Eurprivacy.nl
Image default
Banen en opleidingen

De sporttest politie

De sporttest politie is een test die bestaat uit het afleggen van een parcour binnen een bepaalde tijd. Het parcour bevat allerlei onderdelen waar politieagenten op straat dagelijks mee te maken krijgen. Deze onderdelen testen op snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en behendigheid. De sporttest van de politie wordt ook wel Fysieke Vaardigheidstoets genoemd (FVT). Sinds 2012 is de sporttest politie verplicht voor de politiemensen die zijn uitgerust met geweldsmiddelen. Op deze manier worden de fysieke vaardigheden van politieagenten en politieagenten in opleiding getest omdat deze van groot belang zijn tijdens het uitoefenen van de functie.

Bij de sporttest politie is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk 5 rondjes maakt. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen en moet je snel schakelen. Wanneer je als politieagent in de praktijk achter een verdachte aangaat zul je namelijk ook van alles tegen kunnen komen en moet je sneller zijn dan degene die je aan het achtervolgen bent. Zo kom je tijdens de sporttest politie ook allerlei hindernissen tegen waarbij je moet springen, bukken, rollen, wenden, sprinten, etc. Wanneer je niet binnen de normtijd binnen bent, haal je de sporttest niet. Met name sollicitanten of politieagenten met een slechte conditie hebben moeite met deze test. Het is dan ook belangrijk om vooraf goed te trainen en een goede conditie op te bouwen. Dit is ook noodzakelijk in je verdere carrière als politieagent. De sporttest van de politie wordt namelijk elk jaar weer uitgevoerd.

Wanneer je goed voorbereid de sporttest politie wilt gaan uitvoeren, kun je van te voren je conditie gaan trainen. Je conditie kun je op 3 verschillende manieren trainen; met een coopertest, sit ups en push ups. Met de Coopertest wordt de conditie van een bepaald persoon gemeten door binnen 12 minuten en zo’n groot mogelijke afstand af te leggen. Met de sip ups en push ups kun je ook je conditie trainen. Het is de bedoeling dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk sit ups en push ups maakt.

http://politietest.nl/