het ook voor de hand dat ook andere producten worden toegevoegd aan het assortiment.

http://www.oudetelefooninleveren.eu