Eurprivacy.nl
Image default
Beauty en verzorging

De visgraat vlecht is momenteel één van de meest geliefde vlechten!

De visgraat vlecht is op dit moment een van de meest geliefde vlechten. De visgraatvlecht zie je dan ook vaak terug op de catwalk en in mode magazines. De visgraat vlecht ziet er in eerste instantie moeilijk uit maar dit is absoluut niet het geval. Wanneer je de basistechniek van het vlechten onder de knie hebt dan is de visgraat vlecht nog makkelijker. Het verschil met de normale vlecht is dat je met vier plukken haar vlecht in plaats van 3 plukken. Zo creëer je een visgraat structuur, vandaar ook de naam. Naast dat de visgraatvlecht er erg mooi uitziet, kun je er ook heel veel verschillende combinaties mee maken. Zo kun je de visgraatvlecht heel strak vlechten maar je kunt er ook voor kiezen om de vlecht wat losser te vlechten zodat je een beetje een nonchalant effect krijgt. Hieronder lees je in een paar simpele stappen hoe je een visgraat vlecht kunt maken.

Stap 1. Je begint de visgraat vlecht met 2 gelijke plukken haar. Bij een strakke vlecht is het verstandig om het haar goed door te borstelen totdat er geen klitten meer in zitten. Bij een lossere vlecht kun je voorzichtig met je handen door het haar borstelen en je haar verdelen in 2 gelijke plukken. Stap 2. Pak van de linkerpluk haar een dunne pluk van de buitenkant en vouw deze over de linkerpluk heen en onder de rechterpluk door.

Stap 3. Pak van de rechterpluk haar een dunne pluk van de buitenkant en vouw deze over de rechterpluk heen en onder de linkerpluk door. Dit herhaal je totdat je aan het eind van de visgraat vlecht bent. Zorg er wel voor dat je telkens evenveel haar gebruikt.

Stap 4. Maak het einde van de visgraatvlecht vast met een elastiekje.

Na een aantal keer oefenen zul je merken dat het steeds makkelijker gaat. Wanneer je de basis onder de knie hebt kun je ook de Franse visgraat vlecht proberen. Hierbij vlecht je de visgraat vlecht op het hoofd, net als bij de Franse invlecht. Succes!

http://haarinvlechten.com/