Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Dubbelwandig rookkanaal

Een open haard of houtkachel brengen veel sfeer in huis, maar u wilt niet zitten kuchen bij de kachel van de rook. Dus is een goed dubbelwandig rookkanaal heel belangrijk voor de veiligheid en gezondheid van u en uw huisgenoten. Zo kunt u optimaal genieten van deze gezellige manier van stoken, die bovendien milieuvriendelijk en goedkoop is.  Tegenwoordig worden er gelukkig hogere veiligheidseisen gesteld aan de rookkanalen. Bij HGB-Trading staat veiligheid dan ook op de eerste plaats en elk dubbelwandig rookkanaal dat u bij ons koopt is van hoogwaardig materiaal en voldoet ruim aan de laatste veiligheidsnormen.

 

Dubbelwandig rookkanaal verplicht

 

Tegenwoordig is een enkelwandig rookkanaal slechts toegestaan vanaf de kachel tot aan muur of plafond. Vanaf dat punt tot aan de buitenlucht bent u verplicht een dubbelwandig rookkanaal aan te leggen. Dit is de beste manier om branden en lekkage van het rookkanaal te voorkomen. Dan moet het dubbelwandig rookkanaal natuurlijk wel voldoen aan de normen die er in Nederland aan gesteld worden en dat is lang niet altijd het geval. Dit is heel anders bij HGB-Trading, want wij leveren alleen dubbelwandige rookkanalen van het topmerk Warmfire.

 

Dubbelwandig rookkanaal van HGB-Trading is de veiligste keuze

 

Een dubbelwandig rookkanaal van Warmfire met het predicaat T600 kan ook echt een constante temperatuur aan van 600 graden Celsius. Hoewel veel rookkanalen ook een T600 aanduiding hebben, blijken ze bij een temperatuur van 450 graden al moeite te hebben met de hitte. U kunt op onze site de vergelijking van de testresultaten vinden. Bovendien is een dubbelwandig rookkanaal van Warmfire niet geïsoleerd met steenwol, maar met een keramische isolatiedeken. Steenwol heeft namelijk de slechte eigenschap om bij voortdurende hoge temperaturen te gaan krimpen en naar beneden in de pijp te zakken. Zo bent u na verloop van tijd niet meer voldoende beschermd. Door de keramische isolatie is een dubbelwandig rookkanaal van HGB-Trading zelfs bestand tegen een schoorsteenbrand. Veiliger kan dus niet.

 

Bijdrage aan duurzaamheid

 

Als specialist met jarenlange ervaring op het gebied van kachels en rookafvoer proberen wij altijd de allerlaatste technologische ontwikkeling te verwerken in onze producten. Wij blijven verbeteren en innoveren en ons personeel bijscholen. Daarnaast zijn wij er trots op dat we een kleine bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van onze samenleving. Door te stoken op hout helpen onze klanten mee aan minder CO2 uitstoot en een verminderd gebruik van fossiele brandstoffen. Wij staan hun graag daarbij ter zijde. Ook in onze producten vertaalt zich dat oog voor duurzaamheid, want elk dubbelwandig rookkanaal van HGB-Trading is gemaakt van hoogwaardige materialen die lang mee gaan. Zo is de binnenkant gemaakt van het zeer gladde RVS 361 L , waardoor er geen corrosie kan ontstaan. Zo kunt u veel langer veilig gebruik maken van uw rookafvoer. U krijgt dan ook niet voor niets 35 jaar garantie.

 

Niet duur

 

Nu denkt u misschien dat zo’n dubbelwandig rookkanaal bij HGB-Trading zeker veel duurder is dan elders, maar niets is minder waar. Wij bieden u namelijk een laagste prijsgarantie. Als u binnen drie maanden een goedkoper dubbelwandig rookkanaal vindt, dat aan dezelfde veiligheidseisen voldoet, dan krijgt u van ons zonder problemen het verschil tussen de twee prijzen terug. Zo bent altijd verzekerd van het scherpste tarief.

 

Goede service

 

Als u via de webshop bestelt, dan heeft u bovendien uw dubbelwandig rookkanaal binnen 24 uur in huis. Of als u dat liever wilt kunt u het ook ophalen bij onze showroom met magazijn in Velserbroek. Daar bent u natuurlijk ook van harte welkom voor een rondleiding langs alle producten of deskundig advies.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp/rvs-dubbelwandig