De vloer aanvegen met dure vloerverwarmingsystemen

Er zijn inmiddels meerdere soorten vloerverwarmingsystemen op de markt en daardoor zijn de prijzen de afgelopen jaren behoorlijk gezakt. Natuurlijk betaald u voor de beste systemen een fiks bedrag, maar er zijn tegenwoordig ook systemen die prima betaalbaar zijn. Zo kunt u kiezen voor een droogsysteem; wat alleen mogelijk is als u in het bezit bent van een houten balkenlaag met houten vloeronderdelen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor vloerverwarming in matten. Dit is erg geschikt voor wanneer er alleen nog maar een ruwe betonvloer ligt. Daarnaast kunt u er ook nog voor kiezen om vloerverwarming te laten infrezen. Geen idee wat voor u het beste is? De specialist kan u daarbij helpen.

 

De kosten van het aanleggen van vloerverwarming

De aanlegkosten van vloerverwarming zijn een stukje hoger dan wanneer u traditionele radiatoren laat plaatsen. Dat gezegd hebbende zijn vloerverwarmingen vaak wel veel zuiniger in het energieverbruik. En dat gaat u op termijn een hoop geld schelen. Iedere woning is anders en iedere vloer is anders, daarom zijn ook de kosten voor vloerverwarming altijd anders. U kunt gelukkig een exacte berekening laten maken door een specialist, die geheel voor u op maat gemaakt is. U kunt online een offerte aanvragen en hierin alle specificaties van uw ruimte en vloer invullen. Hoe specifieker u de aanvraag invult, des te specifieker u de offerte ontvangt.

 

Energiezuinig uw woning verwarming: laat vloerverwarming aanleggen

Een energiezuinige verwarming is voor veel mensen van groot belang en dat is niet verwonderlijk. De verwarming is een van de grootste kostenposten wanneer het op energieverbruik aankomt. Bent u op zoek naar een energiezuinige manier van verwarming, dan kiest u voor vloerverwarming. Het kan zelfs zorgen voor een energiebesparing van 6 tot wel 12 procent. Ook wordt warmteverlies van de leidingen beperkt en wordt het ketelrendement door de lagere temperaturen vergroot. Dit alles bij elkaar zorgt voor flinke besparingen op uw energiekosten. Het is een flinke investering, maar vloerverwarming betaalt zichzelf vrijwel altijd terug. En daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu; wat wilt u nog meer?